W 5 sezonie w odcinku o dzieciach, Bernadette mówi Howardowi, że jej matka chodziła do
pracy, a ona zajmowała się rodzeństwem. Słowem nie wspomina o swoim ojcu, można by
pomyśleć, że matka wychowywała ją i jej rodzeństwo sama. W odcinku o intercyzie
natomiast opowiada Howiemu o swoim tacie, że był policjantem, itp. Ktoś też to zauważył?
Może to jedna z niewielu pomyłek w scenariuszu?
Ojciec pracował, matka pracowała, Bernardette opiekowała sie. Gdzie tu nielogiczność?
Inna zagwostka. W odcinku nr 2 sezon 3 Sheldon podczas kłótni z Howardem wspomina o starszym bracie i siostrze bliźniaczce. O ile siostra wystąpiła w jednym z odcinków o tyle starszego brata nie pamiętam. Czy kiedykolwiek indziej był przez kogoś wspomniany ? ? ?
ZAGWOZDKA nie "zagwostka" jeśli już - a żadnej nie ma.
Mama Sheldona co najmniej raz powiedziała o nim "na szczęście mam jeszcze dwójkę innych dzieci, które są durne jak zupa". W serialu go (jeszcze) nie było, co nie znaczy że go nie ma.
Ja zawsze myślałem, że Sheldon ma dwie siostry, serio. W pilocie kiedy S i L poszli oddawać spermę, zwątpiony Cooper powiedział : "Moja siostra ma takie samo DNA.Jest panią domu Fuddrucker" Więc chyba nie chodziło o bliźniaczkę, bo Missy (sorry nie jestem pewien imienia) pokazano dużo później i była singlem.
Padłeś ofiarą złego tłumaczenia.
Tam jest She's the host in fuddruckers. Chodzi o to, że jest managerem w fast foodzie o nazwie Fuddruckers.
Mówiła tylko o mamie. Tak jakby ojca w ogóle nie było. Od razu nasuwa się wniosek, że matka była sama. Mogła powiedzieć "rodzice pracowali"
Też mnie to uderzyło. Ale od biedy (nie oglądałam jeszcze dwóch ostatnich odcinków) można by to wyjaśnić tym, że:
- nie mieszkał z nimi,
- Bernadette mówiła o jakimś okresie czasu kiedy np. wyjechał albo coś, a nie o całym dzieciństwie,
- jej ojciec nie zwykł zajmować się babskimi sprawami takimi jak zajmowanie się dziećmi i dlatego robiła to Bernadette.
Uwaga, dowód na to, że dziewczyna Howiego ma obu rodziców. W innym odcinku ktoś się pyta: Poznałeś już RODZICÓW Bernadette? A Howard wymienia ich imiona, dopiero wczoraj obejrzałam ten odcinek. Co nie znaczy, że ojciec z nimi mieszkał lub ich wychowywał :)
Uwaga, dowód na to, że dziewczyna Howiego ma obu rodziców. W innym odcinku ktoś się pyta: Poznałeś już RODZICÓW Bernadette? A Howard wymienia ich imiona, dopiero wczoraj obejrzałam ten odcinek. Co nie znaczy, że ojciec z nimi mieszkał lub ich wychowywał :)
"oboje rodziców" nie "obu rodziców. Faktycznie ma. Nie mogę podać dokładnego odcinka, ale pada pytanie: "czy poznałeś już rodziców Bernadette" - "Adolfa i Evę? Jeszcze nie".
A to przepraszam, oboje. Nie pamiętam dokładnie, ale raczej "Adolf i Eva" to była ironizacja ;D :)