PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

2x18 - Spoilery

ocenił(a) serial na 8

Dobry odcinek, trochę lepszy od poprzedniego...fajnie wpleciony wątek o łodzi podwodnej, ciekawe co się stanie dalej, bo wydaję mi się, że Jessi do tej pory nie pała nienawiścią do cyborgów...więc jestem ciekaw jakie wydarzenie odbije na niej takie piętno. Derek chyba powoli rozgryza Jessi, tak samo jak Ellison Weaver...jej córka zaginęła, a Ta uśmiecha się i chce się bawić w gierki...:-)
Serial powraca na dobre tory, scenarzyści porzucili smętne wątki i teraz serial znów ma, to za co go tak polubiłem, strasznie tajemnicza Cameron, trochę dramatyzmu z pożegnaniem Johna z Riley, przebłyski z przyszłości, i dużo pytań...co robiła Jessi z tą lampą??? Nie mam pojęcia...Bardzo pozytywny odcinek, tendencja jest wznosząca więc czekam na kolejny epizod:-)

ocenił(a) serial na 7
wombat_5

"There's a 51% chance that I wouldn't have killed you" xD nie mogę to po prostu było genialne!

wombat_5

a co do Jeesy i lampy to wydaje mi się, że scenarzyści chcieli pokazać, że jessy ma wyrzuty sumienia po zabiciu Riley i na zasadzie jak w makbecie Lady Makbet widziala caly czas krew na dloniach, tak jessy przestawia lampe bo wydaje sie jej ze stoi nie tak jak powinna...

co do pudla:
na moje to jest tam druga "nowa" Cameron i to jest powodem dla ktorego jedna Cameron musiala byc wyslana w przeszlosc, "stara" Cameron zostala z Johnem, "nowa" zostala wyslana w przeszlosc, zeby w przyszlosci zostac z Johnem juz jako "stara" Cameron. (patrz nowy sneak peak: http://spoilertv.blogspot.com/2009/03/sarah-connor-chronicles-episode-219.html)

co do Johna i smierci Riley:
to wydaje mi się, że jego rozmowa z Derekiem w samochodzoe, kiedy pyta się jak długo by wytrzymal w walce z Cameron, ma na celu dowiedzenie się wlasnie, że Cameron nie zabila Riley, a dokonal tego ktoś kto byl człowiekem.

wombat_5

Hmm... myślę, że z tą lodówką to ma sens. W terminatorze 2 Co powstrzymało T-1000? Przynajmniej do momentu, kiedy mu się znowu ciepło zrobiło. Dobrze kombinujecie...

ocenił(a) serial na 8
peesem

Zgadzam się z Wami a propos odcinka;). Aczkolwiek jak dla mnie ta cała łódź podwodna wyszła bardzo nierealistycznie. Nie mówię już o efektach specjalnych. Więcej paniki jest u mnie na wykładzie, jak jakiś kolos-niespodzianka się szykuje niż u Jesse, kiedy zbliża się torpeda:/. Jesse szczwana, w bójkę się wdała, że to niby oni ją pobili. I wycmokała się z Derekiem, wrrr. A Johna naprawdę zrobiło mi się żal, jak tulił się do ręki śp. Riley. Plus rozmowa Sary z Cameron o Johnie. "Bo komuś będzie przykro". Connorka ma jednak serce. Ale tekst Cam o tym, że John musi zostać sam, przestraszył mnie.

W pudle jest Cameron na 100%:D. Pewnie będą z nią mieli problem na tej łodzi i coś stanie się (z) JesseXD.

Chłopaki, mieliście mnie ostrzec na całowanieXD. Hehehe. Ale z Jesse to się nie liczy, picza jedna:/.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Jaka tam znów Cameron, pudło jest za małe jak na nią, zresztą w trailer widać jak Jesse rozmawia z Cam o tym pudle...ja spodziewam się czegoś ekstra po 19 odcinku...gorzej jak będzie to w jakiś idiotyczny sposób wyjaśnione...bo po scenarzystach TTSC można się wszystkiego spodziewać, od genialnych odcinków po nudę do kwadratu....

ocenił(a) serial na 10
peesem

Być może Cameron jest bardziej kompaktowa, a biorąc pod uwagę fakt, że jest ona dość giętka (patrz odcinek z baletem) być może udało się ją tam jakoś wcisnąć.

Jednak tak bardziej na serio: skłaniam się do myślenia, że być może jest tam coś w stylu T-1000 ? - taka maszynka może narobić przecież niezłego zamieszania na łodzi podwodnej z racji możliwości przyjmowania dowolnego kształtu czy postaci z jaką się zetknie (i zabije). Takie coś można by fajnie zrealizować - coś na kształt filmu "Rzecz" ["Thing"] - uczucie zagrożenia, bo nie wiadomo czy kumpel który właśnie osłania Cię nie jest jakimś robotem.

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Może to T-1000 przybrał postać Cam?

ocenił(a) serial na 8
Kamil85

Wow, jakie kombinowania tutajXD. Teorie spiskowe jak się patrzy. Ja jednak stawiam na Cam. W trailerach rzadko jest chronologicznie:).

ocenił(a) serial na 8
peesem

Pytanie: skąd więc wzięła się na łodzi Cam, skoro rozmawia z Jesse o pudle, hm?:> A Jesse chyba wcześniej o terminatorce nie wiedziała. Zresztą, poczekajmy do piątku na nowy odcinek, okej? :D Będzie ekstra:D. Oby.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Cam nie było na łodzi, pojawi się dopiero jak dobiją do bazy z ty pudełkiem....

ocenił(a) serial na 8
peesem

AAAAAAAAAA i spoilerek mały.....:-)

W kanadyjskim trailerze jest pokazane jak John celuje do Jessi z pistoletu w jej mieszkaniu...osobiście trailera nie widziałem, to informacja z wiki więc wydaję się być prawdziwa...

ocenił(a) serial na 8
peesem

I niosę Wam jeszcze FANTASTYCZNĄ nowinę.....oto wyniki DVR z tego tygodnia.....

Kroniki Sary Connor 35 procent, największa oglądalność w całym tygodniu, spośród wszystkich seriali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4,5 mln i 2,9 w 18-49 coś niezwykłego!

No i nowy preview 19 odcinka.....
http://www.youtube.com/watch?v=DU0yo6VHvHI

ocenił(a) serial na 8
peesem

Aż z wrażenia zapomniałem linku z DVR...
http://tvbythenumbers.com/2009/03/17/american-idol-has-most-dvr-viewers-terminat orscc-has-greatest-share-of-viewing-by-dvr/14683

ocenił(a) serial na 8
peesem

No dobra, przekonamy się w sobotęXD.

WOW, c'est tres bon~!! Cudownie wyniki. Ciekawe dlaczego?

Oby tak dalej. Jeszcze nie jest za późno:D.

ocenił(a) serial na 8
Dai

Tak, ale jeszcze ok milion, półtora i cały czas takie wyniki DVR....i może, może:-))))

ocenił(a) serial na 8
peesem

Niech zastrzeli Jesse. Zemsta za Riley, ot co~!!

<za krótki>

ocenił(a) serial na 10
Dai

No wreszcie jakieś dobre wiadomości :) odnośnie oglądalności.

Po obejrzeniu załączonego trailera zacząłem się rzeczywiście zastanawiać nad słowami Sarry, która stwierdza, że być może John przysłał Cameron do przeszłości po to, aby być z dala od niej.

Z drugiej jednak strony to wydaje mi się nieco bezsensowne, gdyby John chciałby się jej pozbyć, to zrobiłby to bardziej tradycyjny, iście terminatorski sposób.

Tak czy siak - pod koniec sceny wydawało mi się, że Cameron sprawia wrażenie lekko zdenerwowanej słowami Sarry (i słusznie :)).

Pozdro

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Gdyby jej nie przysłał już dawno wąchał by kwiatki od spodu
"Cameron sprawia wrażenie lekko zdenerwowanej słowami Sarry"
Sarra to potrafi wnerwić to fakt

ocenił(a) serial na 8
Kamil85

Sarry? Nie znam, sorry:P.

<za krótki coś ten post mi wyszedł>

ocenił(a) serial na 8
Dai

A Sahre, bądz Cammerona znasz?:-)

ocenił(a) serial na 8
peesem

Uwaga, uwaga nowy preview 19stki....!
http://www.fox.com/blogs/terminator/2009/03/18/preview-two/

Wooooooowwww, czym ma się stać John Henry? Robi się coraz ciekawiej, a Ellison już może powolutku żegnać się z życiem, bo spotka go 'eye puke' w wykonaniu rudej:-)....'Humans will disappoint you' hmmmm bardzo ciekawe...

No i oczywiście jeszcze spoilerki dotyczące 21 i 22 odcinka...

21
When John attempts to rescue Skynet's latest target he finds himself closing in on Weaver, but at what cost? Game plans change, causing Sarah and Ellison to reunite. Meanwhile, Weaver learns Ellison's secrets

22
Fate is changed forever on the explosive season finale episode! The Connors come face-to-face with Weaver in a confrontation that shakes John to the core and changes his reality. Nothing will be the same.

Brzmi obrzydliwie ciekawo!!!

peesem

Oj ciekawie brzmi. Żeby nas tylko nie zawiedli. W 19 odcinku Sara wypytuje Cameron dlaczego właściwie jest z nimi i nie chodzi jej o ochronę Johna. Ciekawe jaka będzie odpowiedź o ile w ogole będzie. spoilerTV mial opisy tych odcinków oprócz ostatniego dużo wcześniej niż pojawiły sie na blogu. Czyżby jakies wycieki? :-)

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Zgadzam się. Spojlery są świetne, zapowiada się interesujący finał:).
Ruda się słodko uśmiecha, jak człowiek wręczXD. Ciekawe.

ocenił(a) serial na 10
Dai

I zaczęło się od mojego błedu z Sarrrrą :) - tak czy siak, wydaje mi się że wnerwiła Cameron słowami, że John w przyszłości zawrócił ją w przeszłość, żeby nie mieć jej koło siebie - swoją drogą oczywista bzdura :)

Gdyby nie Cameron, nie byłoby tego serialu przecież, więc to dobrze że ją przysłał :)

Pozdro

ocenił(a) serial na 10
peesem

Wie ktoś czy można już dziś pobrać ten odcinek po Polsku.?
Byłabym wdzięczna.Bo na czas emisji tego odcinka nie będzie mnie w Polsce ;/;/;/

Jeśli pomyliłam numer odcinka to SORKI...
Ale chodzi mi o ten jak Jesse przypomina sobie jakąś misję na pokładzie łodzi podwodnej.I że niby Riley nie żyje.Sarah podejrzewa Cameron,a John jedzie do kostnicy ją zobaczyć.

Pozdro ;*