PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12303
5,7 3 krytyków
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

2x20 - spoilery

ocenił(a) serial na 8

Dziwny odcinek, z początku nudny...ale potem coraz lepiej, hmmm wiemy już na pewno, że John Henry nie jest Skynetem, jest 'bratem', to bardzo ciekawe posunięcie, ciekawe czy Weaver okaże się dobra czy zła na końcu, dobry pomysł z nadajnikiem Sary, to mi się podobało, widać, że Skynet już funkcjonuje i działa, wiedziałem, że zaatakują Connorów...i widać, że już jest strasznie zaawansowany, posiada już wszelkie dane o budowie terminatorów...o to ciekawe. Ciekawi mnie jeszcze kwestia Dereka, kiedy mówił, że podczas tortur nigdy by nie zdradził...a Cameron powiedziała, że już raz tak zrobił(piwnica?). Odcinek posuwający akcje do przodu, te dwa Skynety to bardzo dobry pomysł scenarzystów...tylko martwi mnie, że już nie będzie czasu na odpowiedzi w tych 2 odcinkach, sezon zakończy się pytaniami....i już nigdy nie dostaniemy na nie odpowiedzi...

PS Szkoda Charliego:-(

peesem

Mnie się wtedy ten pistolet w oczy rzucał ale zauważyłem :) Napisy polskie już są jeśli ktoś oczekuje.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Co Wy tak o tym pistolecie :), a raczej o miejscu jego zaczepiania - próbowałem się dokładniej przypatrzyć, gdzie on jest hmm "wetknięty" ale nie jest w stanie określić :(.

peesem

W przyszłym tygodniu oglądalność powinna być jeszcze lepsza. Prawie co tydzień w czasie emisji Kornik jest jakaś impreza sportowa, która ściąga wielu widzów. W przyszłym tygodniu podobno nie ma być nic szczególnego w TV więc może w końcu zobaczymy jaka jest prawdziwa oglądalność serialu. Oby tylko demo wzrosło. Tak na 2.0 przynajmniej xD ;)

peesem

Odcinek faktycznie rozkrecal sie z minuty na minute i motyw z J.H. swietny jak dla mnie, brat itd. Ale koncowe minuty mnie postresowaly, ta "mokra" scena Cameron plus wysokie napiecie, az chcialem liczyc sekundy i wierzyc w to ze facet jest amatorem w kwesti wyciagania chipow i faktycznie byl (niewiem czy te info-komorka z animacja, nie jest wynikiem ataku na J.H., ale to mozliwe), fakt ze zrestartowala sie dosc szybko (napewno szybciej niz 120sek), ale teraz chyba nam to nie przeszkadza (tym bardziej ze ten terminator jest "inny" od pozostalych). Mimo wszystko mam nadzieje ze bedzie 3 sezon
;S

ocenił(a) serial na 10
Martiness_2

Tylko czemu Sawana miałaby być celem - być może to przez nią zmieni się postępowanie Weaver, a przez to przyszłość Skynetu stanąć może pod znakiem zapytania?

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
rapecqx_E3QX

Zaś wracając jeszcze do Cameron, i jej znacznie szybszego zresetowania się - może John wprowadził jakieś modyfikacje w zabezpieczeniach chipu - dołożył bezpiecznik :).

ocenił(a) serial na 8
peesem

Charliego szkoda, ale ja do ostatniej chwili drżałam o Dereka:/. Myslałam, że Cam go załatwi. I szok z tym "guzem". Ucieszyłam się razem z Sarą:D. Czekam z niecierpliwością na następny odcinek:D.

ocenił(a) serial na 10
Dai

Teoretycznie Cameron, zgodnie z zasadą, że co stanowi zagrożenia dla niej/dla Johna nie powinno żyć, mogła zakończyć rolę Dereka. Jednak jak wiadomo, dziewczę zmądrzało nieco przez dwa sezony, i nie zabija już teraz wszystkich jak leci :), ba! na swój pokręcony cyfrowy sposób współczuje innym (chociaż być może to tyle puste słowa).

Ja się bałem się, że dezaktywują Cameron, jednak jakimś trafem sztuczka nie wyszła.

Pozdrawiam

rapecqx_E3QX

Dopiero teraz obejrzałam. Moim zdaniem odcinek bardzo dobry, nie tak jak poprzedni ale jednak jeden z lepszych. Wcale nie był nudny... no ale może to dlatego że ja lubię jak przedstawiają relacje Sary i Johna. Akcja pod koniec świetna :)
Cholernie szkoda Charliego... no i jego psa :( co im pies zrobił?? Dranie...

Ciekawi mnie o co kaman z tą Savaną, czemu jest taka ważna? Może dlatego Weaver jej nie zabiła tylko starała się "wychowywać"?

A ktoś może wie dokąd popłynął John? No bo raczej nie na pustynie ;)

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Nie wiem gdzie, ale nie za daleko bo w następnym odcinku będą uwalniali Sare...

peesem

Ciekawi mnie też do kogo na końcu trailera odcinka 21 John krzyczy "I'll kill you"?

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Do Ellisona, nie wiem czy przypadkiem Ellison nie zawiadomi policji, aby aresztowali Sare...

peesem

Serio? Rany, skąd Ty to wszytko wiesz? XD

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Ja tego nie wiem, ale tak przypuszczam po zobaczeniu trailerów i zdjęć...:-))))

ocenił(a) serial na 8
peesem

Ale już nic nie piszę, bo mi zarzucają, że nigdy nie śpię tylko na filmwebie siedzę 24h:-///

ocenił(a) serial na 10
peesem

Przejmujesz się tym co tamten napisał.

Hehe ja ci pozwalam pisz do woli....

Artur1__

Ja tez Ci pozwalam, można się paru rzeczy dowiedzieć ;)

ocenił(a) serial na 10
peesem

Sawanah/Sawana/Sawanna (jak zwał tak zwał) być może będzie jakimś punktem zapalnym pomiędzy "relacjami" John Henry - Weaver.

W 21 odcinku padają słowa (mniej więcej):
Sara: Mówiłam Ci, żebyś się w to nie mieszał.
Ellison: Próbowałem, ale za każdym razem gdy się odwracam, to jesteś.

Dodatkowo w trailerze widać, jak Cameron robi salto w powietrzu (nie z własnej woli), a następnie ląduje na ścianie z głową w dół :).

Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
peesem

A co z tą tajemnicą o usterce chipu którą miała odkryć Cameron w tym
odcinku ?

Kamil85

W zapowiedzi odcinka pisało o tajemnicy ale nie wspomnieli o chipie. To chyba chodziło o to co Cam powiedziała Derekowi o Jesse.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Albo o zdradzie Dereka
myślicie że to Cam go tam w piwnicy przesłuchiwała? w pierwszym sezonie mówi że nie wie co mu zrobiła bo wykasowano jej tamte wspomnienia przy przeprogramowaniu ale po usterce chipu mogło sobie wszystka przypomnieć

ocenił(a) serial na 8
Kamil85

To wszystko zaczyna miec sens, Weaver jest po to aby pilnować te Savanne. Po trilerze widać, że wątki Weawer-Ellison-Henry w końcu skrzyżują się z ekipą Johna Connora :) wreszcie.

Jezus_

Ciekawe tylko z jakim skutkiem. Będą się próbowali nawzajem zniszczyć czy może będą współpracować.

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Przypuszczalnie obydwie grupy staną przciwko "bratu" Johna Henry'ego, ale to tylko moje domysły.
Myślę tylko co z Weaver zrobią - jeżeli ten "brat" jest starego typu to raczej nie ma z nią szans, a w trilerze widzimy walkę Cameron z innym terminatorem... więc albo jej nie będzie w pobliżu (mimo, że jest tam Savannah) albo zostanie wyeliminowana (jak ?).
Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi na moje pytania :D

Jezus_

Brat Skynet jest mniej więcej tego samego typu co John Henry tzn. działa sobie w serwerowni, a nie w malutkim chipie tak myślę. Różnica między nimi jest taka, że Skynet od początku był szkolony do obrony kraju, prowadzenia wojen, walki, dowodzenia oddziałami, podejmowania perfekcyjnych decyzji militarnych itp. natomiast John Henry wręcz przeciwnie. Był on uczony tylko dobra i etyki. Gdy Skynet włamał się do Johna to słowna "What is this about?" oraz "I understand what is this all about." zostały wypowiedziane przez Skynet. John Henry stracił całkowicie kontrolę nad sobą. Następnie Skynet pokierował ciałem terminatora w stronę Turka prawdopodobnie, żeby go zniszczyć.

ocenił(a) serial na 10
peesem

Oto ostateczne wyniki oglądalności tego odcinka
3.87mln
1.3/4 18-49
i DVR z 13 marca
Today Is The Day (Part 1):
3.5 - 1.20/4
Plus DVR increase (40.00%):
4.9 - 1.68/4

Kamil85

Co do Weaver, zamrożą ją i schowają z powrotem do pudełka ;p

ocenił(a) serial na 8
peesem

Bardzo fajny odcinek akcja nabiera tępa:-)
Bardzo fajny motyw z Johnem Henrym i jego bratem. Przypuszczam, że ten brat włamał się
do Henriego w celu pozyskania danych o budowie terminatorów(lokalizacji chipa) oraz
unieszkodliwienia Johna Henriego. Człowiek który obezwładnił Cameron prądem rozmawiał z człowiekiem lub SI(bardziej prawdopodobne) i pytał skąd ma dane o bud. terminatorów i czy nie posiada ich od brata?
Szkoda że, już tylko 2 odcinki do końca:-(
Szkoda Charliego:-(

nexus0

Człowiek, który ją obezwładnił na pewno komunikował się przez telefon ze Skynetem. Po włamaniu się do Johna Henry'ego pozyskał szczegółowe dane o budowie ciała terminatora po czym zdaje się próbował zniszczyć go. Pewnie również uważa go za zagrożenie. Dane, które pozyskał wyświetlił następnie na wyświetlaczu telefonu, żeby pracownik wiedział jak wyciągnąć chip. Następnie człowiek spytał się skąd ma te dane na co odpowiedź była, że od brata. Czyli Skynet również uważa Johna Henry'ego za swojego brata. Rodzinka się powiększa :)

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Jeżeli możliwa jest taka komunikacja teraźniejszość - przyszłość, to w takim razie Weaver nie jest chyba "chętna" na sprzątniecie Johna Connora, wydaje się że ma na wszystko swój własny plan.