PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402989}

Teoria wielkiego podrywu

The Big Bang Theory
2007 - 2019
8,0 172 tys. ocen
8,0 10 1 171683
6,5 19 krytyków
Teoria wielkiego podrywu
powrót do forum serialu Teoria wielkiego podrywu

...świetne odcinki przeplatają się ze słabymi i niestety większość jest słaba lub co najwyżej popadająca w przeciętność, nieporównywalna z pierwszymi trzema sezonami. Jednak odcinek 04x23 był świetny, jak za najlepszych czasów :) Sheldon znów był Sheldonem, Howard Howardem i było zabawnie.

ocenił(a) serial na 7
robertspol

No jak dla mnie 04x23 nieco słabszy niż ostatni odcinek, choć oczywiście było kilka śmiesznych momentów. Zdecydowanie najlepsza była scena jak Sheldon wpada dosłownie z deszczu pod rynnę, kiedy trafia przypadkowo na skażoną biologicznie salę :D Tak, właściwie to tylko ta postać plus Howard z matką byli ciekawi. Reszta nuda! Mimo wszystko nie zgodzę się z Tobą. Uważam, że w pierwszych sezonach również zdarzały się bardzo przeciętne odcinki... Jak dla mnie poziom humoru podobny, po prostu zmieniły się pewne okoliczności (co niektórym może przeszkadzać, innym zaś niekoniecznie)

ocenił(a) serial na 9
Humerus

To, który odcinek jest lepszy, to kwestia gustu. Według mnie ostatni odcinek nawiązał do najlepszych czasów, ale nie tylko ze względu na scenariusz, a sposób gry Sheldona, który w niektórych odcinkach czwartego sezonu jest zupełnie inny, niż kiedyś. Chociażby taki wolny sposób mówienia, że brzmi jak jakaś ciota. A w ostatnim odcinku znów był taki jak wcześniej i miał zaj...te teksty. Howard też znów był śmieszny, a nie gadał jakichś bzdur.

robertspol

Mi się wszystkie odcinki podobają, ale 3 ostatnie był najlepsze.

ocenił(a) serial na 6
lukasziks

gdyby te odcinki były dłuższe to już dawno przestałabym oglądać. a tak to chyba z przyzwyczajenia, serial gdzieś tam szumi a ja co jakiś czas zerknę. nie da się już tego oglądać jak kiedyś ;/ totalna beznadzieja. gdzie bohaterowie z pierwszych 3sezonów?

ocenił(a) serial na 7
Deddlith

No niestety, sezon 3 to równia pochyła w dół. Oglądać się powoli tego nie da :(
Wszystko się kręci na temat słabego wątku o rzekomo poważnym związku Leonarda z Priyą, gdy wiadomo że skończy się to z hukiem i wróci do Penny. Ogólnie dziewczyny w tym serialu poza Penny są słabe, Bernadette i Amy są wciśnięte zbyt na siłę, sztuczne.
Ten serial NIE JEST o dziewczynach, związkach, seksie pod prysznicem, PMS, a przynajmniej nie był. I był swietny, nerdowski i klimatyczny. O komiksach, nauce i debilnych zajawkach przekręconych naukowców ;) Sheldon i ekipa są wspaniali, ale bez tych seksistowskich wtrętów kobiecych, przez co wychodzi Just Another Teen Movie do pochichotania przez nastolatki. Marność :( Oddawac mi Sheldona!

ocenił(a) serial na 10
pris

Wydaje mi się, że serial poszedł w tą stronę aby zdobyć szerszą publiczność w postaci młodych dziewczyn. Jest to zauważalne ale jeszcze aż tak nie przeszkadza.
Sheldon Sheldonem, ja czekam na jakiś odcinek z Howardem i Rajeshem w rolach głównych, oni mają to coś.

ocenił(a) serial na 6
tybysh

ej ja jestem dziewczyną! i taka stara chyba też jeszcze nie jestem :P a jakoś mnie nowe sezony nie bawią.
ale serial jak zaczynał z 8 tak teraz ma u mnie 6. jak spadnie poniżej 5 to zrywam z nim :P

ocenił(a) serial na 10
robertspol

Chyba właśnie sezon 4, moim zdaniem, jest najlepszy :) najbardziej lubię "związek" Sheldona i Amy, są świetni razem.

panny_lane

Żartujesz :D Jak dla mnie robienie z nich "związku" właśnie zabija ich "fajność". Amy powinna być taka, jak właśnie teraz w odcinku finałowym - asocjalna, hiperbolizująca i w żadnym przypadku nie robiąca z siebie wielkiej przyjaciółki Penny. Takich scen jak ta z masażem i "ktoś przyszedł", "nie interesuje mnie to, na razie" właśnie długo mi brakowało.

Przy okazji - finał świetny. Raj to jedyna postać, która przez czwarty sezon urosła w moich oczach, a teraz osiąga swoje apogeum. W tym momencie wahałabym się już nawet, czy nie nazwać go swoim ulubionym bohaterem (czyli Sheldon zdetronizowany). Wszystkie wątki prześmieszne i rozwiązania zupełnie inne, niż bym się tego spodziewała - a więc miła odmiana po ostatniej połowie sezonu. Penny i Raj? Czysta fantastyka, w każdym możliwym tego słowa znaczeniu :D Teraz to mi się chce czekać do września, a taka byłam pewna, że w ogóle się nie zainteresuję.

ocenił(a) serial na 10
blaidd_drwg

To prawda. Amy za bardzo "normalizują", przestaje być wyrazista jak na początku, choć faktycznie w ostatnim odcinku była wreszcie na poziomie więc może w sezonie scenarzyści wrócą na prawidłowe tory :) no i powinni wrócić do "starego" Howarda bo odkąd połączyli go z Bernadette to już nie jest tak śmieszny :) No i po trzecie więcej, więcej, więcej pięknej Penny :D

ocenił(a) serial na 10
blaidd_drwg

Nie zapominaj, że jest to opinia subiektywna i nie muszę wcale żartować. Sheldon jest Sheldonem i to jest najważniejsze :), tylko żeby wrócił Howard i Leonard, do tego jacy byli wcześniej.