Matko boska. Kto im pisał scenariusz. Ilość kretynizmów podczas tego oblężenia przekracza w ogóle dopuszczalne normy. Wymienię tylko kilka tak na wszelki wypadek jakby ktoś nie zauważył.
-Łucznicy francuscy kończą skuteczny ostrzał po dwóch seriach. Mimo, że templariusze w żaden sposób nie odpowiedzieli. Co stało na przeszkodzie żeby powystrzelać te ofermy stojące na otwartym placu z uniesionymi tarczami? xD
-Scenę ze strzelaniem do wozu z prochem musiałem przeklinać bo po prostu aż mnie skręcało xD Templariusze tacy bogaci a mają jeden łuk na cały garnizon. A Francuzi stojący z tarczami wokół wozu, robią uniki przed lecącą w ich stronę płonącą strzałą xD Tym bardziej, że doskonale wiedzieli, że ktoś w ten wóz strzela xD
-Środek oblężenia, na murach zero wartowników. Nikt nie usłyszał ani nie zobaczył grupki ludzi, w kuźwa zbrojach, podchodzących pod mur xd W dodatku w miejscu gdzie macie tajne przejście. Przy bardzo mocnym świetle księżyca.
-Środek walki. Wielu braci zginęło. Sam mistrz. Bitwa na śmierć i życie. EJ CHŁOPAKI. MAM TEGO ZIOMKA, poddajcie się bo coś mu zrobię. A OK OK SORKI SORKI XD PUŚĆ GO XD
Po epickim zakończeniu 1 sezonu,które bardzo mi się podobało, dostaliśmy 2 sezon który nie jest nawet przeciętny. Rozwój postaci to jakaś kpina xd Wielka droga do odkupienia głównego bohatera jest tak niesamowicie płaska. Obawiam się , że nie wytrwam do końca.
Podzielam opinie całkowicie. Naprawdę jeśli chodzi o bitwy to średnio im to wychodzi.
Serio tylko jeden łucznik próbował strzelać do tego wozu z prochem? Reszta stoi i puszcza gadkę o strzelaniu do jelenia XD
Mało tego po nieudanej próbie nikt nie nakazuje wojskom Filipa przykryć wozu skórami czy czymkolwiek? No i dlaczego ten wóz stoi od tak sobie na widoku? haha :D
Kolejna głupota to wjazd armii Filipa na dziedziniec zamku; po kiego się tam pcha od tak na koniu, wystawiony na pierwszy ogień?
Ale to jeszcze nic, bo w momencie gdy chwyta Landyergo wszyscy Templariusze przestają walczyć, ale kim jest ten Landry, który jeszcze niedawno był nowicjuszem i grzesznikiem? Naprawdę słabo ;D
No i poddanie się Grand Mastera mimo, iz wie o tym, ze nowy papiez to były Arcybiskup z Bordeaux?
Sezon fajnie wystartował o wiele lepiej niez pierwszy, bo przynajmniej nie ma ciągłego lazenia i gadania o niczym, ale jezeli będa zapodawać takie odcinki i takie sceny batalistyczne, to nie ma się co dziwić, ze serial mało kto ogląda :D
oblezenie ktorego nie bylo w historii i sceny batalistyczne sa tak nieracjonalnie ukazane, ze chyba w zamysle rezysera bylo ukazanie intryg ktore doprowadzily do upadku niz tworzenie scen batalistycznych ktorych nigdy nie bylo.W ogole majatki(twierdze) Templariuszy gdyby pokusic sie o ich zdobycie, to musialo by to trwac dlugimi miesiacami a wiadomo ze jedna po drugiej komandorii padaly jak muchy i nikt nie myslal o tym zeby ich bronic, nie tylko we Francji ale i w Europie.