PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=581312}

Taniec rządzi

Shake It Up!
2010 - 2013
5,8 6,0 tys. ocen
5,8 10 1 5952
Taniec rządzi
powrót do forum serialu Taniec rządzi

tak rzadko występują Deuce, Dina i Tinka? I dlaczego w ogóle nie ma Gary'ego, Gunthera i Henry'ego? Trochę zaczyna mnie to wkurzać, bo cała ak-cja tego sezonu kręci się tylko wokół rodziny Jonesów i Rocky.

Deuce i Tinka nie występują rzadko, a nawet częściej niż w drugim sezonie (jeśli chodzi o Tinkę), Deuce i Tinka to postacie tak zwane "Postacie główne-drugoplanowe", czyli postacie należące do głównej obsady, ale nie pojawiające się tak często, jak np. Flynn, CeCe czy Rocky; Dina to postać drugoplanowa, więc rzadko się pojawia, choć w drugim sezonie się częściej pojawiała, a teraz dopiero w 3 odcinkach, a ponoć w co najmniej dwóch jeszcze wystąpi; Gary'ego nie ma, bo sam aktor twierdził, że nie ma czasu czy coś i po drugie on już nie jest gospodarzem TRwCH; Gunther wyjechał do swojego kraju, nie wiadomo kiedy się pojawi, czy się w ogóle pojawi, chodzą plotki na amerykańskiej wiki o nazwie Shake It Up Wiki, że pojawi się rzekomo w odcinku "Oui Oui It Up", ale im to nie idzie zbytnio ufać; Henry'ego nie ma, bo aktor występuje w innym filmie telewizji Nickelodeon "Wendell i Vinnie"; Do odcinka "I Do It Up" głównie toczy się akcja tylko prawie wokół rodziny Jones, ale później już aż tak nie, gdzieś wyczytałem, że Rocky to postać główna poboczna, dlaczego bo główną postacią serialu jest CeCe...., tzn. że wszystko wokół CeCe się toczy, wszystko, mało kiedy wokół Rocky czy kogo innego.

użytkownik usunięty
DemonRipper

Póki co w Polsce wyemitowano 12 odcinków z trzeciego sezonu, z czego widziałem 10 (nie oglądałem ,,Wytrwałość rządzi" i ,,Flynn sam w domu") i Deuce i Tinkę widziałem może z 5/6 razy, nie więcej. Może w kolejnych odcinkach będą się pojawiać częściej, mam taką nadzieję, ale jak na razie to występują naprawdę bardzo rzadko. Gdyby Brandon Johnson chciał dalej grać to mógłby być z mamą CC i Flynna, wtedy nie trzeba byłoby wprowadzać nowych postaci takich jak Jeremy i Logan, choć ich o wiele bardziej lubię, ale poza głównymi i drugoplanowymi bohaterami jest więcej postaci, które wystąpiły w serialu choć w dwóch odcinkach: rodzice Rocky (3 lub 4 razy), wujek Frank (4 razy), Klaus (2 razy), Pan Polk (2 lub 3 razy), Phil (póki co 2 razy), JJ (2 razy), bibliotekarka (2 razy) no i właśnie Logan i Jeremy, ale oni to już raczej postacie drugoplanowe. W każdym razie jak dla mnie na taki serial jest wprowadzanych za dużo postaci, przez co robi się małe zamieszanie. Poza tym nie podoba mi się rozwiniecie wątku Flynna. W ogóle cała rodzina Jonesów mnie wkurza. No i jeszcze jedna sprawa - czołówka!:
- 1 sezon - powinna być jeszcze Tinka, a jeśli nie to nie powinno być też Gunthera, bo Gunthera nie ma 9 razy, Tinki 8 razy, Flynna 6 razy, Ty'a 4 razy, a Deuce'a 3 razy.
- 2 sezon - Gunthera i Tinki nie powinno w ogóle być, bo Flynna nie ma 4 razy, Deuce'a 7 razy, Ty'a 8 razy, a Gunthera i Tinki nie ma aż 13 razy.
- 3 sezon - Tinki też nie powinno być, bo jej nie ma jak na razie 6 razy, Deuce'a 4 razy, a Ty'a 3 razy.
Uwielbiam Gunthera i Tinkę i chcę, żeby Gunther wrócił i występowali razem częściej, ale do tej pory pojawiali się dosyć rzadko, więc uważam, że nie powinni występować w czołówce. A jeżeli chodzi jeszcze o kolejność to najpierw dałbym CC, a dopiero później Rocky, no i Deuce'a dałbym przed Ty'em.

nie masz racji: 1 sezon - Flynn 2 nieobecności, Deuce - 3 nieobecności, Ty - 4 nieobecności - Gunther - 9 nieobecności, Tinka - 8 nieobecności.
2 sezon - Flynn 4 nieobecności, Deuce - 7 nieobecności, Ty - 8 nieobecności, Gunther - 14 nieobecności, Tinka - 14 nieobecności.
3 sezon - Flynn na razie 0 nieobecności, Deuce - na razie 4 nieobecności, Ty - na razie 5 nieobecności, Tinka - 7 nieobecności. :) Wiem, bo oglądałem wszystkie odcinki i po polsku i po angielsku częściowo więc :)

użytkownik usunięty
DemonRipper

Ja to wziąłem z amerykańskiej wikipedii, więc powinno się zgadzać, no ale cóż, jak uważasz, chociaż większość mamy podobnie.

prowadzę też wiki o tym serialu, więc moje dane na pewno są dobre. no, ale mamy podobnie. Odcinek "Flynn sam w domu" też nie oglądałem, nie było zapowiedziane, że poleci 5 czerwca. Pytałem Disneya kiedy on poleci (jakiś miesiąc temu) i powiedzieli 8 czerwca, to ci kłamcy... .1. Wujek Frank w 3 odcinkach wystąpił, chyba, że liczysz ten jeden jako podwójny to 4, 2. Klaus 2 razy 3. Pan Polk 4 razy, wystąpił w odcinku "Brain It Up" 3 sezonu serialu, 4. Phil 3 razy 5. JJ 2 razy 6. Bibliotekarka 2 razy 7. Trener Lesseur (z odcinka "Sweat It Up" wystąpił także w "Brain It Up" czyli 2 razy. 8. Pani Locassio wystąpiła 3 razy itd.

DemonRipper

Rodzice Rocky: Matka Marcie (na razie 5 razy wg innych danych 6), Ojciec Curtis (4 razy na razie)

użytkownik usunięty
DemonRipper

Czyli napisałem podobnie. ;D I też czekam na odcinek ,,Flynn sam w domu" i jeszcze ,,Wytrwałość rządzi", który miał lecieć 6 kwietnia, ale rano na pewno nie był wyemitowany, chyba że później. ;]

Wytrwałość rządzi był bodajże wyemitowany 6 kwietnia o 15:10 albo coś kole tego.

użytkownik usunięty
DemonRipper

Wczoraj widziałem kawałek, była powtórka o 17:00, ale obejrzałem tylko pierwszą połowę.