Nie wiem czy ten temat był omawiany bo niedawno zaczelam czytać forum a tego jest mnóstwo :D a
mianowicie chciałabym się zapytać o to czy według Was zabiją Dereka w tym sezonie? :-)
nie przypominam sobie takiego tematu ;)
osobiście to nie mam pojęcia, są takie momenty że chce żeby go nie było a są takie że mam nadzieje że cały czas będzie. Jeżeli zrobia z niego prawdziwego Dereka jakim był to może zostać
"osobiście to nie mam pojęcia, są takie momenty że chce żeby go nie było a są takie że mam nadzieje że cały czas będzie."
Po tej odpowiedzi nawet jak bym nie widzial w profilu ze jestes dziewczyną to i tak bym wiedzial ze jestes dziewczyną...;/
Derek, to jedna z ulubionych postaci bardzo dużej części Teen Wolfa. Jeśli by go zabili musieli by się pogodzić z tym, że mogli by stracić oglądalność.
Co do mnie, to uwielbiam Dereka i nie wyobrażam sobie serialu bez jego postaci.
Jednakże mogli by zrobić, aby z powrotem był starym Derekiem z pierwszego sezonu.
Potwierdzeni aktorzy pierwszoplanowi na 5 sezon: Scott, Stiles, Lydia, Malia, Kira, Liam i Derek. Myślę, że jednak go nie zabiją :)
Nie no ma przeciez grac w 5 sezonie wiec myslę ze to tylko gra na nerwach widzow;)
Są postaci których się po prostu nie zabija. Alisson miała być główna i myśle że gdyby zabili Dereka mieliby zle opinie...
Ale nie zastanawiacie sie co sie z nim dzieje? Moim zdaniem wygląda to tak, ze Derek po ocaleniu swojej siostry stal sie znowu Betą. A to wszystko ukartował Peter. Gdyż wtedy gdy w drugim sezonie Peter użył krwi Dereka by zmarchwystał w jakiś sposób sie połączyli. Derek trzymał sie do momentu kiedy był Alfa, ale później jego moce zaczęły słabnąć i zaczęły przechodzić na Petera. Co Wy o tym sądzicie? Bo po co by pokazywali ze Peter jednak wciąż ma tyle sily?
Wątpię by Peter kradł moc Dereka ponieważ Derek jako Omega nie maiłby tyle mocy. Derek jako Alpha rozwalał ściany ale jak się przyłożył a nie tak dla niechcenia jak Peter
Słowa Petera w finale 3a po zabiciu Jennifer ,,Ja jestem Alfą" i ,,Zawsze byłem Alfą". A tak właściwie ród Halów nie ma Alfy. Chronologicznie Talia była Alfą, kiedy zginęła Alfą rodu stała się Laura ponieważ Peter był sparaliżowany, następnie Peter ponieważ zabił Laurę potem Derek który rozpruł gardło Peterowi i tu ta linia się kończy bo wszyscy wiemy że Derek poświęcił moc by ratować Core. I co wielopokoleniowa moc rodziny od tak rozpłynęła się. Moim zdaniem stało się to co na początku, Laura mimo iż nie zabiło swego poprzednika to przejęła moc swojej matki. Po tym jak Derek przestał być Alfą to nowym liderem rodu stał się najodpowiedniejszy wilkołak czyli Peter i nauczył się maskować kolor oczu. I to doskonale by tłumaczyło moc i słowa Petera.
Peter tak to miałby czerwone oczy.
"Ja jestem Alfą" i ,,Zawsze byłem Alfą" " Peter uważa się za Alphę ale nią nie jest.
Moc albo się rozpłynęłą albo ma ją Cora co jest mniej prawdopodobne
Peter jest inteligentny, cwany i ma wiele tajemnic. Nie wiemy także jak daleko wstecz sięga ród Halów z pewnością mają pełno sekretów i artefaktów. Do Tali wszyscy czuli respekt. Nawet najpotężniejszy Deaculion wypowiadał się o niej z szacunkiem i tak samo szanował jej ród. Cora wspominała że wróciła do miasteczka ponieważ słyszała że w BH pojawił się potężny Alfa i miała na myśli Dereka on sam był tym faktem zdziwiony co oznacza że nie zdawał sobie sprawy ze swojej mocy. Peter jeżeli nie jest Alfą to moim zdaniem znalazł sposób by czerpać moc ze swojego rodu z żywych czyli Dereka, Mali i Cory. A jeżeli potrafi czerpać też z martwych to jest o wiele potężniejszy niż możemy przypuszczać.
Nie wydaje mi sie ze Derek jest Omegą, bo gdy w zeszlym sezonie zostal zaatakowany prez czarnych samurajów (sorry za kolokwializm, ale za cholere nie mogę zapamiętać nazwy) to Scott to wyczul. Powiedzialabym ze Derek jest mimowolnie Beta Scotta. Poza tym nie wydaje mi sie ze Derek, ostatni z rodu Hale moze byc tak po prostu Omega. Wciąż zostaje przy tym że Peter w jakimś stopniu połączony jest z Derekiem odbiera mu moc.
na końcu najnowszego odcinka jest pokazana rozmowa petera z kate gdzie peter cieszy sie że scott jednak żyje i myśle że może peter będzie chciał ukraść moce scotta w końcu jennifer w finałowym odc 3a coś o tym wspominała
Z Halów oprócz Dereka są jeszcze Peter , Malia i Cora.
Derek jest Omegą ale jest w drużynie Scotta tak jak przez większość 2 sezonu Scott był |Omegą ale pomagał Derekowi.
Scott usłyszał jego ryk po prostu . W finałowym odcinku 1 sezonu Derek i Scott też się tak porozumiewali a przecież Scott nie chciał/nie był w stadzie Petera