Ja myślę, że pozytywnie. Sheldon w swoim stylu. Penny wygląda dużo lepiej niż w poprzednim sezonie, chyba wzięła się za siebie, bo w tamtym to był cień tej ładnej aktorki z pierwszych dwóch sezonów.
Wrażenia jak najbardziej pozytywne. Nie zawiodłam się tak jak się spodziewałam, a wręcz przeciwnie. Wszystko było zrobione fajnie, na luzie, podobnie jak w początkowych sezonach. Drugi odcinek lepszy nawet od pierwszego.
bardzo pozytywnie. Scena podczas gry w paintball, kiedy sheldon się "poświęca" jest genialna. Dawno tak się nie uśmiałem.
z innej beczki - posiadacie napisy do 5x01? pobrałam, niestety przetłumaczone są jedynie 4 minuty... ze względu na dialogi naukowe, mimo, iż problemów z językiem nie mam, wolę wesprzeć się profilaktycznie napisami ;)
1 odcinek na poziomie poprzedniego sezonu, czyli nudnawy...poza świetną sceną Sheldona rodem z "Pluton":-)
Natomiast drugi odcinek lepszy niż pół poprzedniego sezonu, walka Penny i Sheldona o fotel i sprzęt do internetowego całowania Howarda były genialne, twórcy wrócili tym odcinkiem do poziomu 2 i 3 sezonu, oby tak dalej....ale z Priyi powinni zrezygnować, jej postać kompletnie nic nie wnosi i jest nudna.
Opinia opinią, no ale mówienie o tragicznym 4 sezonie, to gruba przesada :) Serial na szczęście jak na razie przez wszystkie sezony trzyma poziom i te najnowsze nie odbiegają wcale dużo od wcześniejszych epizodów. Co do Priyi, tu będę zgodny z większością, ten wątek jest akurat najsłabszy w serialu i stąd pewnie te negatywniejsze komentarze o 4 sezonie. No ale inne akcje i wątki mocno nadrabiają, więc o tragizmie nie może być mowy :)
Co do 5 sezonu, jest dobrze, może te 2 odcinki nie zwaliły z nóg, szczególnie pierwszy, ale i tak trzyma poziom. Sheldon nadal mega śmieszy, Howard obrzydza, a Penny wraca w lepszej formie! :) Wątek z fotelem rewelacja, mam nadzieję, że będzie jakaś kontynuacja i zobaczymy reakcję Sheldona jak zobaczy go w swoim domu...
Myślę ze wszyscy oczekujemy takich "nerdowych" klimatów. Bardziej utożsamiałem się z bohaterami, teraz tylko Sheldon i jego genialna gra słow z odcinka 1x05.
mi nie chodzi o Priye - chodzi o całość. Do końca 3sezonu uwielbiałam ten serial i nadal wracam do niektórych odcinków. 4jest tak nudny że gdyby odcinki trwały o 10min dłużej to przestałabym oglądać. a tak to akurat zbytnio nie przeszkadzały mi jak sobie gdzieś tam chwilkę w tle pobrzękoliły.
Ale jeżeli ten poziom nadal się będzie utrzymywał to i nawet z tego zrezygnuję bo mnie to po prostu nudzi. Nie bawi mnie taki typ humoru.
pierwszy odcinek mnie rozczarował - sugeruje ze znów będa pchali się w wątek Penny i Leo, a to mi się nie podoba. Szkoda że w taką strone poszli z tymi cliffhangerami z ostatniego odcinka z czwartego sezonu. Okazało się, że właściwie żaden występek nie miał konsekwencji - ani nocka Raja i Penny - ani urażona męska duma Howarda. Można stwierdzić, że producenci jedynie wkurzyli oglądających na kilka miesięcy - po czym sezon rozpoczęli jak gdyby nigdy nic się nie stało.
W drugim odcinku coś genialna była scena z internetowym pocałunkiem/ Ogólnie nie był to zły epizod.
Sheldon jedynie cały czas trzyma poziom - to się pewnie nie zmieni do końca serialu. Pytanie tylko czy on nadaje się jeszcze na jakąś inną rolę?...
SPOILER...
Może związek Raja z głuchą dziewczyną, który nie długo wprowadzą ożywi trochę fabułę....
odcinki nawet dobre, rozwaliła mnie scena z poświęceniem Sheldona i to jak zapukał i fotel pokazała mu a on uciekł z piskiem, hehe śmieszne odcinki
Hm... Odcinki ok, ale scena z całowaniem internetowym mocno przesadzona jak dla mnie. Nie sądziłam, że twórcy pójdą w ten typ humoru i nie bardzo mi się to podoba, bo skojarzyło mi się z poziomem "American Pie" i innych tego typu produkcji. Ale scena z Sheldonem i paitballową śmiercią wymiata:)
Mnie scena z internetowym pocałunkiem rozbawiła prawie do łez :) Sezon zapowiada się super.
Na razie średnio. Liczę cały czas na więcej nerdowego humoru, jak w sezonach 1 - 3. Ogólnie serial zmierza teraz niestety bardziej w kierunku "Przyjaciół" niż tego czym był w pierwszych sezonach. Nie mam nic przeciwko łączeniu bohaterów w pary, ale chcę znowu zobaczyć walki robotów, konkursy naukowe, więcej Kripkego itd.