PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558695}
7,8 48 tys. ocen
7,8 10 1 47536
9,0 2 krytyków
Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak
powrót do forum serialu Teen Wolf: Nastoletni Wilkołak

http://www.youtube.com/watch?v=1j2Ehg2fRgI

ocenił(a) serial na 10
moira88

Zapowiada się absolutnie fenomenalnie!

ocenił(a) serial na 6
moira88

szkoda, że trzeba tyle czekać, mega zapowiedz :D

ocenił(a) serial na 7
moira88

1. Wygląda to tak, jakby ciociunia Kate opętała Allisoni przystawiała się do Scotta. Nie wiem czemu, ale sposób w jaki powiedziała 'It's ok, don't worry' bardzo skojarzył mi sie z Kate. Chyba że to demon. Bo nie sądzę, by to była sama Allison.
2. Co wyczynia Derek? Przecież to nie Chris spalił Hale'ów.
3. Stiles jest w lofcie Derek i kimś rzuca o ścianę (Derekiem? Scottem? Którymś z bliźniaków?).
4. Znowu biją Dereka i robią mu dziury w brzuchu... To już staje się nudne, serio.
5. Zachowanie Isaaca mnie zmartwiło.
6. Kira ma jakaś przeszłość z czasów WW2

ocenił(a) serial na 7
jakobson88

Wygląda jakby wszyscy byli opętani, Derek, Allison i Isaac.
To raczej nie są wspomnienia Kiry, już szybciej którejś kobiety z jej rodu (matki, babci?).
Kira zaczyna się wyrabiać, z szarej myszki na wojowniczkę.
Podziurawiony Derek ma chyba sugerować, że to on kopnie w kalendarz i odsunąć podejrzenia od prawdziwej ofiary.
Nie wiem dlaczego, ale to wygląda jakby Stiles rzucał Isaackiem .

ocenił(a) serial na 7
moira88

Albo to jakieś przeszłe wcielenie Kiry. Choć sadząc po wyjątkowości jej rodziny, to rzeczywiście może być jakaś jej krewna.

ocenił(a) serial na 9
jakobson88

Trailery Teen Wolfa są genialne:) Fajna muzyka.
Kira- to mnie zastanawia .
Derek i Isaac są chyba opętani przez Nogitsune.
Nie ma Petera w zwiastunie czyli będzie robił swoje z daleka jak to on najlepiej potrafi:)

ocenił(a) serial na 9
Ganja27

Wywiad z jeffem na temat reszty odcinków i finału
Executive producer Jeff Davis has the answers. And Zap2it got some of those answers during a recent interview.Zap2it: Why is this half of Season 3 so very dark?Jeff Davis: We knew that we wanted to take Stiles down a dark path. He was our comic relief, but we also just wanted to try something new. My writing staff, my team and I, we try to please ourselves, we try to make it as adventurous and romantic as possible, but there is some great stuff to be had in this dark mythology with the kitsune and the Oni. I think the audience has grown to like these characters so much, that the more hell you put them through, the more conflict, you want your characters to climb real mountains — you want them to climb Everest, not a hill. In this season we really want to test Stiles, his psyche and his friendships with everyone. So I think it’s just in the effort of creating the greatest stakes and greatest conflicts as possible. But I have to say that some of our early episodes in this season were some of our funniest as well — I liked all the humor in episode 15 with Scott and Kira at the sushi dinner scene.The way we structure our seasons is: The first third is sort of high-school centered and we can have some fun with that, the middle gets a little more adventurous and darker and the last third is just crazy.What is really going on with Stiles and the nogitsune?This is called kitsunetsuki, which is actually similar to lycanthropy. In the U.S., lycanthropy is an actual clinical medical term for people who think they’re becoming an animal. In Japan,kitsunetsuki is an actual clinical medical term for people who think they’re becoming a fox. I love that parallel. The person who is going to give an insight into that is Noshiko, which is Kira’s mom. There is going to be a lot more struggle and there is going to be a question raised, of whether Stiles can be saved.How bad is nogitsune-Stiles going to get?How much damage can we allow him to do? There is only a certain point where you can say “Well, it’s the thing inside of him possessing him.” Is it the gun that kills or is it the finger that pulls the trigger?Where is all of this going as we head into the final episodes of Season 3?Where we going with the end of season 3? I can tease that we’re going to an epic confrontation and the possibility of losing a beloved character, the possibility that Stiles will never be the same if he survives. I can say that there’s going to be a lot more action and a lot more blood. There will be more swords splashing [blood] by the end of the season. (Source)

Executive producer Jeff Davis has the answers. And Zap2it got some of those answers during a recent interview.

Zap2it: Why is this half of Season 3 so very dark?
Jeff Davis: We knew that we wanted to take Stiles down a dark path. He was our comic relief, but we also just wanted to try something new. My writing staff, my team and I, we try to please ourselves, we try to make it as adventurous and romantic as possible, but there is some great stuff to be had in this dark mythology with the kitsune and the Oni. I think the audience has grown to like these characters so much, that the more hell you put them through, the more conflict, you want your characters to climb real mountains — you want them to climb Everest, not a hill.

In this season we really want to test Stiles, his psyche and his friendships with everyone. So I think it’s just in the effort of creating the greatest stakes and greatest conflicts as possible. But I have to say that some of our early episodes in this season were some of our funniest as well — I liked all the humor in episode 15 with Scott and Kira at the sushi dinner scene.

The way we structure our seasons is: The first third is sort of high-school centered and we can have some fun with that, the middle gets a little more adventurous and darker and the last third is just crazy.

What is really going on with Stiles and the nogitsune?
This is called kitsunetsuki, which is actually similar to lycanthropy. In the U.S., lycanthropy is an actual clinical medical term for people who think they’re becoming an animal. In Japan,kitsunetsuki is an actual clinical medical term for people who think they’re becoming a fox. I love that parallel.

The person who is going to give an insight into that is Noshiko, which is Kira’s mom. There is going to be a lot more struggle and there is going to be a question raised, of whether Stiles can be saved.

How bad is nogitsune-Stiles going to get?
How much damage can we allow him to do? There is only a certain point where you can say “Well, it’s the thing inside of him possessing him.” Is it the gun that kills or is it the finger that pulls the trigger?

Where is all of this going as we head into the final episodes of Season 3?
Where we going with the end of season 3? I can tease that we’re going to an epic confrontation and the possibility of losing a beloved character, the possibility that Stiles will never be the same if he survives. I can say that there’s going to be a lot more action and a lot more blood. There will be more swords splashing [blood] by the end of the season.

(Source)

ocenił(a) serial na 9
Ganja27

coś zauważyłem że jak są napisy w zwiastunie i jest Scott a potem Lydia to Lydia jest identyczne ubrana jak w 1x11 oraz w 2 sezonie na boisku do lasrosee tak jak wtedy gdy Peter ją kontrolował. Albo po prostu podobnie ubrana... A może jednak Peter znowu będzie ją kontrolował?

ocenił(a) serial na 7
jakobson88

http://haleyeaianbohen.tumblr.com/post/77819136439/teenwolfmtv16-teen-wolf-next- on-the-fox-and
zagadka wyjaśniona, swoją drogą mamusia Kiry trzyma się nieźle jak na 100-latkę ;)

użytkownik usunięty
moira88

Tak, Stiles rzucał Isaackiem

jakobson88

1. Allison możliwe że jest opętana - ale przez drugiego Nogitsune (tak wymyślili fani i ja się przychylam ku tej teorii ^^). oczywiście to wcale nie znaczy, że tak jest ;)
2. Możliwe, że zmiana zachowania Dereka wobec Chrisa ma coś wspólnego z tą kobitą, która go torturowała i teraz odwiedziła Chrisa. Mogła sprzedać Derekowi info (kłamstwo?), że Chris maczała palce w morderstwie jego rodziny.
3. Stiles rzuca bliźniakiem. Good job Stiles!
4. Ojezu, mnie też to nudzi. Derek i Isaac to są worki treningowe TW.
5. j.w. Isaac kontynuuje swoją Ścieżkę Bólu. Ścieżka ta wiedzie równolegle z Derekową.
6. Wydaje mi się, że to nie Kira, tylko jej przodkowie. Moja teoria jest taka, że w szpitalu był ten obóz dla Japończyków i dochodziło tam do okropieństw, które przyciągnęły/ wywołały Nogitsune. Możliwe, że osoba, która pokonała Nogistune to jest ta Japonka w korytarzu w trailerze. Ona i nosiciel Nogitsune byli tam razem zamknięci.

emo_waitress

Mi się wydaje, że prędzej Nogitsune wykorzystuje Stilesa by odciągnać uwagę innych (tak jak zrobił z Olivierem w 20 odc), a naprawdę prawdziwym hostem jest właśnie Allison.. Te jej nagrania na telefonie, to jak znikała, pierwszy odcinek w szpitalu.. Cholera, dużo do ogarnięcia ;D

użytkownik usunięty
emo_waitress

1. czytałam te teorie i ta myśl mi się podoba :)
2. exactly! patrzyłam nawet po komentarzach ale nikt tego nawet nie napisał oprócz Ciebie
3. moim zdaniem to Isaac..
5. i któryś z nich zginie... przychylam się do postaci Isaaca
6. ciekawa teoria :)

emo_waitress

To mama Kiry ;). http://haleyeaianbohen.tumblr.com/post/77819136439/teenwolfmtv16-teen-wolf-next- on-the-fox-and Tu jest zwiastun do 3x21. Btw. trochę się już zaczynam gubić :p.

moira88

Dwie sceny: ta Japonka wchodząca po schodach oraz Nogistune w otoczeniu trupów - bardzo piękne artystycznie :o

moira88

1. hahaha ten kto wymyślił określenie Derekowa ścieżka bólu ma u mnie piwo
2. ostatnia scena to na 90% pożegnanie Alison ze Scottem, Alison jest osobą ,która umrze (*ulga wyznawców Stilesa*)
i powiem wam, że żałuje, polubiłam ją
3. tak jak dedukuje większość, Alison może być Nogitsune (dużo wskazówek, m.in. słowa japończyka do Argenta "nawet jeśli to twoja własna córka")
4. Isaac w promo prawdopodobnie odnajduje jakiś dowód na Alison, dlatego go tak pokazali
5. sory, nie mogę patrzeć na Dereka ,bo zasypiam
6. bliźniaków lubię, pasują do serialu, no i kogoś Scott musi mieć w swojej paczce, a oni są idealni
7. Kira wnerwia mnie niemiłosiernie, sory ale jej nie lubię (ze Scottem też)
8. Malia - mam nadzieję, że zostanie w serialu, niekoniecznie ze Stilesem
9. daliby już chłopakowi spokój, ale jako wilka też go nie chcę - Stiles powinien zostać Stilesem
10. fabuła jest tak pokręcona, że po oglądnięciu promo pomyślałam "co ja pacze" ,ale i tak wyczekuję nast. odcinków
PS. są już jakieś info nt. s4?

ocenił(a) serial na 7
tynka33

w tej teorii odnośnie Allison jest jedna luka, a mianowicie impreza haloweenowa. Gdyby Allison była Nogitsune to Oni najpierw starali by się ją dopaść a ostatnie co zrobili przed nastaniem świtu to skierowali uwagę na Scotta. Osobiście nie wiem jak to sie skończy i jest to ogromny plus tego serialu.. ale ja mam nadzieje że Allison jednak przezyje i dalej będzie ze Scottem bo te ich odskocznie ( Isaac i Kira) to jest tragedia( jak dla mnie).

ocenił(a) serial na 8
Noctis_Strife

Ja również mam nadzieję, że Allison przeżyje, właściwie nie wyobrażam sobie tego serialu bez jakiegokolwiek z głównych bohaterów. :( A w przeciwieństwie do Ciebie shippuje Isaac&Allison :)

użytkownik usunięty
tynka33

tak info już jest. sezon ma być wyemitowany już w czerwcu, jakiś niecały tydzień temu zaczęli nad nim prace. jest nawet trochę zdjęć z behind the scenes

użytkownik usunięty
moira88

zauważcie że w promie nie ma żadnych scen z Peterem... czyżby więc znowu zaserwowali nam cliffhangera z nim w roli głównej?? xD

ocenił(a) serial na 5

Oby. Idealnie by było, gdyby przez resztę odcinków ledwo go pokazywali, ale żeby dla widza było wiadome, że coś kombinuje(jak zwykle zresztą). A potem bam, ostatni odcinek, finał, Peter pojawia się na scenie, a jego oczka błyszczą na czerwono.
Taaa, czas zacząć pisać fanficki do Teen Wolf.
Żeby go tylko nie zabili :D

ocenił(a) serial na 7
deathmaster

nieeeeee Isaac i Allison to nie pasuje;) mnie ogólnie to drażni... tyle zachodu, dzięki niej przezwyciężał zmiany i chęć zabijania, te teksty ,, zawsze razem,,... i tak nagle nic... jakos mnie to drażni;)

ocenił(a) serial na 7
Noctis_Strife

w sensie Scott;)

Noctis_Strife

mnie strasznie związek A&S drażnił, zwłaszcza Allison mi działała na nerwy

ocenił(a) serial na 7
Phony

nie wiem co was w tym związku drażniło serio...

Noctis_Strife

Allison. Ciapowata ciamajdowata Allison z jej wiecznie nadąsaną miną, dziwnymi fochami i scenami. No po prostu nie mogłam jej zdzierżyć

ocenił(a) serial na 10
Phony

Popieram Cię Phony. Mnie osobiście też związek A&S drażnił. Ona w ogóle do Scotta nie pasowała. Średnio też w serialu wypadła. Zafascynował mnie epizod Scott & Kira. Czy tylko mi się podoba to połączenie? Uważam, że byli by idealną parą! ;)

niemcowaa

Oj tak, ja popieram ich romansik :D

ocenił(a) serial na 10
Phony

Mam nadzieje, że reżyser rozwinie ich relację w kolejnych odcinkach. ;) ogólnie jak jest w promo fragment jak Kira leży na przeciwko Scotta na łóżku to coś między nimi zajdzie? ;D

moira88

nie no genialnie się zapowiada! ale mimo wszystko, tego Stiles'a to ja im nigdy nie wybaczę! uwielbiałam go takiego nieogarniętego, a teraz... ryczeć mi się chce na większości scen z nim ;_;

skalpelsiostro

Muszę się z tobą zgodzić. Oczywiście mroczny Stiles jest osom, ale jednak... tęsknię za Stilesem z 1 sezonu, tak jak za ówczesnym Derekiem.
Jak najbardziej popieram pewną dojrzałość u tej dwójki (jakby nie było minęło już trochę czasu i bohaterowie przeżyli dramatyczne chwile), ale z zachowaniem ich charakterystycznych cech. Przykładowo Scott rozwinął się od 1 sezonu, ale mimo wszystko wciąż jest sobą.

ocenił(a) serial na 9
emo_waitress

SPOILER.
Ta dziewczyna z 3x20 co mówiła jak Stiles za nią stał że jedne z nich stoi za mną to jest ta banshee co miała się pojawić w tym sezonie.
Ten Bronski z 3x20 na imdb jest przedstawiany jako Nogitsune. Pewnie fake a może jeszcze jednego hosta ma Nogitsune?