PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=98932}
6,8 922  oceny
6,8 10 1 922
Tenshi Kinryōku
powrót do forum serialu Tenshi Kinryōku

Widziałam całoś i musze przyzna ze zostawiło to jakis dziwne odczucie. Anime naprawde jest piękne. Ciekawe czy manga opisuje dalsze losy Setsuny???

ocenił(a) serial na 10
jibrille1

Oczywiście, że tak. I nie tylko jego - w anime zaledwie poruszono niektóre naprawdę ważne wątki, niektóre - znaczące - również pominięto... mang jest 20, wszystkie można znaleźć metodą p2p (jestem ich szczęsliwą posiadaczką, oczywiście po angielsku). Ale dobry news - w marcu tego roku wychodzi polska wersja Angel Sanctuary, pierwsze dwa tomy :)

ocenił(a) serial na 7
LaVie

Bardzo dobry news ^^ tom 1 już zamówiony xD.

LaVie

a ja mam jedno takie pytanie. odnosnie samej koncowki ostatniego odcinka. kim jest to dziecko, szarpiace sie w lozku i zamaskowany gosciu? ten drugi to podejrzewam, ze lucyfer, bo widzialam niejeden skan z mangi, ktory przedstawial go w ten sposob. ale ten dzieciak? ta zagadka nie pozwala mi zasnac XD

heh. a propos samego anime, to zaluje, ze nie rozwinieto motywu kiry. jedyne, czego sie o nim dowiadujemy, to to, ze jest jakims mieczem podczas, gdy jest to tylko czesc calej prawdy ;> chociaz motyw z tymi wcieleniami, reinkarnacjami jest troche meczacy... *** [tutaj wpisz imie postaci ;>] zostaje skazany na przybranie postaci miecza, po czym wlazi w cialo czlowieka. to czym/kim on wlasciwie jest :P bardziej to to zagmatwane niz w serialu brazylijskim XD

pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10
Verauko

Ale dla osób, które znają mangę, motyw Kiry jest absolutnie zrozumiały x) a dla tych, którzy nie znają i nie chcą poznać Kira będzie zwyczajnie tajemniczą, pociągającą postacią, bardzo silną i wyrazistą osobowością. Ach, Kira... xD chcesz moją tapetę? xD

Poza tym Ty znasz już częśc prawdy, ale widzę, że nie znasz całej mangi - właśnie wychodzi po polsku to sobie poczytasz i zrozumiesz wszystko :)

A co do zakończenia to sądzę, że to był Rosiel, nie Lucyfer - Lucek ma czarne włosy (juz Ty chyba wiesz, dlaczego xD) i nie chcę nic twierdzic, póki manga tego nie wyjaśni, ale znam pół pierwszego tomu (ang) i tam był motyw, że Rosiel jako nieorganiczny anioł musiał wcielać się w coraz młodsze postaci.

A końcówka powstała dlatego, że do ostatniej chwili (zanim weszło do TV) nie mogi się zdecydować, czy kręcic kontynuację czy nie x) w końcu nie nakręcili, a anime pokazuje okrojoną, ale logiczną i kompletną całość.

Tapetę jak chcesz masz tutaj http://earenya.w.interia.pl/kira_rg.jpg - prosta, minimalistyczna, ale tej kreski nie dało się sprofanować patternami brushami i tym innym okropnym, niegodnym tałatajstwem :P

LaVie

Małe sprostowanie, AS wyszło w dwóch wersjach - 20 tomowa i 10 tomowa (w tej jeden tom zawiera treść dwóch tomów) i u nas została wydana właśnie ta 10 tomowa seria. Spowodowane jest to chęcią wydania serii dwa razy szybciej ponieważ mieli prawie półtora roku opóźnienia z wydaniem AS :/

ocenił(a) serial na 10
HuntMocy

No tak, już tak, właśnie przede mną leży...całe szczęście, ze 10 :) ale dziwiłam się, że trafiło do Empików - chyba z biediutkiego nakładu 1600 musieli robić dodruk... Wbijajcie na forum www.angelsanctuary.fora.pl :)

ocenił(a) serial na 9
LaVie

Widze że polecacie tą mange... i anime. Nie moge nigdzie na nią trafić... ale dziisaj w Empiku ją widziałam i moja znajoma piszczała ze szczęścia idąc ze swoim tomikiem po manufakturze w Łodzi :)

ocenił(a) serial na 10
Ashen

Zapraszam więc wszystkich na forum angelsanctuary.fora.pl :D

ocenił(a) serial na 10
LaVie

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH!

Za szybko pochwaliłam się znajomością mangi, ale musicie mi wybaczyć - przestałam czytać, od kiedy wychodzi polska wersja, żeby nie psuć sobie zabawy :D

Zamaskowany mężczyzna i wrzeszczący maluch to odpowiednio Sevotharte i Metatron (Kanclerz Niebios i Władca Aniołów - tak, ten maluszek to najważniejsza postać w Niebie pod opieką Kanclerza) - wątek całkowicie nowy i odpowiadający czwartemu tomowi mangi (w Polsce drugiemu). Patrząc nań aż żal, że nie kontynuowali... mogli obciąć budżet shitowi typu Pretty Solider i nakręcić zań coś dłuższego i bardziej odpowiadającego mandze :/

Pozdrawiam wszystkich!

ocenił(a) serial na 9
LaVie

postać Kiry naprawdę świetna - ciekawe czy będą dalsze OVA.