Proponuję zabawę w pytania i odpowiedzi zwierające się w ramach BBT. Zasady są takie, że jedna osoba zadaje pytanie. Druga ,która odpowie na nie poprawnie zyskuje możliwość zadania swojego. (Umówmy się, że pytający będzie weryfikował odpowiedź jedynie wtedy gdy będzie ona błędna). Może zacznę:
Jak ma na imię serialowy ojciec Penny?
22 w 2 serii, czyli 26 w 6 sezonie (jeśli sezon = +1 do wieku bohaterów)
Myślałem, że w pierwszym sezonie była informacja o tym, że Penny ma 22 lata.
Zgadza się, odpowiedź to 26 lat.
Zadaj pytanie.
Tak na marginesie 500 post w tym temacie. Bardzo fajnie:)
Raj'owi - Lalita Gupta. Kurczę, ale mały ruch na forum BBT :(
Pytanie.
Jak nazywa się hinduski Big Mac?
Nie czepiasz się.
Chicken Maharaja Mac
Pytanie:
Jaką aplikację na smartfony pisali Leonard, Howard i Raj? Wystarczy podać nazwę aplikacji LUB to co miała robić ta aplikacja
Ta aplikacja miała, po zrobieniu zdjęcia odpowiedniemu wzorowi, podać jego nazwę i twórcę (?).
Nazwa miała pochodzić od nazwisk Leonarda, Howarda i Raja. Nie pamiętam jej, ale chyba kończy się na "pali" :D
To wrzucę coś prostego na rozruszanie towarzystwa.
Za kogo przebrali się Howard i Raj podczas wizyty w domu modelek?
Porównał go do: Benedicta Arnolda, Judasza, Dartha Vadera i Ruperta Murdocha.
Jakim 'samochodem' uczył się jeździć Sheldon na symulatorze nauki jazdy?
skoro nikt nie odpowiada...
zacytujcie mi fragment utworu, który został stworzony przez Raja, gdy ten był zakochany w Bernadette ? :D
'O Bernadette,
wypoleruj mój klarnet'
O jakiego drinka poprosił Sheldon, gdy Penny ćwiczyła miksologię ?
(Diet) Virgin Cuba Libre
Pytanie jest wolne, bo nic mi nie przychodzi do głowy :(
Jako, że są wakacje i nie wolno się przemęczać umysłowo będzie łatwe pytanie.
Co robi Spock w grze kamień/nożyce/paier/jaszczurka/spock ?:)
Niszczy nożyce i detronizuje kamień.
Wiadomo jak Sheldon wypada jeśli chodzi o uprawianie sportu, jest jednak dyscyplina/gra w której jest dobry i którą trenował za młodu (we Wschodnio-Teksańskim Chrześcijańskim Zespole Młodzieżowym). O jaką grę chodzi?
Z kim nie mógł się spotkać Sheldon, gdyż musiał stawić się w sądzie za przejechanie na czerwonym świetle?
a nie,bo teraz się skapnęłam,że to jest na pierwszej stronie tematu.
a więc:
Jaki film został przedłożony o 21 sekund, na który chcieli się wybrać Sheldon,Leonard,Howard i Raj?
Indiana Jones: (Cośtam) zaginionej Arki ? Na pewno Indiana Jones, bo pamiętam jak Sheldon uciekał z taśmą i nucił motyw z filmu, ale nie wiem czy ta część.
Oddaję, jeżeli by się okazało, że mam rację :-)
no tak, Poszukiwacze zaginionej Arki :)
to może ja znów zadam,bo mam akurat pytanie:
Dlaczego winda nie działa? ;P
Ponieważ Sheldon wrzucił do niej nieudany eksperyment Leonarda, czym uratował siebie i swoich przyjaciół przed wybuchem, jaki spowodował ów eksperyment.
Oddaję :D
W ramach zakładu po przegranym meczu w kręgle przebrał się także bodajże za Wonder Woman, czy jak to się tam zwie :)
Tak więc, 2 razy, jako Wonder Woman i jako pokojówkę?