PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171683
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

5x05

ocenił(a) serial na 8

5 odcinek już w internecie. W tym odcinku znowu mało Penny i Priyi. Cały odcinek opierał
się na kłótni Bernadette i Howarda oraz o przyjęciu w willi Wlila Heatona, właściwie to
dobrze bo serial nie opiera się na jednej postaci tak jak w poprzednich odcinkach.
Ogólnie 5 odc. był nudny ,idę oglądać Naruto.

ocenił(a) serial na 8
AngusYoung

Mi się podobał. Ciekawa była kłótnia Leonarda z Sheldonem o przyjęcie Wheatona, a szczególnie scena z podawaniem butelki wody:)

ocenił(a) serial na 10
AngusYoung

A dla mnie był ciekawy, a przynajmniej dużo bardziej przypadł mi do gustu niż odcinek w którym Leonard poszedł na wesele z Amy - cały odcinek skupiał się właściwie na nich. A teraz była fajna akcja z targowaniem się w sklepie z komiksami i na przyjęciu, ciekawe zachowanie Sheldona :D, ten motyw z przyjęciem dosyc ciekawy. Namniej podobała mi się kłótnia Bernadette i Howarda ale ten wątek wg mnie nie dominował w tym odcinku- zależy na czym się skupimy, ja oglądałam sceny z Bernadette i Howardem tylko pobieznie bo mi się niezbyt podobały.

I oczywiście- za mało Penny!.:)

ocenił(a) serial na 9
AngusYoung

A ja jestem zadowolona, że nie było tak dużo Penny i Priyi.
Gdyby dorzucili więcej scen z ich nerdowskim zachowaniem to byłoby pięknie :)
Ale przede wszystkim czekam na magiczne słowo... BAZINGA!

ocenił(a) serial na 7
AngusYoung

A mi coś tu śmierdzi z tym nagłym pogodzeniem się z Willem Wheatonem. Przecież to on był głównym złym w tym serialu. Gdyby chciał się tak zwyczajnie pogodzić chyba nie dopuściłby się sabotażu na związku Leonarda z Penny..

Albo niekonsekwencja w prowadzeniu postaci, albo jakaś kolejna intryga Wheatona. Jeśli to pierwsze to zaczynam coraz mniej szanować TBBT.

AngusYoung

Mi się odc podobał, bardzo fajnie się go oglądało.

ocenił(a) serial na 9
AngusYoung

mnie również odcinek się podobał, mogłabym się przyczepić do małego udziału Penny, ale wybaczam za scenę w sklepie z komiksami;)

ocenił(a) serial na 8
AngusYoung

UFF. jest dobrze. przyjemny odcinek. :)

neverm0re

A mi brakowało słynnego już: "WHEEEAAAATOOOOON!!!" :P Szkoda, że są już "przyjaciółmi", uwielbiam Wila jako 'mortal enemy' Sheldona ^^ :P

ocenił(a) serial na 8
AngusYoung

Miły pomysł z cameo kolejnego aktora ze Star Treka. Ale Spiner się strasznie postarzał...

ocenił(a) serial na 9
AngusYoung

Jak dla mnie najlepszy odcinek w sezonie. Przyjaźń Shrodingera, miecz z gry o tron, Will Wheaton, kupa śmiechu przez cały odcinek :)

ocenił(a) serial na 10
AngusYoung

W ogóle tak jak ktoś wyżej powiedział to ja tez życzyłabym sobie więcej nerdowskiego zachowania. W ogóle wydaje mi się że scenarzyści trochę chyba zgubili wątek, i główną myśl serialu. jasne że to już ten sezon że należało ich trochę zrobic bardziej rozrywkowymi i ze tak powiem normalnymi:D (np Leonard z Pryiją, zaręczyny Howarda, 'związek' Sheldona) okej, ale jednak to że byli bardziej nieogarnięci było urocze.;) No i teraz coraz miej pukania Sheldona "Penny! Penny! Penny! Penny!".

ocenił(a) serial na 9
agnieszka_zio

Odcinek słaby jak dla mnie, Sheldon godzi się z Wheaton'em????nie możliwe, nie realne, mało wiarygodne....może w następnym odcinku pogodzi się z Rupertem Murodock'iem albo Joelem Sumacher'em?!

Nadal czekam na coś lepszego, serial rozmyty pomiędzy kilkoma wątkami, niektórymi w ogóle nie potrzebnymi, ale taka już specyfika serialu, koło środka sezonu powinno być lepiej(zawsze tak jest).

ocenił(a) serial na 10
agnieszka_zio

Sheldon puka 3 razy :P

ocenił(a) serial na 6
AngusYoung

eeeeeeeee tam - tylko tak można podsumować ten odcinek.
cały ten serial stał się dla mnie tylko buczeniem w tle kiedy zajmuję się czymś innym. Niby nie był tragiczny (jak poprzedni sezon) ale jakiś taki mdły. niby śmieszny ale dobrze że taki krótki. obejrzałam, mam z głowy i więcej do tematu nie wracam :P

AngusYoung

wedlug mnie to powoli wraca do normalnosci po ty 4 sezonie dla mnie jest gites

ocenił(a) serial na 9
kupek93

Mnie akurat wątek z Priyą irytuje i im jej mniej, tym - moim zdaniem - lepiej. Odcinek mi się podobał. Chyba zbyt łatwe pogodzenie się z Wheatonem, może jakoś ciekawie to rozegrają. Bardzo mało Amy i to też na plus, a za mało Penny i Raja, choć ten w poprzednim odcinku był główną postacią (takie przynajmniej odniosłem wrażenie :)

Co do Bernadette i Howarda. Wydaje mi się, że zabija ona trochę postać Wolowitza. Co za tym idzie nie jest już tak ciekawy i tak zabawny jak przed poznaniem B. Mam nadzieję, że do ślubu nie dojdzie, a 'stary' Howard wróci. Na plus jedynie sposób komunikacji z jego matką.

ocenił(a) serial na 6
AngusYoung

Ja się cieszę, że wreszcie pojawiło się choć trochę nerdowskiego humoru, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że przyjaźń Willa z Sheldonem długo przetrwa. Może wyjdzie z tego jakaś ciekawa intryga.

ocenił(a) serial na 10
AngusYoung

Ja powiem tak... jest bardzo dobrze, ale jeśli chcą powrotu do korzeni... to tak: bernadette musi nie wiem... no... niby fajna postać, ale pamiętamy zachowanie howarda jak był w tym odcinku z głuchą dziewczyną i jak tłumaczył gapiąc się na laski ;)
do tego dorzućmy leonarda zabiegającego o penny, więcej sheldona i jego dziwactw, komiksów, odniesień do genezy geeków ;)
i to by było to, tak jak mówię, wróćmy do podstaw czyli nerdy i... penny ;)

ocenił(a) serial na 9
AngusYoung

Takie banalne pogodzenie się Sheldona z Wheatonem to jakiś zart... wtf?! Fajna postać Willa, taki podstępny, narcystyczny drań, poprzednie odcinki z jego udziałem były bardzo fajne, no a tu raptem taka odmiana i zmiana zachowania o 180 st. ? Nie kupuje tego.