PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

odcinek całkiem klawy, dużo nowej, innej fabuły - dobry wątek z matką howarda, świetna riposta sheldona na tekst "jesteś tchórzem". Ogólnie odcinek bardzo dobry i można było się parę razy pośmiać.

ocenił(a) serial na 9
użytkownik usunięty
ateistyczny

Najważniejsze, że po raz pierwszy zobaczyliśmy Panią Wolowitz : ). Cieszę się jednak, że nie pokazali jej twarzy, bo to by było za wiele.

ocenił(a) serial na 9
ateistyczny

zgadzam się :) zabawny odcinek, wait, here who is where? ^^ . Ale poczekaj aż wrzucą napisy do odcinka i zleci się gawiedź narzekająca, że: znów Amy, że znów kolejny raz wałkują wątek rozstania Leonard-Sheldon itp itd :)

ocenił(a) serial na 6
ateistyczny

Niezły odcinek, zabawny, dobrze zagrany, świetny motyw z Rajem uwięzionym w domu Howarda. Jak przeczytałem gdzieś, że ma się pojawić matka Howarda, to pomyślałem "WTF? Whyy?". Ale po obejrzeniu stwierdzam, że zgrabnie i śmiesznie to rozwiązali. Zabawne też, że Penny i Sheldon, którzy są przecież swoimi zupełnymi przeciwieństwami musieli się borykać z takim samym problemem. Ciekawy jestem czy w następnym odcinku pociągną ten wątek z mieszkaniem, czy to koniec tematu. No i zastanawia mnie też, czy kiedykolwiek zostanie powiedziane i wyjaśnione czemu Penny tak bardzo boi się zaangażowania i związku na serio.
A no i świetne wstawki z Harrego Pottera. Jedyne do czego mam zastrzeżenie to włosy Leonarda, które są stanowczo za długie, a przez to że zalizuje je tak do tyłu, sprawiają wrażenie wiecznie tłustych, patrzenie na niego nie sprawiało przyjemności.

ocenił(a) serial na 10
ycon

Przy takim wątku nie było siły, żeby nie pokazali panie Wolowitz, ale wyszło bardzo dobrze :P Wątku z mieszkaniem raczej nie będą kontynuować, to był taki typowy problem jednego odcinka.

ocenił(a) serial na 7
ycon

Mam takie same odczucia co do jego włosów. We wcześniejszych sezonach było dużo lepiej.

ateistyczny

Najnowszy odcinek, podobnie jak poprzedni, podkręca akcję w serialu. Od dłuższego czasu, od kiedy życie uczuciowe (wszystkich!) bohaterów ustabilizowało się, akcja zaczęła zwalniać, a nowe sytuacje, w których się znajdowali były trochę "jałowe" i nie wprowadzały długotrwałych zmian. Trzymam kciuki za twórców serialu i ich dobre pomysły!
PS. Do pełni szczęścia brakuje tylko spektakularnej "bazingi".

ocenił(a) serial na 8
ateistyczny

Mam nadzieję, że napisy będą jeszcze dzisiaj dostępne, bo zwykle bardzo szybko się pojawiają ;)

ateistyczny

Oglądając ten odcinek to po prostu umierałem ze śmiechu :) i ostatnie ujęcie jak Raj próbuje uciec prze okno - super! hahahah :)

lukasz_kaweczynski14

Zgadzam się wspaniały odcinek. Prawdziwa komedia.:D

ocenił(a) serial na 10
ateistyczny

Odcinek świetny prócz....no właśnie. Wiedziałem że Lori umrze bo to w końcu ,,Żywe Trupy'' no ale bez jaj.

ocenił(a) serial na 7
Bartonson12

No właśnie, ja akurat nie oglądam The Walking Dead, a serię o Harrym Potterze już dawno przeczytałam, ale gdyby było inaczej to wkurzyłabym się za te spojlery :>

ocenił(a) serial na 6
Bartonson12

Obejrzyj, może jednak nie umrze :D

ocenił(a) serial na 8
Bartonson12

Też uważam, że to nie było fair z tymi spoilerami. Może są na świecie ludzie, którzy jeszcze nie przeczytali H. Pottera, albo nie obejrzeli TWD. Powinni dać jakieś ostrzeżenie czy coś...
Osobiście wiem jak się czuł biedny Leonard, bo mnie koleżanka też zrobiła takiego niusa z Dumbledorem. xD

ateistyczny

Miły odcinek, nawet Amy ze swoim pozowaniem na zwykła kobietę całkiem znośna (jak osoba o takiej inteligencji może ekscytować się i tworzyć tak durne nagranie na sekretarkę? Serio, robi mi się szkoda tej postaci bo scenarzyści robią z niej kompletnie niestabilną emocjonalnie idiotkę).
Dla odmiany wkurza Penny z jej wiecznym uciekaniem od odpowiedzialności, ona mogłaby wreszcie dorosnąć.
Poza tym świetny wątek Rajesha.

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

racja..Penny robi się coraz bardziej irytująca:/ ostatnio prawie każda scena z nią mnie męczy. Miota się i kombinuje jak koń pod górę, sama nie wie czego w końcu chce.
Za to cieszę się, że rozruszali trochę wątek Raja, który wiał już trochę nudą :)

ocenił(a) serial na 8
ateistyczny

Mały gannicus w końcu postawił się Rzymianom ;D bardzo fajny odcinek ;)

ocenił(a) serial na 8
ateistyczny

Matka Howarda - postać grozy (:

ocenił(a) serial na 9
hiacynt315

I znów kolejny rekord oglądalności....18.98 milionów widzów i 6.2/18 w demo 18-49....sezony 8-11 to tylko formalność.

ocenił(a) serial na 10
peesem

Spokojnie z tymi 8-11, malo ktory serial doczekal sie tylu sezonow. Ogladalnosc jest wazna, ale nie ma co przeciagac serialu w nieskonczonosc.

ocenił(a) serial na 8
paqol

Jak dla mnie większość odcinków teraz jest taka średnia. Czasem zdarzają się fajne, ale to już nie to samo. Brakuje mi dziwactw Sheldona. Teraz są jakoś mniej widoczne.