PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610806}

Tajemnice domu Anubisa

House of Anubis
2011 - 2013
7,5 5,7 tys. ocen
7,5 10 1 5710
9,0 2 krytyków
Tajemnice domu Anubisa
powrót do forum serialu Tajemnice domu Anubisa

Dałbym serialowi 9, albo i nawet 10.
Uwielbiam oglądać Anubisa, ale...
ale czasem aktorzy grają taaak sztucznie i taaaaak słabo, że jestem zmuszony opuścić
wzrok i oddać się w zadumę - dlaczego!!

Dodatkowo razi mnie średnie wykonanie dubbingu.
Może to nie nasza wina, może aktorzy podkładający głos sami wpadali w paranoje, kiedy
mieli powiedzieć samo: "Ach" do gestykulacji pokazującej "Aoochaooohach".

Tak czy siak - przetłumaczone jest dobrze i cieszę się, że młode pokolenie ogląda takie
interesujące seriale.

POLECAM!!

fariago

Też tak uważam. Fabuła ciekawa i serial wciąga,ale gra aktorska jest kiepska.

ocenił(a) serial na 10
karolcia584

Moim zdaniem nie chodzi o grę aktorską, a o przedstawienie fabuły, ale jak kto woli. Mi się bardzo podoba gra aktorska w tym serialu.

ocenił(a) serial na 10
FankaMJJ

Dla mnie najważniejsza jest fabuła i jak dla mnie jest doskonała a gra aktorska może nie jest idealna ale jak dla mnie może być.

ocenił(a) serial na 3
ZwariowanaXD

Gra aktorska jest na poziomie Krecika, te ich udawane zaskoczenie woła o pomstę do nieba. Najgorsze są oczywiście dwie główne postacie czyli główna bohaterka i jej przyszły chłopak.

fariago

Gra aktorska? Gdzie?! To tutaj jest jakaś gra?
Arcydziełem serialu bym nie nazwała, ale fabułę ma naprawdę ciekawą. Jest interesujący i ma dobrze zrobiony klimat, utrzymywane napięcie i tempo akcji. Niestety zarówno teatralne (tak przesadne gesty i miny, że aż karykaturalne), raczej amatorskie wykonanie, jak i nienaturalne dialogi, wołają o pomstę do nieba, a komediowa kreacja postaci gryzie się z enigmatycznym nastrojem.

Co do dubbingu, moim zdaniem sama idea jest bez sensu. Zawsze widać, że słowa nie pasują do ruchu warg a czasem też ich długość. Język i akcent gryzą się z wyglądem postaci, nawet, kiedy nie można nic zarzucić aktorom. W Polsce najczęściej aktorzy (ich głosy) są fatalnie dobrani, dlatego dubbing tym bardziej jest nienaturalne, bez względu na to, czy jest prawidłowo wykonany. Do tego nieodosobnione są przypadki, kiedy ścieżka dźwiękowa przy dubbingu nie jest dobrze zsynchronizowana z obrazem, przez co powstaja przesunięcia.

ocenił(a) serial na 7
Morgana_filmweb

Masz oczywiście rację, jednak z innymi aktorami, cały serial wyglądałby zupełnie inaczej.
Zostałby klimat i fabuła. Reszta (efekty, kadry, zdjęcia, ścieżka dźwiękowa, itd.) była na wystarczającym, dobrym poziomie.
Tak czy inaczej - to właśnie fabuła i scenariusz są najważniejsze i to głównie ich szukamy w filmach, czy serialach.

Jakby w Anubisie grali doskonali aktorzy - byłoby to arcydzieło tej kategorii. : )

fariago

Ja szukam nie w mniejszym stopniu fajnych postaci, co ciekawej fabuły, jednak w tym przypadku nawet dla mnie, ubytki są zrekompensowane. :)