PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171865
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Przyznam szczerze, ze jest to moja ulubiona postać w tym serialu, a po jego olbrzymiej popularności wnioskuje, że nie tylko ja podzielam to zdanie.
Sheldona uwielbiam, a śmieje się tym głośniej, gdy bohater przedstawia coś co mi samej jest doskonale znane z własnego życia ;D bo czym byłoby życie bez dziwactw?

Co was uderzyło najbardziej? Ja zawsze się śmieję, gdy Sheldon upiera się przy swoim miejscu, pamiętam jak jeszcze w dzieciństwie i za czasów licealnych miałam swoje ulubione miejsce w rodzinnym aucie i gdziekolwiek byśmy nie jechali całą rodzina za nic w życiu nie chciałam go oddawać rodzeństwu;D.

Było jeszcze sporo takich szczegółów. A co was szczególnie rozsmieszylo? Które części Sheldona znajdujecie u siebie?

ocenił(a) serial na 8
rebel55

Miałem ci odpisać wczoraj, ale jakoś nie miałem weny, będzie dzisiaj. Ogólnie ta postać jest mi bliska, bo mam coś co nazywa introwertyzm, czyli stronię od ludzi, częściej obcych. Lubiłem wstawki w których śmiał się np. że "koledzy pojechali oglądać ... leonidów", a jemu brakuje bliskości. Przyczyny oczywiste :)

Ciężko dokładnie wymienić co mi się w nim podoba, ogólnie postać pokręcona i nie przystosowana do życia w społeczności, tak jak ja :)

ocenił(a) serial na 8
Lordnar

Nie jestem fanem podziału intro/ekstra-wertyzm jednak Sheldon przejawia zdecydowanie więcej cech ekstrawertycznych.

Sam mam z nim sporo wspólnego np. przykładam a wręcz mam obsesje w kwestiach nieistotnych dla otoczenia tudzież ogółu i vice versa.

ocenił(a) serial na 8
mrfastflow

On raczej jest mieszanką, stąd jest taki specyficzny. Przerażają go tłumy, ale chciałby być wysławiany i zaistnieć w fizycznym świecie przez masy. Na początku faktycznie stronił od ludzi i cieszył się samotnością, potem scenarzyści zaczęli to zmieniać.

Lordnar

Inaczej ekstrawertyczny Aspi.

ocenił(a) serial na 4
rebel55

Nie ma co się upodabniać do kogoś każdy z nas jest jaki jest po co to zmieniać lepiej byś sobą serial to serial , życie to życie nie można mieszać cech bohatera serialu i się upodabniać do niego aktor to aktor .

FanHouse

nie zrozumiales tematu:).

ocenił(a) serial na 10
rebel55

Myślę, że każdy ma coś w sobie z Sheldona. Na początku ta postać wydaje się karykaturalnie przerysowana, co wiele osób irytuje, ale w miarę jej poznawania każdy odkryje w niej jakieś swoje większe lub mniejsze dziwactwa.