Chuck Lorre numer 375
Od dawna wiedziałem, że w związku z zasadami FCC (Federal Communications Comission) dotyczącymi równego czasu antenowego, nie mogę użyć tej przestrzeni do wyrażenia swoich poglądów politycznych. Gdybym to zrobił wszczęłoby to prawny proces, który zmusiłby wyrażenie opinii przeciwnej do mojej wyświetlonej przez ułamek sekundy na końcu odcinka (tak mi się przynajmniej wydaje). Pamiętając o tym, ciężko pracowałem, aby napisać o tym co myślę bardzo kompromisowo, jako wyważona opinia, racjonalny esej z którym nikt nie mógłby się nie zgodzić. CBS się nie zgodziło.
OCENZUROWANO!
to tekst, który się pojawia na ułamek sekundy na końcu każdego odcinka, ten ukazał się na koniec odcinka 15 w 5 serii, w linku sa podane teksty Chucka z tego i innych seriali gdzie on pisze scenariusze.
I bardzo dobrze , bo Chuck Lorre trochę przegina , i czasem przypomina nie tylko Wolowitza , który w serialu to jego alter ego , ale większość bohaterów swojego serialu , którzy maja właśnie kłopot z akceptacją powszechnie przyjętych zasad współżycia społecznego . Chuck Lorre tym tekstem po raz kolejny udowadnia , że mimo iż jest genialnym producentem , to jednak w wielu sprawach jest kompletnie niedojrzały a swoimi kompleksami chciałby zarażać innych . CBS słusznie się nie zgodziło bo zarabianie kasy na serialach wyprodukowanych to jedno , a gadanie na różnych głupot i uwypuklaniu swoich kompleksów za pośrednictwem stacji , to już zupełnie co innego . No , ale jak to żydek - Chuckowi Lorre zawsze jest mało :)
Nie jest antysemitą i bardzo cenie wielu ludzi żydowskiego pochodzenia . Nazywając Go żydkiem mam na myśli , płytką osobę , zakompleksioną i chorobliwie wrażliwą na swoim punkcie ( co jest akurat prawda jeżeli chodzi o ludzi tego pochodzenia ) . Mówiąc żydek miałem na myśli też tą bardzo negatywna cechę , która jest bez dyskusyjna a więc pazerność , chciwość w najgorszym tego słowa znaczeniu .
Są Żydzi, którzy budzą wielki szacunek jak choćby Nasz Roman Polański - wspominam akurat o Nim , bo On najlepiej potrafił pokazać np. w Pianiście - jak to jest ż ludźmi żydowskiego pochodzenia , była tam m . iinymi taka scena pokazująca , że jedni żydzi są biedni ,utalentowani i jest druga grupa pazerna na kasę , która niczemu się nie oprze by wyzyskać nawet swojego żydowskiego brata . Nie jest taka prawda??
Nie jestem nawet w malutkim stopniu tym kim Mnie Pan określił uwielbiam Polańskiego ( który swoją drogą jak nikt inny reprezentuje polska kulturę filmową , na całym świecie ) i wielu innych żydowskich artystów , z komików jeden najlepszych aktorów komediowych jakim jest Ben Stiller oraz Jego tata Jerry Stiller , Jerry Saienfeld , uwielbiam Jeffa Rossa - mógłbym wymieniać bardzo długo .
ALE WIE PAN CO TYCH wspaniałych artystów odróżnia od Chucka Lorre ??
Oni np NIE UKRYWALI NP . TEGO KIM SĄ - C.Levine- wtsydzi sie ?? ,
Poza tym wiadomo od co najmniej kilkunastu lat że Ch. Levine NA Pewno jest genialnym producentem ALE w życiu zawodowym i prywatnym jest kanalią , tyranem i bardzo małostkowym człowieczkiem -- i Dlatego NIE LUBIE Chucka Lorre - CHOĆ B lubię seriale , które robi . Niech robi tych seriali SERIALI JAK NAJWIĘCEJ ALE NIECH NIE NARZUCA WIDZOM OBOK ROZRYWKI JAKA JEST SERIAL - SWOJEGO CHOREGO UMYSŁU I DZIWNYCH POGLĄDÓW NA ŚWIAT - CBS SIĘ NA TO NIE ZGODZIŁA I BARDZO DOBRZE ZROBIŁA I NIE MA TO NIC WSPÓLNEGO Z BYCIA ANTYSEMITĄ A Z FAKTEM ŻE SWOJE CHORE POGLĄDY POWINIEN TRZYMAĆ W SWOIM DOMU A NIE OBARCZAĆ NIMI WIDZÓW . ZWŁASZCZA ZE WIELE Z TYCH TEKSTÓW TO TAKŻE KŁAMSTWA - PRZEDE WSZYSTKIM NA SWÓJ TEMAT .
2. Przepraszam że użyłem tego pejoratywnego określenia . Ma Pan rację w jednym nie powinienem nazwać Go "żydkiem" ale po prostu bardzo denerwujące są tak fałszywe i chore w swoim myśleniu osoby jak ten gość -- i gdyby te swoje chore myśli trzymał dla siebie a nie obciążał Nimi innych to by było Ok I CBS TEZ PODZIELA TEN POGLĄD i dlatego bardzo się ciesze że nie ugięła się pod gościem , który zarabia dla Nich setki milionów dolarów .
Za to że Go tak nazwałem przepraszam bo nie miałem na myśli całej społeczności a Tego GOŚCiA , który akurat Uosabia wszystkie Negatywne sprawy , które przypisuje się żydom .
Seth Macfarlane ostatnio fajnie powiedział i dotyczyło to JEGO OSOBY -
" Hollywood może wiele wybaczyć , zdrady , pijaństwo , narkotyki , bicie zony itd itp. ALE NIGDY NIE WYBACZY tego , jak ktoś NAZWIE ŻYDA , ŻYDKIEM . TO WIELE MÓWI O PRAWDZIE W HOLLYWOOD " - tak mniej więcej to brzmiało I Trudno z Sethem się nie zgodzić , a Seth na pewno nie jest antysemitą . Także dlatego tak napisałem bo skojarzyłem Chucka Lorre i tą wypowiedź .
Ale jak już wspominałem przepraszam bo naprawdę nawet jak ten gość absolutnie zasługuje na wszelką ,krytykę za te swe chore poglądy to na pewno nie powinienem tak Go tam nazywać . Ciesze się tylko że swojego parszywego wnętrza prostego , małostkowego człowieczka nie będzie upubliczniał i że nie pozwoli Mu na to stacja CBS
Problemem Nie jest Jego Pochodzenie - Problemem JEST CHORY UMYSŁ I CHARAKTEREK tego typa . Fałszywe poglądy upubliczniane i wciskane ludzi jak produkt celowy montowany w filmach ( karteczki na lustrach , w dodatku z kłamstwami , które o sobie pisze )
TO NIE JEST OK , jeśli , ktoś dla rozrywki ogląda serial i jest INDOKTRYNOWANY przez zakompleksionego , chorego człowieka jakim całkiem i zupełnie obiektywnie jest ten gość . CBS też tak uważa i bardzo dobrze
Czytając Pańska odpowiedź wyraźnie widzę typową argumentacje antysemicką. Często się spotykam wśród moich polskich znajomych z argumentacja jaką Pan tu reprezentuje. Posunął się Pan trochę dalej niż większość z nich. Zwykle oni swoją nieantysemickość usprawiedliwiają twierdzeniem Ci wszyscy Żydzi (jakoś wyrażenie żydki nie przechodzi mi łatwo przez gardło) są tacy chciwi, źli itp itd, u Pana to już ten jeden jest zły, a znam tylu fajnych Żydów, zwłaszcza tych co pokazali swoich braci w prawdziwym (złym) świetle. Prawda jest taka że w każdej grupie społecznej, narodowej, religijnej, są dobrzy i źli. Wracając do Chucka, jeśli on tak ukrywa swoja żydowskość to skąd Pan wie że jest Żydem? Dlaczego sądzi Pan, że jego krótkie eseje na końcu każdego odcinka są jeszcze jedną metodą na ( i tu nie jestem pewien o co Panu chodzi), zarobienie dodatkowych pieniędzy, przemycenie swoich przekonań na szerszym forum, walka o dodatkowe miejsce do wyrażenie swoich poglądów? Typowo dla antysemity uwielbia Pan jego sprawność intelektualną, lecz to zwykle sugeruje, że to cecha żydowska, jak wszyscy antysemici to doskonale rozumieją, służy ona do zawładnięcia światem, wepchnięcia wszystkim do głowy ich własnych (żydowskich) poglądów, jednym słowem chce zapewnić (albo co najmniej poszerzyć) żydowskie rządy nad światem, wykorzystując swoje parszywe wnętrze jak Pan napisał. Jak można napisać tyle złego o kimkolwiek na podstawie Holywoodzkich plotek, niedomówień i niezrozumienia tekstu? Już Panu odpowiadam - można jak się jest antysemitą!
Jeszcze raz to podkreślę , -
Problemem Nie jest Jego Pochodzenie - Problemem JEST CHORY UMYSŁ I CHARAKTEREK tego typa . Fałszywe poglądy upubliczniane i wciskane ludzi jak produkt celowy montowany w filmach ( karteczki na lustrach , w dodatku z kłamstwami , które o sobie pisze )
TO NIE JEST OK , jeśli , ktoś dla rozrywki ogląda serial i jest INDOKTRYNOWANY przez zakompleksionego , chorego człowieka jakim całkiem i zupełnie obiektywnie jest ten gość . CBS też tak uważa i bardzo dobrze "
Nie chodzi o Jego sprawność intelektualną , a o Jego poglądy np. na kobiety , które wielokrotnie obrażał , o fakt że wykorzystuje w bardzo perfidny sposób ludzi , że kłamie na swój temat - jest tego całe mnóstwo .
Nie na podstawie plotek a faktów - wywiadów , autoryzowanych wypowiedzi ludzi , którzy z Nim pracowali i nie chodzi tylko o tych z którymi miał problemy - ale o obiektywne osoby .
Ma Pan racje że w wielu społecznościach są źli ludzie i Ten z całą penością taki jest
Na swoich poglądach nie zarabia nie o to chodzi - przecież wystarczająco dużo zarabia na serialach chodzi o to ze z komercyjnego serialu robi tubę do wyrażania swoich - chorych poglądów na świat --- nie chodzi o poglądy związane z Jego pochodzeniem , a jego specyficzne poglądy na pewne sprawy ,a także fakt , że przedstawia swoją osobę zupełnie inaczej niż jest w rzeczywistości . Kreuje się za pomocą stacji i stacja CBS MU na to nie pozwoliła -- i co uważa Pan że CBS zrobiła to ze względu na pochodzenie ???
Na pewno Nie i też nie ze względu na Jego pochodzenie ale po prostu na fakt że jest bardzo złym człowiekiem a próbuje kreować się na zupełnie innego -
CBS bardzo dobrze zrobiła , niech gość robi seriale a nie uprawia politykę , innymi słowy niech robi to w czym jest genialny w seriach a nie w kreowaniu nieprawdziwej rzeczywistości ,
Nie lubię Go bardzo za to że mimo faktu że zniszczył bardzo wielu ludzi ma bardzo chore myślenie dotyczące spraw ( obyczajowych i nie związane z Jego pochodzeniem ) a próbuje wszystkich przekonywać że jest zupełnie inaczej i wykorzystuje w Tym celu komercyjny serial .
Niech wyraza swoje poglady na swojej stronie to jest przeciez OK . Kto Go lubi i Mu wierzy Niech to przecież sobie czyta - ale co innego Jak Gość MI to siłą narzuca - kiedy oglądam sobie dla rozrywki , komercyjny serial --- TO NIE JEST OK obojętnie kimkolwiek by był . Nie Musze na silę być obarczany tym co prywatnie sądzi
ale
Lokowanie produktu ( Jego poglądów ) nie jest OK i uważa tak stacja CBS a Ja zgadzam sie z poglądem na ta sprawę CBS co więcej widzę tu nadzieję na fakt że nawet jeśli jest genialny producent , który zarabia dla stacji kilkaset milionów dolar to widząc iż swoim ZŁYM postępowaniem może stacje narazić na niepotrzebne konflikty , stacja Mu na to nie pozwoliła i nie ma to nic wspólnego z Jego pochodzeniem , tak jak fakt ze facet jest po prostu bardzo złym człowiekiem , ale stara się kreować na zupełnie inna osobę niż jest w rzeczywistości . Nawet jeśli ktoś uważa inaczej to przecież będzie czytał to co napisze na Jego stronie , ale czy Ja który lubię Jego serial Musze byc atakowany w tym serialu Jego Kłamstwami czy bzdurami , które wypisuje - otóż nie jest to OK i Nie lubieni tego faceta nie ma nic wspólnego z Jego pochodzeniem , a przede wszystkim z Jego wrednym charakterem ,.fałszywym i złym człowiekiem jakim jest ale najbardziej denerwuje właśnie to że próbuje kreować się na kogoś zupełnie innego niż jest w rzeczywistości )
CBS też tego nie chce . i bardzo dobrze robi
Czy czerpie Pan te wszystkie negatywne opinie na podstawie innych opinii przeczytanych gdzieś w internecie? Jeśli tak to proszę o link, jakoś nie mogę ich znaleźć. Poza tym tekst, którego tłumaczenie jest na początku niniejszego wątku, jest raczej zabawny i nie ma nic wspólnego z wnioskami jakie Pan raczył z niego wyciągnąć. Radzę jeszcze raz przeczytać i zrozumieć co tam jest napisane. Osobiście uważam, że jest to tekst pokazujący absurd do jakiego doprowadziła w USA zasada poprawności politycznej. Nawet wyważony tekst jaki przygotował Chuck do umieszczenia w swoich vanity cards (brakuje mi polskiego języka aby to poprawnie przetłumaczyć) ze względów na poprawność polityczną zostaje zablokowany przez CBS. Czy jest to tylko żart Chucka, czy rzeczywiście napisał tekst, który CBS zablokowało i ocenzurowało pozostanie dla nas najemnicą. Sądzę jednak, że jest to jednak żart Chucka na temat poprawności politycznej (political correctness - pc), gdyby to nie był żart i gdyby rzeczywiście ocenzurowano to co napisał nigdy byśmy się o tym nie dowiedzieli. Pozostaje Pańska wręcz patologiczna nienawiść do osoby Chucka, skąd ona się wzięła? Czytając pański pierwszy tekst na ten temat nadal jestem przekonany, że jest ona spowodowana pańskim antysemityzmem. Świadczą o tym sformułowania, których Pan użył. W drugim tekście odrzucił już Pan wcześniej użyte antysemickie klisze, usiłując przekonać mnie i innych, którzy to czytają , że pańska krytyki osoby Chucka nie ma podłoża antysemickiego - już za późno - w pierwszym tekście wyszło szydło z (antysemickiego) worka.