PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Petycje!!!

użytkownik usunięty

Towarzysze! Bracia i Siostry!

Na firmamencie świata fanów Kronik Sary Connor zawisły czarne chmury! Chmury zwiastujące schyłek prac nad serialem! Chmury wieszczące przeciągłym hukiem gromów, iż dla Kronik Dzień Sądu już nadszedł! Zawodzenie zbliżającej się wichury rozwiewa nawet największe płomienne nadzieje na powstanie sezonu trzeciego! Wszyscy o tym wiemy, choć nie chcemy przyjąć tego w pełni do świadomości!
Dlatego musimy się skonsolidować, podjąć wszelkie działania, aby serial był kontynuowany! Nie możemy stanąć bezczynnie wobec orkanu beznamiętnych kalkulacji zysków i strat, które wytwórnia Fox posłała przeciwko nam, aby zniszczyć nasze marzenia! Nie pozwólmy, aby ogień naszych dusz i naszych serc został zgaszony! Nie pozwólmy, aby dumna i silna koncepcja serialu stała się pyłem atomowego holokaustu wznieconego bezduszną biurokracją decydentów!
Czy chcecie, aby w waszych uszach nie rozbrzmiał już nigdy złowieszczy zgrzyt jednostek bojowych Skynetu? Czy chcecie, aby wasza skóra nigdy więcej nie ścierpła w obawie przed skradającym się terminatorem? Czy chcecie, aby wasze oczy nigdy więcej nie ujrzały przecudnego oblicza Summer Glau?
Odpowiedź brzmi: NIET!!
Do broni, mówię zatem! Do broni, Bracia i Siostry! Natychmiast chwyćmy karabiny! Niech wasze pięści zacisną się na kolbach strzelb! Niech rozlegnie się złowieszczy klekot rozstawianych erkaemów...!
Wszak nie będziemy walczyć fizycznie! Naszą walką będzie determinacja! Naszą bronią będzie słowo! Słowo, Towarzysze!
Apeluję więc, Bracia i Siostry! NIECHAJ KAŻDY, KTO ZNA JAKĄKOLWIEK STRONĘ INTERNETOWĄ ZAWIERAJĄCĄ PETYCJĘ LUB ANKIETĘ, KTÓRA MOŻE WPŁYNĄĆ NA POWSTANIE SEZONU TRZECIEGO KRONIK SARY CONNOR, NIECHAJ ZAMIEŚCI JĄ W TYM TEMACIE!! Każde słowo się liczy! Każde słowo to pocisk oddany w kierunku tych, którzy zniszczyć chcą nasze pragnienia! Niechaj Nasze głosy wzniosą się ponad huk nadciągającej burzy i zniweczą zakusy naszych pozbawionych serc nieprzyjaciół!
Pamiętaj, Bracie i Siostro! TO ODE MNIE I OD CIEBIE ZALEŻY realizacja marzeń ludu!!

Generalnie w tym temacie chodziło mi o to, żeby zebrać do kupy każdą ankietę i petycję popierającą Kroniki w jednym miejscu, aby każdy mógł bez przeszkód oddać swój głos. Mam nadzieję, że macie, Towarzysze, coś w zanadrzu.

Na dobry początek znalazłem takie owo cuś: http://blog.tviv.org/2009/03/12/ivy-awards-readers-choice-official-nominees-ball ots/

Jakiś czas temu w innym temacie ktoś proponował też następującą stronę:
http://www.petitiononline.com/scc2009/petition-sign.html?

ocenił(a) serial na 10
Lord_Satham

No tak, ale głosy oddało dopiero ok. 70 osób...

ocenił(a) serial na 9
Hostile

Głos oddany;)

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Witam wszystkich jest to mój pierwszy post gdyż przed chwileczką sie zarejestrowałem. Ale obserwóje to forum już od dłuższego czsau w celu dowiedzenia sie czegos więcej na temat 3 sezonu TSCC. Wspieram wszystkie inicjatywy które mogą pomoc w powstaniu nastepnej serii Kronik... - również oodałem głos w tej ankiecie.

użytkownik usunięty
mmc

Witamy w Bractwie (i Siostrzyctwie), Towarzyszu :D.

ocenił(a) serial na 10

Dwie kolejne petycje:

http://www.ipetitions.com/petition/TSCC/

http://www.gopetition.co.uk/online/25739.html

użytkownik usunięty
Hostile

Świetna robota :). Swoją drogą nieźle przędzie ta druga petycja. Sporo mają już głosów. :) Głównie z USA, choć trochę naszych też się znalazło.

ocenił(a) serial na 8

Druga petycja całkiem sporo już nazbierała oby tak dalej:-)

Kolejny link do wykopów. Tym razem film:

http://digg.com/d1pBKY

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

You can save the future:
http://digg.com/d1pBKY

ocenił(a) serial na 10
mmc

http://www.youtube.com/watch?v=pqb1wUUJd4w

ocenił(a) serial na 10
mmc

Chodziło mi o ten drugi link
http://www.youtube.com/watch?v=pqb1wUUJd4w

ocenił(a) serial na 8
mmc

I tak trzymać:D.

ocenił(a) serial na 10

http://shokxone-studios.deviantart.com/art/Save-Cameron-120062123

Oto link do kolejnej petycji znaleziony i zamieszczony już w jednym temacie przez peesema (thank you! :)), ale na wszelki wypadek lepiej dam ją tu, bo tam utonie w morzu postów kolejnego tysiakowego wątku (a szkoda by było, bo to ciekawa inicjatywa... i plakat ;)).

Poprzednia ankieta wyłoniła czwórkę finalistów. Jest wśród nich także nasz Terminator. Podobno serial, który wygra w tejże ankiecie ma gwarantowany kolejny sezon więc głosujmy ile się da.

http://uk.eonline.com/uberblog/b120753_Save_One_Show__Play_the_Game_Changer_Roun d.html

użytkownik usunięty
Bartek2

No, świetna robota! :) Byle tak dalej! Zabierajmy się więc do masywnego szturmu na powyższą ankietę :). Terminator RuleZzZzZzZ!

ocenił(a) serial na 8

Komentarz dodany Yes, Yes, Yes!!!
Dzięki za pomoc.

ocenił(a) serial na 8
19Gts

Jednak nie, co jest z tym filmwebem!

ocenił(a) serial na 8
19Gts

Nadal wywala posty ale to nic, najważniejsze są głosy. Już drugi, tym razem głosowała siora i to jeszcze nie koniec, jak dobrze pójdzie to dziś 10 głosów będzie jeszcze.

Pozdro

ocenił(a) serial na 10

askfox@fox.com - Fox President Kevin Reilly
Scott.Rowe@Warnerbros.com

To [Mr. Reilly/ Mr. Rowe],

I’m writing to you thanking you for bringing TERMINATOR: THE SARAH
CONNOR CHRONICLES to your network’s lineup. It is the most thought
provoking, intelligent sci-fi show that has hit the airwaves since
BATTLESTAR GALACTICA.

I understand that the series struggled ratings wise this past season and
that you run a business. However, I am writing to let you know that I
have been a faithful viewer of the show for the entire season and I feel
that my voice has NOT been captured in the current, flawed ratings
system. I have watched season 2 of TERMINATOR [FILL IN WITH YOUR
TESTIMONIAL HERE.]

TERMINATOR’s season ended on an amazingly exciting high note and my head
is STILL spinning from the finale. We NEED a season 3 for TERMINATOR THE
SARAH CONNOR CHRONICLES.

Your network has been notorious for pulling sci-fi shows from your line-
up far too early, PLEASE do not let this amazing series be another
casualty to cancelation. TSCC is not only an amazing sci-fi show, but
it’s also an incredible family drama. Please remember that the show is
up for 4 Saturn Awards and is lauded by critics everywhere as being an
exceptional hour of television. Don’t let this amazing show fall off of
your Fall 2009/2010 schedule, it brings intelligence to your network’s
line-up. If you keep it, I promise to remain a faithful Fox viewer and
support the advertisers on your network.

Fight to keep QUALITY television programming on the air.

No fate but what YOU make.

Sincerely,

[Your name]

Piszcie ludzie !!!

ocenił(a) serial na 8
Kamil85

http://www.imdb.com/poll/

Kolejne głosowanie, można głosować tylko raz!

ocenił(a) serial na 10

zastanawiam się czy taka "rewolucja" cokolwiek pomoże ?:P

użytkownik usunięty
Czarny_kocur

Nigdy nie należy tracić nadziei :). Każdy trud się liczy :).

ocenił(a) serial na 10

Musi powstac 3 sezon...
Musi.!

................................................................................ .

ocenił(a) serial na 9
Estrella__

Czytałem, że w jednym z rankingów ( chyba "Save one show") wygraliśmy zdecydowanie. Czy ktoś śledzi pozostałe? Jak wygląda sytuacja?

ocenił(a) serial na 10
velve

We wszystkich, które widziałem, zdecydowanie wygrywaliśmy, oprócz takiej jednodniowej ankiety na IDMb, gdzie zajęliśmy drugie miejsce tuż za Scrubsami (bo trwała zbyt krótko i Resistance nie zdążył odpowiednio zareagować... :P). :)

Greetings T:SCC Fans!

Come one, come all! In an unprecedented gathering of T:SCC fans, we will unite together right here on the wiki, Friday, May 15th from 8:00-8:15 pm EDT (New York time) to show our support for the Sarah Connor Chronicles!

Visit the homepage of the Sarah Connor Chronicles Wiki during this time and chat with other fans while we map out your location and take a headcount in a massive display of support for the show.

How high can we go? Let's set a record and stand together to show the world just how massive the Sarah Connor Chronicles fan base really is!

Tell your friends, spread the word and be there, 5.15.2009! For all the details:

http://terminatorwiki.fox.com/page/Unite+for+The+Sarah+Connor+Chronicles

Please visit the wiki for all the latest discussions and info on what you can do for The Sarah Connor Chronicles!

There is no fate,
The T:SCC Wiki Crew

Bartek2

Czyli w sobotę 16 maja 2009 o godzinie 3:00 wszyscy fani z całego świata muszą koniecznie pojawić się na forum TerminatorWiki :)

ocenił(a) serial na 9
Bartek2

Super godzinę wybrali. No cudo po prostu. Oni naprawdę nie wiedzą, gdzie leży Europa i którą wtedy mamy? Na 2 pewnie bym się nie kładł, na 5 może bym już wstał, ale co zrobić z 3 nad ranem :-)? Jakie macie pomysły? A i jeszcze jedno, trzeba tam się najpierw zalogować, czy jako gość też można?

ocenił(a) serial na 9
velve

Raczej trzeba być zalogowanym , tak mi się wydaję :) rejestracja zajmuje 2 minutki , nic strasznego ;P

użytkownik usunięty
Bartek2

Hmmm... A może wystarczy zalogować się wcześniej na stronę i normalnie iść w kimonko?? :) Teoretycznie samo zalogowanie już powinno stanowić o ważnej obecności.

ocenił(a) serial na 9

To też jest wyjście :))

użytkownik usunięty
Mq112358

Ciekawe swoją drogą, czy to faktycznie zadziała... :) No cóż, okaże się wszystko piętnastego :).

Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 10

Ehh, będę wtedy na juwenaliach poza domem, chyba ta inicjatywa mnie ominie... :/

Zalogowanie się i w kimono na 99,9% nie zadziała. Zdaje mi się, że jak większość stron po jakimś czasie nieaktywności użytkownika automatycznie go wyloguje.
Swoją drogą szukałem dziś info kiedy premiera trzeciego sezonu i się "troche" zdenerwowałem jak wyczytałem że nie planują kontynuować serialu :/

użytkownik usunięty
The_Answer_

No cóż, plany planami... Ale nie będzie to wielkim zdziwieniem, jeśli faktycznie serial zostanie zarzucony... A właściwie zdziwieniem będzie to, jeśli ktokolwiek będzie go kontynuował.
Kurde, z tym automatycznym wylogowaniem to może być racja... Hmm, a nie dałoby się jakiegoś skrypciku napisać, któryby co dwie minuty na przykład wybierał stronę, na której mamy być zalogowani i tak w zapętleniu aż do rana? Bo faktycznie o 3.00 to ciężko być na nogach... Ja na przykład mam na rano zajęcia terenowe i muszę wstać przed siódmą...
Jakby ktoś wpadł na pomysł napisania jakiegoś bota, który podtrzymałby aktywność na stronie i zapobiegł wylogowaniu - niechaj pisze... Ja niestety ograniczam się tylko do AmigaBASIC... :PPPP

ocenił(a) serial na 8

O tej porze akurat jutro wróce z kina, więc dostąpię obowiązku zalogowania na czas:-)

użytkownik usunięty

Oho! Zaraz będę miał bota :DDDDDD. Jeszcze tylko testy :).

użytkownik usunięty

No i kupa... Chyba się pospieszyłem... Nic z tego bota chyba jednak nie będzie.
Czy zna może ktoś jakąś fajną metodę dla systemu MS DOS, aby dokonać opóźnienia? Coś, co zrobi przerwę w wykonywaniu pliku wsadowego na np. 2 minuty... Strasznie brakuje mi tu starego amigowskiego WAIT...

ocenił(a) serial na 8

Jestem zalogowany na TTSC Wiki już od paru godzin i wszystko jest oki...

użytkownik usunięty
peesem

A odświeżałeś stronę??? :D Bo może Cię wylogowało, a nawet o tym nie wiesz... :)))

ocenił(a) serial na 8

Jestem zalogowany od 21 gdzieś, i wszystko wydaję się być w porządku....

użytkownik usunięty
peesem

Dobra, ja też spróbuję takiego teściku. Pójdę zrobić se kolację i jeśli po powrocie z kuchni wciąż będę zalogowany, sprawę uznam za rozwiązaną.
Kurde, a ja głupi za DOS się brałem... Panie, uchowaj, he he he ;))).

użytkownik usunięty
peesem

No, chyba faktycznie nie będzie wylogowywać :).

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Z moich wyliczeń wynika że u nas bedzie godzina DRUGA w nocy a nie trzecia.

Może ktoś na 100 % ustalić godzinę ?

użytkownik usunięty
jacekjan

UWAGAGAGAA!!! KOLEGA JACEKJAN MA RACJĘ!

Nowy Jork leży w strefie wschodniego wybrzeża Ameryki Północnej. Obowiązuje tam czas EST (wschodniamerykański). W chwili, kiedy to piszę, czyli o 20:32, jest tam 14:32, czyli mamy czas przesunięty o 6 (SZEŚĆ) godzin.

Wobec tego, gdy u nich będzie godzina 20.00, to u nas będzie 20.00+6.00, czyli 2.00!!

LUDZIE! Wchodzimy na terminatorwiki, czy jak to tam było, o godzinie 2.00 czasu wschodnioeuropejskiego!

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Nie do końca łapię co tam trzeba zrobić. wystarczy tylko się zalogować o tej godzinie ?

użytkownik usunięty
jacekjan

Wychodzi na to, że jo. Niby piszą, że w tym czasie powinno się dokonywać jakiejś aktywności - komentować, dyskutować itp., ale wszystko sprowadza się do tego, że od 3.00 do 3.15 powinno się być zalogowanym.

ocenił(a) serial na 10

Czyli dla pewności lepiej wpisać chociaż krótki komentarz w stylu "The show must go on" czy coś w tym rodzaju :)

użytkownik usunięty
jacekjan

Myślę, że na pewno to nie zaszkodzi :). Pozdrawiam!

ocenił(a) serial na 9

Mam pytanie, skąd pobrać ten podkład, który tam gra w tle? Chodzi mi o lepszą jakość.
Oczywiście się już zarejestrowałem i będę z wami tam o 3am :) to z piątku na sobotę?