Obecnie jeden z lepszych seriali komediowych. Jeśli chodzi o polskie odpowiedniki tego typu, wydaje mi się, że jest na poziomie Miodowych Lat, które chyba przebijają wszystkie inne seriale kom. w PL.
Sheldon to jedna z najlepszych kreacji komediowych ever ;)
Chociaż chciałbym kiedyś doczekać serialu, który mnie naprawdę rozśmieszy, a nie spowoduje tylko uśmiechu na twarzy albo krótkiego zaśmiania się.
7,5/10
P.S Tak się trochę zastanawiam nad osobami które dają 10/10. Rozumiem, że każdy albo prawie każdy odcinek powoduje u was śmiech aż do łez? Arcydzieło wśród komedii właśnie takie powinno być, więc...
To, że arcydzieło wśród komedii ma powodować śmiech do łez jest tylko Twoją opinią. Niektórzy oceniają wg innych wytycznych :) Poza tym może inni płaczą ze śmiechu podczas oglądania.
Nie porównywałabym TBBT z Miodowymi latami, ale też uważam, że z polskich są najlepsze :)
Co do Miodowych Lat to masz może i rację (żeby nie porównywać) - wiem, że TWP jest lepsza, ale nie jest to jakaś duża różnica. Chociaż Miodowe Lata oglądałem już dosyć dawno, a wole oceniać na gorąco.
A co do pierwszego zdania. Każdy niech ocenia i komentuje jak chce, ale gdzieś tam wydaje mi się, że arcydzieło wśród komedii powinno śmieszyć, chociaż czasami aż do łez, a w tym serialu, chociaż dla mnie nie ma takich sytuacji.
Dlatego 7,5 to max.
Mnie pierwsze trzy sezony podczas pierwszego oglądania śmieszyły bardzo. Tak bardzo, że śmiałam się praktycznie cały czas i niejednokrotnie miałam łzy w oczach (ze śmiechu ofc). Oceniłam ten serial na 10 po obejrzeniu pierwszych czterech sezonów, ale oczywistym jest to, że obecne sezony nie zasługują na więcej niż 7.