PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

5x16

ocenił(a) serial na 6

Jednej z najlepszych odcinków, jakie widziałem. BBT kontynuuje tendencję zwyżkową!

ocenił(a) serial na 10
The_Ripper

Fakt, odcinek bardzo dobry, zważywszy na to, co się ostatnio dzieje z większością seriali :)

ocenił(a) serial na 9
The_Ripper

Żartujesz chyba... Gdzie te genialne dialogi z pierwszych 3 sezonow, gdzie ten Sheldon geniusz (zamiast przygłupa, do którego nieco straciłem szacunek), gdzie ten obleśny i jednocześnie niesamowicie zabawny Howard...??? To już nie ten TBBT, który powalił mnie na łopatki, i zaczynam się do tego niestety przyzwyczajać... ale jednocześnie licząc na to, że jeszcze pojawią się odcinki na miarę tych dawnych.

ocenił(a) serial na 8
The_Ripper

Zwyżkową? Hmm... Dla mnie wręcz przeciwnie. Od kilku odcinków mamy same słabe występy. Jeszcze na początku 5 sezonu broniłem BBT, myślałem, że będzie lepiej. Coż, nie jest. Nie z winy aktorów, tylko scenariusza. Chaos, skakanie z jednego wątku do drugiego w bezsensownych momentach. Myślę, że występuje za dużo postaci. Chłopaki + Penny + gościnny występ. To był optymalny skład serialu. Niech już sobie tam będzie Amy i Bernadette, ale nie można poświęcać im większości czasu odcinka.
5x16 odcinek o najbardziej zmarnowanym potencjale. Sheldon na wakacjach, no naprawdę scenarzysta mógł się tu popisać, bo Sheldon jest jaki jest - czyli nieobliczalny. Pamiętam jak stracił pracę w 1sez. Wtedy nauczł się wyplatać na krośnie, stworzył złotą rybkę świecącą w ciemności. Ba, nawet chciał wynaleźć tampony świecące w ciemności:) A w ostatnim ep. idzie do pracy do Amy i wkurza. Czyli robi to co zawsze i wszędzie.
Nie chcę wyjść na tylko narzekającego. Podobała mi się scena kiedy Leonard śpiewał w aucie oraz śmiechawka Sheldona na stołówce. Tyle. Odcinek wdg. mnie zasługuje na 6/10.

PS. Mam nadzieję, że klątwa ciążąca na serialach niedługo zniknie. Wiele z nich radzi sobie coraz gorzej.

ocenił(a) serial na 10
The_Ripper

Ja też uważam, że to był bardzo świetny odcinek. Na początku jak Sheldon śmiał się ze swojej opowieści i z tego jak kiedyś Leonard pomylił się w mnożeniu. Śmieję się nawet jak o tym pomyślę.