PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171688
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

Już ktoś zauważył "wpadkę" Sheldona. Mocno mnie zdziwiło, że Sheldon jako osoba uczona może
mówić takie głupoty, i to neurobiolożce! I Amy nic na to nie odpowiedziała. Scenarzyści, proszę
was, jesteśmy dorosłymi ludźmi, postaci również... ok to był tylko fragment rozmowy. Pewnie to
było takie teoretyzowanie, ale jednak.

Odcinek bardzo mi się podobał. Bardzo fajne podsumowanie. Widać było że wszystko ładnie
przemyślane i zabawne. Podobało mi się.

I wiecie co? W tym odcinku zaczęłam lubić Amy. Gdy nie ma swoich seksualnych jazd wobec
Sheldona (i Penny) i dopasowuje się do niego.. stwierdzam, że tworzą całkiem zgraną parę.
Ona mu trochę matkuje, on zachowuje się jak duże dziecko (szczególnie w tym odcinku to widać).
I wszystko gra. To miłe widzieć, że scenarzyści na powrót ich dopasowują do siebie (po ostatnich
odcinkach myślałam że może Amy go rzuci, albo rozstaną się na chwilę "by odpocząć" - jak to w
serialach bywa).

Trochę ograny był wątek kłótni jednej pary, która gdy widzi jak druga para się kłóci stwierdza, że
jednak nie są tacy źli, ale podlane to było takim sosem, że wyszło sympatycznie (i apetycznie).

Aha, wiecie kim była dziewczyna z którą wyszedł Raj?? To siostra Kaley Cuoco, Briana :D

ocenił(a) serial na 9
ayla123

To nie była siostra Kaley tylko Kate Micucci

Martusia_18

Prawda, że jest prześliczna? Mam nadzieję, że stanie się postacią drugoplanową.

ocenił(a) serial na 9
Misa_Amane

Dziwny gust, ale o tym sie nie dyskutuje. Z mojej strony - nie, nieprawda :)

ocenił(a) serial na 10
Virbest

Dla mnie wygląda jak żeńska wersja Stuarta :P

Misa_Amane

Mnie tam nie kręcą anorektyczki ale co kto lubi.

ocenił(a) serial na 6
Grajcz

Mnie kręcą. Nie każdy lubi babsztyle z wielkim cycem.

yossarian84

To tak jak mnie, nienawidzę kobiet z obwisłymi większymi od głowy piersiami a już sztuczne mnie przerażają.
Wolę kobiety filigranowe z adekwatnym do ciała biustem.
Tylko co to ma do anoreksji?

ocenił(a) serial na 6
Grajcz

To, że ona nie jest anorektyczką. Jest właśnie drobna i szczupła, ale do anoreksji to jej daleko :)

yossarian84

Może przesadziłem ale wolałbym jednak żeby u ręce kobiety nie wyglądały jak patyki.

ocenił(a) serial na 6
Misa_Amane

Ma specyficzną urodę. Jest piękna i niezbyt ładna jednocześnie :-)

ocenił(a) serial na 8
Martusia_18

Dokładnie. Pamiętam ją z Dopóki śmierć nas nie rozłączy, ostatnio oglądałam kilka odcinków jak leciały rano w tv.

ayla123

Jestem ciekawa, jak zareagują wszyscy antyfani Amy na ten odcinek. Przyznaję, że też nie jestem wielbicielką tej postaci ale tu bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła (a raczej nie tyle ona co scenarzyści ;) Byłam przekonana, że skoro Walentynki to będzie wymyślać jakiegoś cuda - wianki i zmuszać biednego Sheldona do romantycznych uniesień. A tu proszę, taki piękny, altruistyczny prezent z jej strony;) Natomiast Penny.... myślałam, że może jestem przewrażliwiona, ale nie, ta postać staje się niemożliwie wprost irytująca.

ocenił(a) serial na 9
maji

Moze jakies argumenty? Mnie akurat nie dziwi jej zachowanie i nerwowosc, sama potem sie przyznala, czemu tak postepuje. Dla mnie to totalnie zrozumiale, ludzie nie sa idealni i kazdy na swoj sposob wszystko przezywa.

ayla123

Bardzo fajny odcinek. Ciekawe jak potoczy się wątek Raja:D
Pozdro dla wszystkich co lubią Amy:)

ocenił(a) serial na 10
eowine

Uwielbiam Amy od samego początku i z każdym odcinkiem bardziej. xd

ocenił(a) serial na 10
ayla123

a ktoś wie może, skąd był dzwonek na komórkę Amy? Na samym końcu odcinka.

ocenił(a) serial na 10
Snowwhite_2

to jeden ze standardowych dźwięków z iphone'a

Snowwhite_2

Mi ten dzwonek skojarzył się z piosenką z American Beauty -Dead already :D

ocenił(a) serial na 10
misia9322

dokładnie! dzięki

Snowwhite_2

Nie ma za co :D

ocenił(a) serial na 8
ayla123

Siostra Kaley to była dziewczyna której oświadczył się facet w restauracji. A według zapowiedzi najbliższych odcinków Kate Micucci dołącza do serialu na dłużej. Pada ostatni bastion singielski.

ocenił(a) serial na 1
grpo30

Fajnie. Mam nadzieje, że ta postać będzie nerdką, bo te w serialu są strasznie dyskryminowane (zobaczenie kobiety z komiksem w ręku to znak, że jest sie w innej rzeczywistości).

grpo30

a, mój błąd sorry. Miucci mi się za bardzo nie podoba :/ ale zobaczymy co z tego będzie.

ocenił(a) serial na 6
grpo30

Dobrze że ona dołączy do serialu.

ayla123

Brawo do Amy, nareszcie do niej dotarło że związek nie polega na zmuszaniu partnera do zmiany osobowości.

Dobry wątek Rajesha.
Howard tradycyjnie nuda a Penny wyjątkowo irytująca.

ocenił(a) serial na 8
Grajcz

Ja tam wciąż liczę, że Leonard rzuci Penny i spiknie się z Alex, która - na mój gust - jest przeurocza. :)

Raj rozwalił bank końcówką. Biedak wpadnie w alkoholizm...

hiddenlord

Też liczę na Alex, idealnie śliczna, zgrabna, taktowna, mądra i zgadza się, że przeurocza.
Penny jest pretensjonalna, wulgarna, przypasiona i wkurzająca.

ocenił(a) serial na 8
eowine

No spasła się, nie przeczę. Kiedyś kontrast jej postaci w stosunku do jajogłowych "robił" ten serial, teraz Penny to irytujący dodatek. :|

hiddenlord

Dokładnie nic dodać nic ująć.
Może ten serial bedzie teorią jak w "pięknym umyśle". Mianowicie nikt nie podchodzi do blondynki ale dzięki niej jajogłowi uczą się trochę życia i poznają dla siebie odpowiednie dziewczyny.

Penny jest dla mnie w tym serialu już postacią tragiczną. To ona sama została odrzucone przez swoje środowisko pieknych i głupich, którzy bywali z nią jedynie na jedną noc. Gdy zaczęła coś łapać
przerzuciła się na towarzystwo nerdów, którymi sama kiedyś gardziła i dalej jest dość wkurzająca.
Jakoś załamuje mnie wątek Penny, ale w kolejnym odcinku ma przynajmniej kariere robic.

hiddenlord

Problem w tym że Alex zbyt pasuje do Leonarda i szybko by się to znudziło.
Liczyłbym na taki happy-end serialu - do Leonarda dociera że Penny nigdy nie dorośnie i wiąże się z Alex.

ocenił(a) serial na 6
Grajcz

Dobrze wiedzieć, że nie tylko mnie irytuje Penny, a właściwie to jej udawany związek.
W tym odcinku tylko Raj daję rade (nara frajerzy - mistrz ;) ) tylko mam nadzieję, że jego wątek nie potoczy się dalej tak jak Howarda czy Leonarda. Alex jest fajna, powinna występować częściej.

Kiedyś 'wciągałem' po jednym sezonie na raz, obecne odcinki już tak nie porywają, jedyny ratunek moim zdaniem to przerwać błazenadę Penny+Leonard i Amy+Sheldon. Dla Howarda ratunku już pewnie nie ma, ale akurat jego związek to najmniejsze zło, czasami nawet na + wyjdą akcje z teściami. No i Raja zostawić samego!

ocenił(a) serial na 10
longermr

Nie ma to jak stagnacja. Pieprznijcie się wszyscy "krytycy" w czoło.

ocenił(a) serial na 9
gumek19

a mi się bardzo podoba że jest szansa że Raj zejdzie się z tą dziewczyną, moim zdaniem pasują do siebie i czekam na coś wiecej w tym wypadku ;)

ocenił(a) serial na 8
ayla123

Aktorka grała w "Scrubs" dziewczynę z banjo. Bardzo sympatyczna. :-)