Czy ktoś mi może powiedzieć w jaką karciana grę graja główni bohaterowie??? Kupili nawet kiedyś jakąś specjalną kowbojską wersje dla której Sheldon nałożył kapelusz i kowbojki.
Jedno wyszukiwanie w google i jest:
http://bigbangtheory.wikia.com/wiki/Mystic_Warlords_of_Ka'a
Krótko mówiąc: Ta gra nie istnieje naprawdę.
No i można pomóc!!!! Dzięki za namiar. Mnie trudniej było znaleźć bo nie znam angielskiego (i nie muszę, nie jestem niewolnikiem). Ale mimo wszystko jestem zaskoczony, iż ta gra została wynaleziona tylko na potrzeby tego serialu. Grają przecież w wiele prawdziwych gier komputerowych i planszowych, jeżdżą na prawdziwe Comic Con, posługują się prawdziwymi teoriami naukowymi, nawet wzory wypisane na tablicach w mieszkaniu są autentyczne. A tu nagle fikcyjna gra. Czemu miało by to służyć????
Cóż, ciężko mi powiedzieć, jaki mogliby mieć w tym cel, ale mogę zgadywać.
Może potrzebowali do motywu paczki nerdów gry pasującej do ich imidżu, do której regularnie powstawałyby dodatki i modyfikacje. Wydaje mi się że gry takiego typu często istnieją x lat i niewiele się w nich zmienia (by przypadkiem nie odstraszyć starych graczy).
I dlatego mogło im być wygodniej móc sobie wprowadzać nerdowski wątek kiedy i jaki by chcieli, zamiast dopasowywać się do istniejącego rynku gier karcianych.
Jeśli chciałbyś sobie poczytać, co powypisywano na tej stronie, którą wcześniej podesłałem, to daj znać, a mogę Ci ją przetłumaczyć ;)