PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171683
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Nie rozumiem tego. Niby wszystko było ok w tym odcinku, wrócili do nerdowskich klimatów, dialogi znowu były szybkie i mieli dużo tekstu do powiedzenia, ale zaśmiałam się tylko jeden raz: kiedy Raj powiedział o Justinie Timberlake'u w Social Network. Wszystko inne było dość ciekawe, ale prawie w ogóle nieśmieszne, a wyjazd dziewczyn do Las Vegas był nudny... Nie wiem czy to ze mną coś jest nie tak, czy ten serial już po prostu przestał być komedią.

ocenił(a) serial na 7
pitoresk

Zgadzam się, dla mnie też był to przeciętny odcinek.

ocenił(a) serial na 9
pitoresk

Jak dla mnie najlepszy odcinek tego sezonu, mówicie, że serial stał się mało nerdowy i kiedy dostaliśmy genialne rozkminy głównej czwórki to też Wam źle...niektórym nigdy nie dogodzi. Świetny odcinek, genialna rozkmina na temat BTTF i GB, dawne pomysły Howarda, świetny Sheldon....motyw z kobietami niezły, poza Penny....robili z niej przez 3 sezony olewającą wszystko, a teraz siedzi przy laptopie kiedy inni się bawią, strasznie sztucznie to wyszło....ale odcinek jak dla mnie świetny.

ocenił(a) serial na 8
peesem

Popieram! Dla mnie również był to jeden z najlepszych odcinków tego sezonu. Świetna gra językowa w przezabawnym dialogu. I W KOŃCU Bernie robiła coś śmiesznego (poza zamiennym piszczeniem i mówieniem jak mama Howarda). Swoją drogą, w tej scenie, w której pokazywała, jak striptizerzy tańczą miałam wrażenie, że aktorki naprawdę się śmiały do rozpuku. Świetny epizod!

ocenił(a) serial na 8
peesem

A mnie właśnie irytowały Amy i Bernadette - Penny w końcu dostała normalną pracę, widać, że jej na tym zależy i chce dobrze wypaść. Może właśnie w końcu scenarzyści zmienią jej postać na bardziej dojrzałą i jak dla mnie Penny w tym odcinku na +.

ocenił(a) serial na 9
Bittersweet88

Tylko jeśli Penny dostanie dobrą pracę, dobre pieniądze, pozycje to dla Leonarda znaczy to koniec związku z nią....dla niej Leonard to opcja rezerwowa więc może być ciekawie.

ocenił(a) serial na 7
peesem

Też uważam, że to najlepszy odcinek jak do tej pory :D wreszcie było śmiesznie ^^

ocenił(a) serial na 10
Alicja_kosmitka

Zgadzam się ;) najlepszy odcinek :) ! Amy jest rewelacyjna :D

pitoresk

Odcinek był naszpikowany milionem nieprzetłumaczalnych zartów i gier słownych, wiec to raczej to pierwsze, czyli z toba jest cos nie tak bo prawdopodobnie ich po prostu nie zrozumiałeś. ;)

ocenił(a) serial na 10
sever

Akurat z tym nie trafiłeś, bo jestem po anglistyce i angielski umiem świetnie ;) Rozumiałam wszystkie żarty, po prostu nie były dla mnie zabawne.

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

To wszystko zależy jaki kto lubi typ humoru. Mi się osobiście najbardziej podobał motyw z linią czasu w Back to the Future. Każdemu będzie się podobało co innego więc nie można jednogłośnie stwierdzić, że serial robi się mało śmieszny :)

ocenił(a) serial na 10
Splitax

Obejrzałam ten odcinek jeszcze raz dla pewności i chyba już wiem co jest nie tak - serial stał się przewidywalny. Rzadko zdarza się już element zaskoczenia, który sprawiał, że dialogi były bardzo zabawne we wcześniejszych sezonach. Teraz mniej więcej wiem co zaraz się wydarzy, co zrobi lub powie Sheldon, jak zachowa się Leonard itd. A scena z Back to the Future była rzeczywiście ciekawa i totalnie w klimacie TBBT, ale nie była śmieszna, poza tym fragmentem dot. użycia właściwego czasu. Przynajmniej dla mnie :(

pitoresk

Co do tej przewidywalności i odgadywania co za chwilę powie np. Sheldon się zgadzam, bo też coraz częściej mi się zdarza przewidzieć co się wydarzy, czy co ktoś powie :)

Jednak odcinek mi się podobał, zwłaszcza te próby skupienia się ekipy nad jakimś projektem :)

I choć nie sądziłam, że to kiedyś powiem, ale od jakiegoś czasu mam wrażenie, że Penny staje się najsłabszym ogniwem tego serialu...
W poprzednim sezonie (a może nawet i już wcześniej) ciągle miała jakąś taką wykrzywioną, skwaszoną minę i przybierała pozę "patrzenia na wszystko z pogardą",
w tym sezonie zaś staje się nudziarą i pracoholiczką, a na jej twarzy też widzę straszne znudzenie.

Ciekawa jestem, czy to zmęczenie aktorki tą rolą, czy też tak wymaga producent, ale jednak brakuje mi tej żywiołowości dawnej Penny...
Jej mimika twarzy (i coś w stylu przewracania oczami) coraz częściej jest po prostu nieznośna, przynajmniej dla mnie.

ocenił(a) serial na 8
warren2

Zgadzam sie co do watku Penny, mam dokladnie takie samo odczucie. Jest taka powazna, znudzona, cos jest nie tak. Kiedys byla taka urocza, nie wiem co sie stalo, czy to wymysl rezysera, czy aktorka ma jakis problem, czy po prostu ma dosc...

pitoresk

No to nie wiem - jak dla mnie po prostu marudzisz, chyba dla zasady... Mnie rozśmieszyło sporo w tym odcinku. Było mnóstwo swietnych tekstów i sytuacji. Jedyny minus to dziewczyny w Vegas. Ten watek faktycznie był zenujaco kiepski. Jedynie Amy momentami ratowała sytuacje swoimi tekstami. Berni przesadziła z piskami - ta zmiana głosu na piszcacy w połaczeniu z pijackim bełkotem stanowczo jej nie wychodzi. Szkoda, ze nie wzieły ze soba nowej dziewczyny Raja, mogłyby z tego wyjsc jakies zabawane sytuacje.

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

Po filologii jestes i mowisz, ze "umiesz" jezyk? Jasne, na pewno... Poza tym, nawet gdyby to byls prawda, to skonczenie angistyki nie gwarantuje zrozumienia idiomow, przenosni i porownan.

semira1

Też prawda.

ocenił(a) serial na 8
pitoresk

Z tobą jest wszystko w porządku.
Ten serial w tym sezonie przestał być komedią i stał się produkcją obyczajową niestety. :/

Słaby odcinek goni słaby odcinek. Produkcja stała się zbyt popularna i poziom humoru (z pierwszych sezonów) zszedł na drugi plan, co niestety mocno rzuca się w oczy. :/

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

Po okropnym starcie, dostaliśmy odcinek który trafia u mnie na listę ,,perełek'' całego serialu. Awesome <3

użytkownik usunięty
pitoresk

a ja tak z innej beczki, w 10tej minucie kiedy berni i amy siedza w barze, w tle leci kawalek do zludzenia przypominajacy jakis numer naszego obwoznego konia (czyt.doda). nie wiem co to za nr i nawet jak sie nazywa kawalek tej atencyjnej prostytutki ale powiedzcie mi czy to przypadek, czy kon zerznal od kogos kawalek. jak wieta do podajta dalej zeby ja udupic jeszcze bardziej

ocenił(a) serial na 10

http://www.youtube.com/watch?v=KfdePTOp6ec

Ale Doda chyba nie ma nic wspólnego z tym kawałkiem ponad to że podłożyli to pod reklamę z nią.

///

BTW. Wpadłem tu tylko po to by stwierdzić że to był świetny odcinek i wyprawa do vegas też była zacna, a Amy z sezonu na sezon jest genialniejsza i w tej chwili jej gra jest najlepsza z całej ekipy.

ocenił(a) serial na 10
piopix

dzięki! Cały czas się zastanawiałam skąd ja to znam XD

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

Pomijając to czy odcinek był śmieszny czy nie (mi się podobał), to przede wszystkim twórcy serialu zwrócili uwagę na plagę naszych czasów, z której istnienia mało kto sobie zdaje sprawę.

pitoresk

Mi się podobało, myslę, że się zaczęli rozkręcac, smiałam sie wiekszosc odcinka zwlaszcza z tekstów Sheldona :)

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

odcinek świetny! szczególnie podobała mi się pijana Berni, Amy mnie nie irytowała tylko śmieszyła, co akurat jest rzadkością w moim wypadku, no i Penny ucząca się, a chłopacy nie mogący się skupić (świetna zamiana ról)
Także odcinek na plusa ;)

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

Akurat wg mnie odcinek świetny, dawno się tak nie ubawiłem na TBBT

ocenił(a) serial na 10
pitoresk

Po prostu kwestia gustu :) Dla mnie odcinek genialny (jeden z lepszych w ogóle) :) Scena z osią czasu - mistrzostwo :)

ocenił(a) serial na 8
gwiazda_poranna

Mi sie tez bardzo podobala scena z osia, have had had :D

ocenił(a) serial na 10
blacoula

"Nie wiem, Ty zacząłeś!" :D

zjeboklesny

ja właściwie to już nie pamiętam, żebym się śmiała na głos, jak to bywało przy pierwszych odcinkach, niemniej jednak odcinek zdecydowanie na plus, powrót do starych klimatów.
zgadzam się co do przewidywalności.

ocenił(a) serial na 9
pitoresk

Od kilku sezonów ten serial to syf :( Jedyna opcja na jego ocalenie jest odcinek, w ktorym Amy i Bernadette wpadaja do szamba i dlawia sie fekaliami na smierc