PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 171 tys. ocen
8,0 10 1 171430
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Na pewno bardzo fajny. Mnie osobiście się podobał. Rozumiem w pełni Sheldona i jego prawa własności do miejsca parkingowego. W końcu, to jego miejsce i może komuś wynajmować. Za to Bernadette to chyba zrobiłabym poważną krzywdę jakby mi porysowała samochód i wchrzaniała się nie w swoje sprawy.

Snack3rS7

Miało być koniec dyskusji? Czy skleroza chwyciła?

ocenił(a) serial na 10
eowine

Uznam to za 'tak'

ocenił(a) serial na 8

Amy ma stanowić przeciwieństwo Penny.
P - Ładna i głupia.
A - Brzydka i mądra.

Serial w niesamowity sposób wyostrza stereotypy i zachowania. Jednym z nich jest połączenie urody i mądrości.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Odcinek sympatyczny, trzyma całkiem niezły poziom, jak prawie cały sezon VI. Fajnie wykorzystali Amy i Bernadette, nie przynudzali o związkach, więc było całkiem ciekawie. Tylko chyba trochę przegieli z Sheldonem. Sheldon z pierwszych trzech sezonach nigdy by nie usiadł nago na pełnym zarazków fotelu w samochodzie Howarda :)

ocenił(a) serial na 10
paqol

Za dużo tej taniej sensacji :P A wątku z Alex nie kontynuowali - to wygląda tak jakby teraz serial tworzyli idioci

ocenił(a) serial na 10
Snack3rS7

Bo to był zapychacz, a nie odcinek popychający fabułę do przodu. Alex na pewno się jeszcze pojawi i czuje, że może odegrać jaką sporą rolę w życiu Leonarda.

ocenił(a) serial na 10
paqol

Ostatnio coś niewiele tych odcinków popychających fabułę do przodu :d Miejmy nadzieję że kolejny będzie lepszy. W sumie to muszę powiedzieć że ta arogancja Sheldona zaczyna mnie powoli wkurzać, a reakcje przyjaciół są jakoś mało adekwatne, co innego gdyby Sheldon faktycznie chciał wygrać tą nagrodę Nobla, ale on się tylko cały czas bawi. W zasadzie wszyscy ostatnio się tylko bawią...

ocenił(a) serial na 9
Snack3rS7

bernadette jest coraz lepsza i dobrze bo jakbym ja miala przyjaciolke jak amy to bym jej juz dawno cos zrobila i nie byloby to bynajmniej tylko porysowanie samochodu;d

kaunit

Aha... A mozna wiedziec jako rozumiesz znaczenie słowa "przyjaciel"?

ocenił(a) serial na 10
paqol

Nowy odcinek to też zapychacz?

ocenił(a) serial na 10
Snack3rS7

A dowiedziałeś się czegoś nowego?

ocenił(a) serial na 10
paqol

Nie no, to było pytanie do Ciebie z wstępnie przygotowaną odpowiedzią, odcinek świąteczny - beznadziejny...oczywiście znowu problem Amy najważniejszy, Penny znowu z psiapsiółami no i Raj, ten serial nie miał wzbudzać współczucia tylko bawić...

ocenił(a) serial na 1
eowine

Odcinek w miarę, ale wkurza mnie, że serial stał się mało nerdowski. W tym odcinku poza maską Iron Mana nie było nic nerdowskiego. Cały sezon 6 jest za mało BingBangowy. Poza tym denerwuje mnie wątek żeński. Czemu nie ma tam żadnej nerdki? W końcu w stanach kobieta nerd jest już czymś normalnych (na konwentach jest tyle samo osób obu płci), więc czemu w tym i wszystkich serialach pokazuje się, że nerdami są tylko mężczyźni.

MistrzSeller

No właśnie! Też mi tego brakuje! Aż się dziwię, że nie ma w serialu żadnej "nerdki", bo baardzo chciałabym taką zobaczyć (a nie stereotypy kobiet jakie do tej pory serwują nam twórcy). Penny i Bernadette są mi raczej obojętne i w ogóle się z nimi nie utożsamiam (w sumie to czasem nie rozumiem różnych ich odniesień do showbiznesu itp. Za to rozumiem całą gadkę nerdów), a Amy po prostu nie znoszę. Niesamowicie wkurza mnie swoim chamskim zachowaniem i ignorancją oraz arogancją w stosunku do nerdowskich motywów. Dlatego chciałabym by pojawiła się jakaś nerdka typu Felicia Day. Taka, która byłaby w stanie sprawić by Sheldon nie wiedział co powiedzieć, nie miałby żadnej riposty :D

ocenił(a) serial na 6
eowine

Średnio mi się podobał, poprzedni odcinek uważam za najlepszy szóstego sezonu i może dlatego spodziewałem się po dziewiątym czegoś lepszego, zwłaszcza że przerwa była tak długa. Ogólnie zgadzam się z powyższymi opiniami, że motyw z miejscem parkingowym był śmieszny, bo powrócił stary dobry Sheldon, ale brakuje mi tego, co było w starszych sezonach - tam żaden odcinek nie skupiał się tylko i wyłącznie na jednym wątku, np. Penny łamie rękę, Shelodn prowadzi ją do szpitala, a w tym czasie cała reszta się naćpała i ogląda deszcz meteorytów. Dlatego podobał mi się odcinek 8. Z jednej strony mamy problemy Penny i Leonarda a z drugiej Raj i Howard próbują rozwikłać zagadkę Sheldona. To mi przypomina stare dobre czasy.

Mi damskie grono by aż tak mocno nie przeszkadzało, gdyby nie ograniczyli kontaktów Penny tylko do osób Bernadette i Amy. NAwet w dość słabym czwartym sezonie czasami zdarzały się jeszcze odcinki, gdzie Penny siedziała z chłopakami na obiedzie - sama, bez reszty dziewczyn. Teraz nie pamiętam już kiedy po raz ostatni była jakaś scena angażująca tylko Penny i Sheldona, a moim zdaniem relacja między tą dwójką to wręcz kopalnia pomysłów na każdy odcinek. No i trochę zawiódł mnie fakt, że w tym odcinku nie było nic powiedziane na temat relacji LEonarda z Penny. W poprzednim takie wielkie wydarzenie, penny wyznaje mu miłość, a tu nagle jakby nic się nie stało, jakby to w ogóle nie miało miejsca, nawet słowem nie wspomnieli.

użytkownik usunięty
eowine

Nikt jeszcze nie wspomniał jak śmieszna była ostatnia scena Penny z podbitymi oczami, w końcu dostała od kobiety, nie od faceta.

Zgadzam się świetna była XD

ocenił(a) serial na 4
eowine

Odcinek dobry w końcu się ruszył ten serial w dobry kierunku zobaczymy co dalej będzie .

eowine

wchodze na to forum po każdym nowym odcicnku żeby przeczytać sobie co ludzie myślą, zobaczyć co kogo śmieszy a za kazdym je...ym razem widze waszą zasraną kłótnie eowine i Snack3rS7 !!!!!!!!!!! ile można ku...wa spamować !!!!!!! rzygać sie chce, napie...acie przez pół wątku !!!! zamknąć w końcu mordy jak sie chcecie kłócić to spie..ajcie na gg !!!!!!!!! ;/....

co do odcinka to mi sie nie podobał... jestem ortodoksem i dla mnie serial sie konczy po 3 sezonie.. teraz oglądam z sentymentu i dla Jima Parsonsa... najbardziej denerwuje mnie fakt, że autorzy totalnie ignorują poprzednie zachowania i nawyki Sheldona takie jak germofobia itp... (od kiedy to Sheldon zjada ciastko z ręki !?!?!) :(

ocenił(a) serial na 10
herladyship

Ja tylko dodałem opinię, a ona musiała mi odpisać, to do niej możesz mieć pretensje

Snack3rS7

Kurde, jakie skrzywdzone dziecko. Poskarżyłeś się już?

herladyship

Słuchaj, łaskawie stul ten krzykliwy dziub. To mój temat i gadam o serialu i odcinku a nie jakie kwiatki kupiłam sobie do domu.
Jak nie pasuje załóż sobie swój temat.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Niezupełnie, co odcinek ktoś zakłada temat o wrażeniach po obejrzeniu odcinka, równie dobrze temat mógłby założyć ktoś inny, a jeśli coś Ci nie pasuje, to może czas aby ten sam temat założył ktoś bardziej wyrozumiały od Ciebie, kobieto ile Ty do cholery masz lat że zachowujesz się jak gówniara?

Snack3rS7

Na pewno się nie dowiesz ile mam lat. I nic ci do tego. Jeśli myślisz, że jestem przed dwudziestką to miło z twojej strony.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Zachowaniem bardziej mi pasujesz pod klimakterium

Snack3rS7

Nie mam pojęcia co to jest.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Klimakterium to inaczej przekwitanie, bardziej powszechne określenie to menopauza

Snack3rS7

Oj kurde... w totka to ty nie graj. Bo niestety gorzej obstawić nie mogłeś.

ocenił(a) serial na 10
eowine

???

ocenił(a) serial na 10
eowine

czyli jednak <20

ocenił(a) serial na 10
eowine

Aha, kobiecino droga, przestań już mi odpisywać, bo ciągnie się ten wątek i ciągnie, bez końca

Snack3rS7

Nie pozwalaj sobie za dużo baranie. Swoją starą możesz tak nazywać jak ci pozwoli.
I popatrz wyżej jaką masz paranoje na punkcie mojej osoby. Odczepić się nie możesz.
Już dawno to powinno się zakończyć, ale widać aż trzy posty napłodziłeś marnej treści.
Spadaj,
bo nie zawsze musisz mieć ostatnie słowo dziadu.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Pomyliłaś gatunki kobietko, jestem człowiekiem nie baranem, mam matkę a nie starą. Nie mam paranoi na Twoim punkcie. Przecież sama zaczęłaś...Nie spadnę bo już jestem na podłodze, ja Ci tak ładnie piszę zdrobniale, a ty mi tu tak brzydko od dziadów wyzywasz - nieładnie

Snack3rS7

Ty się dziadu sam odczepisz czy trzeba będzie ci pomóc?

ocenił(a) serial na 10
eowine

Sam, nie potrzebuje pomocy, czesc

eowine

mialam nie odpisywać, nie dawać pożywki dla trolla, ale nie da sie zignorować faktu, że krzykliwa to jestes ty koleżanko i to ty ciągle masz jakiś problem do Snack'a i jest to calkowicie obiektywa opinia. wystarczy zajrzeć do każdego tematu na tym forum i za kazdym razem odpisujesz na komentarz Snack'a prowokując go do kłótni. Zajmij się swoim życiem, a nie spamujesz i wkurzasz innych użytkowinków swoim chamstwem... ;/

herladyship

Swoim chamstwem i zaściankowością ty mnie teraz wkurzasz. Jak mówiłam m temat jak się nie podoba i chcesz bronić Snacka to umów się z nim na kawę. Twoje zdanie mam w głębokim poważaniu.
I przestań sie wtrącać bo nie jesteś tu żadnym autorytetem tylko żenującym gapiem, który przychodzi wtedy gdy coś się dzieje a sam nie ma odwagi się wcześniej odezwać.

eowine

o ku...wa HAHAHHAHAHAHAHAHAHA !

herladyship

O nie wiedziałam, że tak się nazywasz. Milo, że się wreszcie przedstawiłaś. XDDDDDDDDDDDD
Bo chamstwo niezłe prezentowałaś wcześniej. Teraz już wiem z kim rozmawiam.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Przeczytałem tę cała dyskusję i muszę przyznać, że aż bije po oczach cała góra kompleksów zawarta w wypowiedziach eowine. Dziewczyno, nie wiem czy Ciebie ktoś skrzywdził w życiu, czy o co innego może chodzić, ale dobrze Ci radę opamiętaj się póki jeszcze nie jest za późno. Bo to co tu wypisujesz jest wręcz przerażające. I zauważ, że nie jest pierwszą osobą, która Ci to mówi, w zasadzie każdy kto zabiera tu głos zwraca Ci uwagę, że zachowujesz się co najmniej dziwnie.

spyke_

A zająć się swoimi problemami, to już nie łaska?
Rozwala mnie to XD Jaka troskaXD Ile sobie trudu zadałeś by to przeczytać. Kurde aż się wzruszyłam XD
Kolejny dołączył się do dyskusji bo inni zaczęli. Ale bohaterXDDDD
Wcześniej potulniutko na uszkach się siedziało?

ocenił(a) serial na 9
eowine

O faak, to ma aż 3 strony :D Wniosek jest z tego jeden - Eowine powinnaś sobie założyć własny internet.

Maltitolu

Nie pytałam cię o rade. Spadaj.

ocenił(a) serial na 9
eowine

Wiem, że nie prosiłaś. Be my guest!

Maltitolu

Nawet bym cię już olała. Ale pierwsza sprawa to użyłam słowa "pytać" a nie "prosić".
Wiem, że dowartościować się potrzebujesz. Smutne.

ocenił(a) serial na 10
eowine

Dziewczynko - jak najbardziej zajmę się swoimi problemami, bo nie mam zamiaru być kolejną osobą, która będzie tu z tobą dyskutować przez kilka stron. Dałem ci tylko radę byś się opamiętała, bo naprawdę to co odwalasz na tym forum zaczyna być powoli niepokojące. Chyba, że to tylko jakiś troling, bo gdy widzę kogoś używającego po niemal każdym zdaniu emotki "xD", to zazwyczaj osoba ta to po prostu jakiś internetowy troll, który robi sobie jaja. Tak czy siak dziewczyno nie spinaj tak pośladów i wrzuć sobie trochę na luz, z pewnością ci to nie zaszkodzi. Twoja heroiczna obrona Amy w tym serialu też odnosi skutek odwrotny do zamierzonego, we wszystkich sondach jakie były przeprowadzane, fani w przygniatającej wielkości są za jej odejściem z serialu. Najlepiej o beznadziejności tej postaci świadczy też to kto (i jak) jej broni. Bo naprawdę nie wychodzi ci to zbyt dobrze. Pozdrawiam.

spyke_

Rozwalają mnie twoje testy XD
Twoja stara ci już tak dziś mówiła? Rozumiem, ze nazywa cię "dziewczynką" ? XD
Aha, i bede nadal lubić Amy więc możesz spadać.
Nie pozdrawiam.