7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47770
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

Witam,

Jestem po 1 sezonie i szczerze mówiąc jest w tym serialu coś co przyciąga, ale jest też bardzo dużo wad. OK, to zaczynamy:

- Oprawa wizualna(efekty) - jest parę dobrych ujęć, ale praktycznie wszystko to wygląda jak nisko budżetowy film, który kuję w oczy efektami komputerowymi.

- Muzyka - nie jest rewelacyjna, ale jest ok.

- Gra aktorska - Muszę powiedzieć, że wygląda to całkiem nieźle choć czasem mam wrażenie jakby aktor nie wiedział o czym mówi i nie wczuwa się dosyć w swoją rolę( mowa głównie o scottcie). Muszę jeszcze wspomnieć o zabójczym spojrzenie "z pod byka", które tak naprawdę wywołuję śmiech a nie "strach". Dialogi w większości są ok, ale też są takie których w ogóle nie powinno być albo powinny być inne.

- Sceny walki - Strasznie "drętwe", poza tym wszystkie uderzenia czy też jakieś brutalne sceny( np. zadrapanie pazurami, ugryzienie są pomijane - mam nadzieje, że rozumiecie o co chodzi.

- Wilkołaki - Gdzie jest ta szybkość? gdzie jest ta siła? nie zauważyłem, żeby zbytnio się różnili od zwykłych ludzi.

- Postacie - Tutaj jest duży + bo nie ma jakiejś postaci, która odrzuca czy też irytuję, choć troszkę była irytująca siostra Chrisa, natomiast bardzo podoba mi się Stiles, trener i Derek.

Przed oglądaniem czytałem opinie na temat tego serialu i wiele ludzi uważało, że ten serial jest tak samo dobry jak TVD, przepraszam bardzo, ale to chyba jakieś kpiny. Pomimo, że TVD ma teraz dosyć słaby okres to i tak zjada TW i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Oczywiście wielu fanów TW się oburzy, ale takie jest moje zdanie.

Reasumując, moim zdaniem jest to średniej klasy serial i na pewno dam mu jeszcze szanse. Mam nadzieję, że w następnym sezonie/sezonach lepiej to wszystko będzie wyglądać.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Eternal1920

2 i 3 sezon są lepsze. Soundtrack bardzo się poprawił a sezon 3a i 3b( sezon 3 jest podzielony na 2 części) są genialne i sam chodziarz oglądam TVD to fabularnie normalnie zjada sezon 3 TVD. Szczególnie sezon3b ma fajny mroczny klimat:)

Eternal1920

Ja szczerze bardzo lubiłam TVD, ale teraz jest nie do zniesienia. Pierwszy sezon Pamiętników był spoko, ale trochę nudnawy, najbardziej podobały mi się 2, 3. Teraz mogę szczerze powiedzieć, że TW bije na głowę pamiętniki (chociaż powiem, ze długo zastanawiałam się czy zacząć to oglądać, najbardziej mi przeszkadzał tytuł - wiem ze to głupie, ale serio - Teen Wolf?? xD) , bo w TVD irytuje mnie już każda postać i wydaje się jakby było ciągnięte na sile. Ale to tylko moje skromne zdanie ;)

Eternal1920

TW jest o wiele lepszy od tvd i mówie to jaki osoba która obejrzała wszystkie odcinki obu tych seriali.
Pierwszy sezon teen wolfa nie jest taki świetny, ot co taka amerykańska bajczka ale na przykład sezon 3b to czysty geniusz, trzyma w napięciu cały czas + gra aktorka dylana o'briena... cudo. zwykle jest tak że im dalszy sezon tym gorzej, w tw jest wręcz odwrotnie.
już od sezonu drugiego wszystko sie poprawia ^^

nie zrażaj sie i oglądaj dalej :3 gwarantuje że nie pożałujesz.

na serio - oglądałam ten serial jako odpoczynek od bardziej wymagających seriali, teraz nie mogę się otrząsnąć po każdym nowym odcinku

ocenił(a) serial na 7
ayramia128

Pierwszy sezon generalnie był tragiczny !! Ale jak ktoś lubi takie 'klimaty' to pokusi się o kolejne i ......jest miło zaskoczony ;)

ocenił(a) serial na 9
Eternal1920

do TVD podchodziłam entuzjastycznie, a okazał się młodszym bratem Zmierzchu, z Eleną tylko trochę bardziej ciekawą niż Bella. Stefek ma identyczną aparycję jak Edek. A ich romans jest równie mdły jak zmierzchowy i za dużo się skupiają na związkach a nie na akcji. Po za tym akcja z sobowtórami - serio? Niedługo będą tam grali sami Dobrev i Wesley, okazjonalnie pokażą Demona i Caroline. Jedyny sezon, który mi się podobał to ten z pierwotnymi.
TW zaczęłam oglądać, bo miałam przerwę w innych serialach. Pierwszy sezon zaciekawił, ale nie zachwycił. Drugi natomiast już mnie wciągnął, a trzeci jest prześwietny! Zwłaszcza jeśli chodzi o rozwój postaci i aktorstwo O'Braina. Minusem są jedynie efekty specjalne.

69cmponadchodnikami

Po części się z tobą zgadzam, ale nie jest do końca tak jak piszesz, że TVD jest podobny do zmierzchu, oczywiście pewne podobieństwa są (głównie aspekty miłosne), ale TVD ma specyficzny klimat, natomiast rzeczywiście jest trochę irytująca sprawa z sobowtórami - za dużo już tego. Co do TW jak już wcześniej pisałem i sam o tym wspomniałeś, efekty nie są najmocniejsza stroną tego serialu. Uważam, że "wizualność" jest piętą achillesową tego serialu, bo po za tym nie ma zbytnio do czego się przyczepić(po za niezrozumiałymi zachowaniami bohaterów, ale nie będę się tutaj w to wgłębiał).

PS. Jestem już po drugim sezonie i choć jest lepszy od pierwszego to dalej nie zachwyca.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 9
Eternal1920

"Co do TW jak już wcześniej pisałem i sam o tym wspomniałeś" - wspomniałAM ;)
"po za niezrozumiałymi zachowaniami bohaterów, ale nie będę się tutaj w to wgłębiał" - bardziej bym się do tego przyczepiła w TVD. Ale ogólnie jestem uprzedzona do tego serialu, bo dla mnie jest w tym momencie już mdły i niejaki, wręcz mnie irytuje. Dlatego sobie go już odpuściłam.
TVD ma zdecydowaną tendencję spadkową z sezonu na sezon, podczas gdy TW z sezonu na sezon się rozwija.

69cmponadchodnikami

Przepraszam, ale z nick'u niestety nie mogłem wywnioskować, że jesteś kobietą ;)

Oczywiście trudno się z tobą nie zgodzić. TVD drastycznie spada, ale tak czy siak będę dalej oglądał i mam nadzieję, że wróci do dawnej formy.

< mały spoiler >
Po przez niezrozumiałe zachowanie miałem na myśli Allison, która strasznie zmienną jest. Fakt wpływały na to bardzo znaczące okoliczności, ale nie rozumiem jak można stać się z niewinnej dziewczyny w "potwora".

ocenił(a) serial na 7
Eternal1920

Zgadzam się z Tobą w 100% ale to sie tyczy tylko pierwszego sezonu no i moze kawałka drugiego ( dokładnie nie pamietam ) . Zaczęłam ogladać ten serial z nudów od tak , bo po prostu nie miałam co oglądać i sie skusiłam . Ale mogę Cię zapewnić że serial sie rozkręci . 2 pierwsze sezony obejrzałam pod rząd a dopiero na 3 musiałam czekać tydzień na odcinek i jak na początku wyszedł nowy odcinek to puszczałam sobie bo nie miałam co robić a w tej chwili nie mogę się doczekać na następny (moze nie jest tak jaK Z początkowymi sezonami TVD ) , a od jakiegoś czasu z odcinka na odcinek jest coraz lepiej i ciekawiej. Aktorzy są mniej drętwi ( chyba ze po prostu sie przyzwyczaiłam) i wyglądają dojrzalej a Scott który w 1 sezonie mnie irytował stał się postacią do polubienia i być moze to tylko moja opinia ale ogólna tematyka serialu stała się taka mniej dziecinna . Takie postacie jak Stiles , Derek czy uwielbiany prze ze mnie trener nie straciły swojego uroku :) . Jedyne co wciąż mi przeszkadza to sceny walki , które trochę bawią jednak w ostatnim czasie nie jest ich aż tak dużo i zaczynam się już przyzwyczajać .

Więc oglądaj dalej bo to jeden z nielicznych seriali który zamiast iść w linii pochyłej w dół dopiero rozkwitaja :)

mrau145

Ja także zacząłem oglądać ten serial z nudów (można powiedzieć, że byłem w małej w desperacji, bo już naprawdę nie miałem co oglądać tym bardziej, że teraz wiele serialów ma/miało przerwę 2-3 tygodniową). Sama nazwa "teen wolf" trochę mnie odstraszała. Pierwsza myśl była taką, iż jest to serial typowy do nastolatek, ale jednak się skusiłem i obejrzałem. Jak się okazało nie do końca jest tak jak myślałem. Serial mnie wciągną, ale jak już wcześniej pisałem ma swoje minusy, natomiast nie ma serialu idealnego wiec trzeba na pewne sprawy przymknąć oko.

Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 8
Eternal1920

Moim zdaniem Teen Wolf zjada TVD już od dawna. Może pierwszy sezon Ci tego nie powie, ale oglądaj dalej. Ogromną zaletą jest formuła w jakiej jest prowadzony. Przy 12 odcinkach na sezon nie ma czasu na dłużyzny i nudę. Wątki prowadzone są dokładnie, bez zapominania o tym co mówiono ileś tam odcinków temu, miłosne historyjki nie zabierają czasu ważniejszym sprawom. Dla mnie w gatunku młodzieżowy serial fantasy to jest aktualnie absolutna perełka. Jeżeli kolejne sezony utrzymają poziom trzeciego, to inne seriale mogą się schować.

katniss_

Masz racje w TW dużo się dzieje i to jest bardzo dużą zaletą tego serialu.