PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 171 tys. ocen
8,0 10 1 171437
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Na pewno bardzo fajny. Mnie osobiście się podobał. Rozumiem w pełni Sheldona i jego prawa własności do miejsca parkingowego. W końcu, to jego miejsce i może komuś wynajmować. Za to Bernadette to chyba zrobiłabym poważną krzywdę jakby mi porysowała samochód i wchrzaniała się nie w swoje sprawy.

Snack3rS7

Aha rozumiem, że jak kupujesz w sklepie przyjaciela to nie płacisz?

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie widzę związku, kupując w sklepie przyjaciela muszę zapłacić bo wiadomo że on nie będzie za mnie płacił, bo by nie wyrobił z forsą, do tego musi się rozliczać z właścicielem sklepu, w przypadku parkingu nikt za nic nie płaci, to tylko kwestia rozsądku i wyrozumiałości, a Sheldon zachował się jak cham i buc, ale to do niego akurat podobne, inna sprawa gdyby faktycznie posiadał prawo jazdy i samochód, ale nie posiadał ani jednego ani drugiego, a mimo to się kłócił - normalnie można by to nazwać debilizmem, ale w przypadku Sheldona jest to usprawiedliwione, gdyż on tego nie rozumie, nie zważa na innych ludzi bo ich nie rozumie

Snack3rS7

no comment jak mozna tak bezmózgo to odbierać

Snack3rS7

Za wynajem się płaci. Ze wsi jesteś że nie masz parkomatów???
Po za tym Sheldon potrzebował tego miejsca dla Amy, by ta mogła go wozić do pracy.

eowine

do pracy wozi go Leonard

eowine

tylko jest taka sprawa, że Sheldon nie był właścicielem tego miejsca parkingowego tylko było mu ono udostępnione przez uniwersytet (wniosek z faktu, że dzwonił do rektora) a poza tym gdybyś oglądała ostatnie 6 sezonów zauważyłabyś jest ostro je*niety;)

catous

Ja oglądam Teorie od samego początku i ostro je***nieci to są ludzie wokół Sheldona. Zawsze z Sheldonem się zgadzałam. I on miał logiczne odpowiedzi.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Tak, jest logiczny aż do bólu, tylko brakuje mu inteligencji emocjonalnej, to jest powód dlaczego nie rozumiesz pewnych rzeczy

Snack3rS7

Tak, zostań z tą myślą.

ocenił(a) serial na 10
eowine

OK

ocenił(a) serial na 10
eowine

jak dla mnie najlepszy odcinek tej serii i w ogóle najlepszy od daaaawna :) przezabawny, właśnie taki bardzo w starym stylu :) Bernie mnie rozowaliła, nie sądziłam że jest aż tak złośliwa :D

ocenił(a) serial na 6
madzikk_

Po co jest Amy w tym serialu? Jest to postać ani nie śmieszna, ani nie ładna, ani nie wnosi nic ciekawego do fabuły serialu. Kompletna tragedia, każda scena z nią jest katorgą dla oczu widza

ocenił(a) serial na 10
The_Ripper

Mi to wygląda na znajomości ; ) Nie widzę innej możliwości, robi taki specjalny akcent gdy opowiada coś śmiesznego, a mimo to nie jest to wcale śmieszne, co najwyżej obraźliwe

Snack3rS7

Miło, że się wreszcie odnaleźliście i wszystko jasne czemu nie lubisz kobiet.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Przecież nie chodzi o wszystkie kobiety, tylko tą jedną konkretną, poza tym powtarzasz się niestety po raz kolejny

ocenił(a) serial na 10
eowine

Ale widzę że mamy pewien postęp - teraz już "nie nienawidzę kobiet" a jedynie ich nie lubię, to miłe z twojej strony : )

użytkownik usunięty
The_Ripper

Amy jest brzydka, nie mogli dać jakiejś fajnej laski jak Penny czy Bernadette?

No i co z tego, że jest brzydka a nawet paskudna?

użytkownik usunięty
eowine

Mogła by chociaż być śmieszna albo podobna charakterem do Sheldona, niby jest ale strasznie jej to nie wychodzi.

ocenił(a) serial na 10

Raczej jej to nie wychodzi wcale, jest żałosna, nikt jej nie chce oglądać, wcisnęła się pewnie po znajomościach

Snack3rS7

Tylko ty jej nie chcesz oglądać. Jakoś wygrała nagrodę Emmy.
Przykro mi, że nie masz gustu i tak usilnie chcesz wszystkich przekonać, że masz racje bo każdy jej nienawidzi.

ocenił(a) serial na 6
eowine

Niezbyt chętnie wcinam się w różne dyskusje, jednak to nie ty decydujesz o tym kto ma gust a kto go nie ma. Aktorka o której mówisz nie wygrała nagrody Emmy, a poza tym nagroda ta nie jest żadnym wyznacznikiem. Gdybyś uważnie czytała temat to doszłabyś do wniosku, że to ty jesteś jedyną osobą, która tak nagminnie broni postać serialową Amy, także nie możesz swoich racji uzasadniać w podany wyżej przez ciebie sposób.

The_Ripper

Swoim niesamowicie wyszukanym stylem próbujesz dowieść jakiś swoich racji. Co oczywiście jest żałosną próbą.
Jednak prawdę powiedziawszy przypominacie grono zakompleksionych nerdów bądź lekko ograniczonych przeciętniaków, którzy po nocach marzą o kobietach z plakatów
bo w rzeczywistości nie mają na nie szans. Dlatego nie lubicie Amy bo przypomina wam rzeczywistość.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Chyba raczej nie...Poza tym skąd możesz wiedzieć czy jesteśmy zakompleksieni albo lekko ograniczeni i w jakiej dziedzinie? Każdy facet marzy(jeśli jej nie ma) o pięknej kobiecie jak z plakatów, chociaż te z plakatów takie piękne nie są. Ja nie lubię Amy, bo jej żarty mnie nie śmieszą, opierają się tylko na dokuczaniu innym, obrażaniu innych, a tematem tych dowcipów są zresztą tematy kontrowersyjne/niesmaczne, a ona sama non stop tylko gada o tym jaka to jest napalona

Snack3rS7

O tym i to w nędzniejszej formie gadała ostatnio Bernadette - jakoś nie przeszkadzało.
A ja Amy potrzebowała mówić, bo tego nie robiła, to lekko co innego.

eowine

*jak

ocenił(a) serial na 10
eowine

Co konkretnie masz na myśli?

Snack3rS7

To ja nagle ni w pięć ni w dziewięć Bernadette zaczęła opowiadać o swoim "tragicznym" życiu erotycznym.
Aż nie wiedziałam czy jej współczuć, że tak się chwali (bo wiadomo jak jest) czy nie. Choć chciała w tak żałosny sposób wzbudzić zazdrość.
I to jakoś nikomu nie przeszkadzało.

A Amy, opowiada po prostu o rzeczach, których nigdy nie robiła. Czy to o siedzeniu na licealnym parkingu czy o tym, że jest napalona. Ona w tym nie widzi różnicy.
Opowiada o życiu, które jej uciekło.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie chciała w nikim wzbudzić zazdrości, jedynie chciała aby zabolało Amy, odgryzła się w ten sposób

Snack3rS7

Wzbudzić nie wzbudzić, wiadomo co chciała... więc zrobiła z siebie pustaka. I to było żałosne.
Jak przekupka ze wsi.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Była emocjonalnie zaabsorbowana, nie zastanawiała się nad tym co mówi, dlaczego to mówi ani po co to mówi ; )

Snack3rS7

Tak samo jak pijana. A pijany co ma w sercu to i na języku.
Ona miała pusto we łbie i jak się zdenerwowała też na języku.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie, wcale tak nie myślała

Snack3rS7

O kurdę, jakiś wybryk natury czyta w myślach.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Tak, w istocie

ocenił(a) serial na 10
eowine

No wiesz, ja akurat mam gust, niewiele jest kobiet o których można zdecydowanie powiedzieć że są brzydkie, a ona no cóż

Snack3rS7

No i co z tego, że akurat ona jest brzydka?

ocenił(a) serial na 10
eowine

No nic. W serialu mogłaby nadrabiać humorem, ale niestety tak nie jest

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
eowine

Przykro mi koleżanko, ja nie należę do żadnej bandy :D Chyba że Ci chodzi o facetów ; ) to tak do tej bandy należę ;P No bo postać Sheldona czy Howarda nadrabia humorem, specyficznym zachowaniem :P Np. tekst Sheldona z ostatniego odcinka: Wy swoje, Ja swoje - do zobaczenia w sądzie :D jest tak absurdalny że mógłby zostać uznany za nie śmieszny, ale gdy wypowiada go osoba taka jak Sheldon, to staje się zabawny. No a Amy ani nie jest śmieszna, ani ładna, to po co jest w serialu? :P P.S To Tobie podobają się faceci? :D Jak oni z Tobą wytrzymują ; ) ? :D

Snack3rS7

Nie będę się przed tobą tłumaczyć. Ale moi znajomi wyglądają normalnie a nie jak jakieś ułomne gęby krasnala Lenarda czy Howarda albo reszta. Oni są karykaturalnie brzydcy i to chyba nie podlega dyskusji. Ich brzydota ma chyba być też śmieszna w serialu.
Z resztą Penny od czwartego sezonu też wiszą u policzków balerony i u ramion tez więc również urodą nie grzeszy.

Poza tym ten serial raczej Plotkary czy Wampirów nie przypomina i dyskusji o urodzie nie powinno być żadnej.
A ja Amy lubię i mnie śmieszy.

ocenił(a) serial na 10
eowine

My nie mówimy o urodzie aktorów, tylko o urodzie Amy

Snack3rS7

Też jest aktorką, więc wychodzisz na pustaka.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Mateczko kochana! Mówię że komentuję urodę postaci...Amy

Snack3rS7

Oj wiele dziewczyn komentuje tylko postacie filmowe. Np. laski na czystej krwi nie zachwycają się panem Aleksandrem a jego postacią Erykiem. Efekt jest taki,
że chyba już wszystkie pomyje wylano na tamte dziewczyny.
Dlatego społeczność na forum ustaliła zasady: patrzysz na wygląd nie na grę lub scenariusz to jesteś pustakiem.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nikt nie ustalał żadnych zasad...

Snack3rS7

Czyli łopatą tylko do ciebie? Pewnych relacji nie łapiesz?

ocenił(a) serial na 10
eowine

Dobra, koniec dyskusji

Snack3rS7

Alleluja.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Nie rozumiem, czy potrafisz się do mnie zwrócić nie obrażając mnie przy każdej okazji? Czy to już dla Ciebie Himalaje?