Ile jeszcze potworów wymyślą żeby urozmaicić serial. Tyle nie wykorzystanych wątków było, a oni muszą robić
nowego potwora.
Kate występowała w pierwszym sezonie jako łowczynia. Była to bowiem ciotka Alison i siostra Chrisa ( nie pamiętam dokładnie, jeżeli robie jakieś błędy to przepraszam ), i chyba ex Dereka.
Strasznie jej nie lubiłem, i niestety producenci mnie zawiedli. Ja liczę dalej że śmierć Alison to jedynie przykrywka by ją później ożywili :)
Nikt chyba jej nie lubil..
Jej wredny ryj to wystarczajacy powod aby oblac go kwasem.
Dopełnię informację od DawcioXXX.
Łowczyni-wariatka z klanu Argent, protegowana Gerarda (ojca Chrisa, dziadka Alison). Można powiedzieć ex Dereka, odpowiedzialna za rzeź całej jego rodziny (spaliła rezydencje Hale'ów, a następnie polowała na niedobitków). Gdy Peter (ostatni prócz Dereka ocalały Hale, potężny alfa w sezonie pierwszym ) dowiaduje się o jej zbrodni, rozrywa jej gardło swoimi pazurami i tak jak większość zakładała, powinna gnić w ziemi. W retrospekcjach ostatniego odcinka 3 serii Derek rozmyśla jakie są metody stworzenia wilkołaka: pierwsza to ugryzienie przez alfę, druga to bardzo rzadki przypadek wypicia wody, w której znajduje się krew alfy, trzecia możliwa jedynie w teorii polega na głębokiej ranie zadanej przez pazury alfy. Najwidoczniej przeżyła i zmieniła się w stworzenie znane z amerykańskich "urban legends" jako człowieka-jaguara (werejaguar czy jakoś tak) - motyw znany choćby z 2 lub 3 serii "True Blood", gdzie Jason (brat głównej bohaterki) zakochał się w niejakiej Crystal z klanu takich właśnie stworzeń (oczywiście dowiedział się za późno). Generalnie pomysł jako taki ale wykonanie hehehe... delikatnie pisząc osobliwe.
Pamiętajcie że Chris Argent wspominał o polowaniu na berserkera (człowieka-niedźwiedzia), więc jeszcze kilka stworzonek może się pojawić;)
Teoretycznie powinna być pumo-wilkołakiem, ponieważ pumy mają zielone oczy, ale ogólnie wszyscy piszą, że to wilko-jaguar, jeśli można to tak określić. Dla mnie to bzdurne połączenie z ważywszy na to, że mamy już w serialu wilko-kojota którym jest Malia. Poza tym Kate mnie niemiłosiernie wkurza i mam nadzieję, że szybko sie jej pozbędą.
Twórcy nawiązali do mitologii Ameryki Płd. w której występują were-jaguary. Mnie też się Kae w tej roli nie podoba... ale zobaczymy co z niej wyjdzie w 4 sezonie.
Pumo-wilkołak, wilko-jaguar ? Serio? Czy tylko ja się zastanawiam skąd ten NIEBIESKI kolor jak smerfetka? Jestem pewna że będzie czymś silniejszym niż tylko jakąś mieszanką zwierząt.
Nie sądzę by była aż tak silna. Już ta cała Kanima miała być i wyszło gó... z tego, więc nie sądzę by Kate zagościła na więcej niż pół sezonu.
Czy ja wiem z 12 odcinków wytrzyma a tyle zostało. Kanima niby nie silna ale długo trwała wiec :) W końcu i tak wszystkich pokonają....