PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=581312}

Taniec rządzi

Shake It Up!
2010 - 2013
5,8 6,0 tys. ocen
5,8 10 1 5952
Taniec rządzi
powrót do forum serialu Taniec rządzi

Flynn sam w domu.

użytkownik usunięty

Zacznę od tego, że tytuł odcinka jest kompletnie nietrafiony, bo Flynn na początku odcinka był z CC w domu, później przez połowę z Rocky, a na końcu z obiema dziewczynami, więc nie rozumiem tytułu. No ale nie ważne, miałem pisać o czymś innym. Mianowicie, nie rozumiem dlaczego odcinek został wyemitowany tak późno, bo jest piąty w kolejności, czyli jeszcze przed odcinkiem ,,Duch świątecznego tańca", a u nas został wyemitowany do-piero jako trzynasty (nie liczę piątego czerwca, kiedy to rzekomo został puszczony przez pomyłkę, bo wczoraj gdy leciał to w lewym dolnym rogu był napis premiera). Zdziwiłem się, gdy na początku odcinka Rocky i CC powiedziały, że muszą jakoś zarabiać (tańczyły na dworcu), bo studio programu spłonęło, a przecież tydzień wcześniej w odcinku ,,Wielki powrót" wyraźnie było powiedziane, że Rocky wraca do odnowionego programu (CC była już wcześniej, tak samo jak Tinka), więc nie rozumiałem tego. Dopiero po czołówce okazało się, że to ten pominięty odcinek, czyli ,,Flynn sam w domu". W każdym razie zdenerwowało mnie to opóźnienie, bo przez nie fabuła odcinków się ze sobą nie zgadzała, chodzi mi o te dwa ostatnie. W sumie trzeci sezon zapowiada się nieźle, tzn. kolejne odcinki, tylko szkoda, że nie ma Gunthera, ale mam nadzieję, że jeszcze się pojawi (podobno ma wys-tąpić w odcinku ,,Oui Oui It Up"). Niestety skoro przez ostatnie miesiące odcinki z polskim dubbingiem były emitowane regularnie, niektóre nawet co tydzień, to teraz spodziewam się wakacyjnej przerwy i podejrzewam, że kolejne odcinki zobaczymy dopiero we wrześniu, ewentualnie już w sierpniu. Pozdrawiam i czekam na nowe odcinki. ;]

ocenił(a) serial na 6

Tym razem się zgodzę... I jak dla mnie to był najsłabszy odcinek z 3 sezonu... I wiem... Trochę to denerwujące kiedy puszczają odcinki nie po kolei, ale to już się zdarzało. Tym razem jednak zaburzyło to jednak fabułę i faktycznie przeszkadza w oglądaniu.

użytkownik usunięty
Lola140392

Najdziwniejsze było to, gdy na początku odcinka Rocky powiedziała, że studio ,,TRwC" spłonęło i jest w remoncie, a w odcinku wyemitowanym tydzień wcześniej było powiedziane, że Rocky wraca do tego programu, CC wróciła już wcześniej, razem z Tinką. Wkurza mnie też to, że jak zwykle najwięcej było CC, Rocky i Flynna. Deuce był tylko w jednej scenie, Ty i Georgia w dwóch, a Tinki jak zwykle nie było w ogóle. Wiem, że pierwsza trójka to główni bohaterowie, ale pozostali też, co nie? No, poza Georgią. Ja nie rozumiem pomysłu, żeby puszczać odcinki nie po kolei, tym bardziej, że w tym przypadku nie one są ze sobą zgodne i psują fabułę. Bez sensu. Mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy, choć znając nasz kochany polski Disney Channel zawsze mogą nas jeszcze czymś zaskoczyć. Pozdrawiam. ;)

Alex, odcinek Duch świątecznego tańca (kod produkcji 306) został w USA wyemitowany 2 grudnia 2012, a Flynn sam w domu (kod produkcji 305) został tam wyemitowany 9 grudnia 2012, więc na pewno Flynn sam w domu nie był piątym wyemitowanym odcinkiem TR w Stanach. Patrzcie na to tak, Wielki powrót był w USA wyemitowany 24 marca 2013 roku, a u nas 15 czerwca 2013 roku, a patrzcie na Nickelodeon tam emitują premierowe odcinki wg kodu produkcji, ale patrzcie tak, np. serialu Big Time Rush, odcinek Big Time Gold, miał premierę w USA 20 października 2012 roku, a u nas nie został wyemitowany jeszcze, tak samo z Big Time Rescue (USA: 3 listopada 2012) i Big Time Bloopers (USA: 10 listopada 2012), więc ... Ponoć w lipcu jest przerwa w emitowaniu nowości, ale nie jestem pewien, ale pewnie w sierpniu będą już nowości. A co do Gunthera mogę cię informować na bieżąco o nim, w sensie jak odcinek Oui Oui It Up (premiera prawdopodobnie w sierpniu, wrześniu bądź październiku 2013 roku) będzie miało premierę i czy on tam będzie. Powiem wam tak, Flynn sam w domu miał został wyemitowany pierw 23 lub 30 marca 2013 roku, lecz z nieznanych powodów nie odbyła się premiera.

ocenił(a) serial na 6
DemonRipper

Czasami tak bywa i trochę motają. Pamiętam jak było z emisją odcinków "Nie ma to jak statek" albo "Ja w kapeli". Ten drugi to już w ogóle... Jednego odcinka nie było wcale... Jeśli chodzi o Gunthera to szkoda że w grę wchodzi tylko jedne odcinek (jeśli w ogóle)... Dla mnie Tinka i Gunther to był nierozłączny duet i teraz jakoś tak... pusto jest ;p Czekam na jakieś info ;D

użytkownik usunięty
Lola140392

Początek trzeciego sezonu ,,Nie ma to jak statek" był szczególnie pomieszany, bo np. Marcus był nadal w czołówce, choć kilka odcinków wcześniej już odszedł z serialu. ,,Ja w kapeli" też było bardzo pomieszane, a ten jeden odcinek nie został nigdy wyemitowany, bo czytałem że polscy producenci zdecydowali, że jest on nieodpowiedni i został zakazany. Co do Gunthera to też bardzo na niego czekam, bo uwielbiałem jego duet z Tinką, no ale jedynym plusem jest to, że bez niego Tinka bardziej zbliżyła się do Rocky i CC. Mam nadzieję, że jeśli powstanie 4 sezon serialu, to Gunther wróci na stałe. Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) serial na 6

Nie wiem tylko czy Kenton Duty zechce wziąć udział w 4 sezonie ponownie jako postać pierwszoplanowa... Z tego co obserwuję jego wpisy na twitterze, rozwija właśnie solową karierę muzyczną... Przez jakiś czas śpiewał w boysbandzie, ale ostatnio nie widzę ich aktywności... No i czytałam że Kenton planuje skupić się też na karierze filmowej... Co do sezonu 4 tak ogólnie, nie został on jeszcze potwierdzony :/
Chociaż mam nadzieję, że powstanie... :)
Pozdrawiam :)

Lola140392

z tego co wyczytałem, duża szansa jest na to, że nie powstanie, tak samo Nadzdolni 4 sezon, ale zawsze coś, pożyjemy zobaczymy

użytkownik usunięty
DemonRipper

I bardzo dobrze. Seriale Disneya zazwyczaj kończą się właśnie na trzech lub czterech sezonach. 4 sezony - ,,Świat Raven", ,,Hannah Montana", ,,Czarodzieje z Waverly Place", ,,Powodzenia, Charlie!". 3 sezony - ,,Nie ma to jak hotel", ,,Nie ma to jak statek", ,,Zeke i Luther", ,,Para królów" i prawdopodobnie ,,Z kopyta" oraz ,,Mr. Young".

nie strzeliłeś, trwa właśnie produkcja czwartego sezonu Mr. Young, a Z Kopyta wątpię, żeby skończyli na 3 sezonie, ale wszystko możliwe

użytkownik usunięty
DemonRipper

Tak myślałem. Co do tych dwóch ostatnich miałem wątpliwości. ,,Mr. Young" - strzeliłem, po prostu ja nie chcę, żeby ten 4 sezon powstał, bo uważam ten serial za jeden z najgorszych na Disney XD, a ,,Z kopyta" - ostatnio czytałem, że ma powstać jakiś nowy serial z Olivią Holt (i Austinem Northem) w roli głównej, a Alex Chrstian Jones już odszedł wcześniej, więc nie jestem pewien czy 4 sezon powstanie, choć ten serial akurat lubię, więc jak dla mnie mogliby nakręcić jeszcze jeden sezon.

użytkownik usunięty
DemonRipper

Wiem, że ,,Duch świątecznego tańca" został wyemitowany tydzień przed odcinkiem ,,Flynn sam w domu", ale chodziło mi o to, że premiery nowych odcinków powinny być emitowane wg kolejności produkcji, czyli w tym przypadku odcinek ,,Flynn sam w domu" powinien być piąty, a nie szósty i właśnie o to mi chodziło. Co do Nickelodeona to oglądam bardzo rzadko, bo w domu nie mam, tylko u babci, a nawet jeśli już oglądam to tylko ,,iCarly" albo ,,Wróżków chrzestnych". Jeśli chodzi o Gunthera to byłbym ci bardzo wdzięczny gdybyś mnie o tym poinformował, może być nawet na privie. Z góry dzięki. Pozdrawiam. ;)

ok, jak dowiem coś się o Guntherze to ci powiem. Disney nie emituje wg kodu produkcji, tylko tak jak są ustawione, mówiłem, że Flynn sam w domu miał być pierwotnie 23 marca lub 30 marca br., ale z nieznanych przyczyn nie było go. Bo jak by tak patrząc to: odcinki w USA były wg kodu produkcji takie: 101, 104, 103, 105, 107, 108, 106, 102, 110, 111, 112, 109, 113, 114, 116, 117, 118, 115, 119, 121, 120 (1 sezon); 203, 206, 201-202, 204, 205, 210, 207, 211, 213, 212, 215, 208, 219, 209, 225, 218, 217, 221, 216, 220, 222, 226, 214, 227, 223, 224, 228, 2100 (inaczej 229-231) (2 sezon); 301, 302, 303, 304, 306, 305, 307, 308, 309, 310, 311, 312, 313, 317, 316, 314, 315, 318, 319, 320 (cdn.)

użytkownik usunięty
DemonRipper

Nie musiałeś tego pisać, bo ja znam wszystkie te kody i ich kolejność. :D To wszystko jest na wikipedii i dubbingpediii. ;p

ja je pamiętam na pamięć :)

użytkownik usunięty
DemonRipper

Zupełnie niepotrzebnie. ;p ,,pamiętam na pamięć"?

wiem, trochę jak "masło maślane", no, ale nie przemyślałem chyba logiki tego zdania xD

użytkownik usunięty
DemonRipper

No chyba nie. :D