PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Petycje!!!

użytkownik usunięty

Towarzysze! Bracia i Siostry!

Na firmamencie świata fanów Kronik Sary Connor zawisły czarne chmury! Chmury zwiastujące schyłek prac nad serialem! Chmury wieszczące przeciągłym hukiem gromów, iż dla Kronik Dzień Sądu już nadszedł! Zawodzenie zbliżającej się wichury rozwiewa nawet największe płomienne nadzieje na powstanie sezonu trzeciego! Wszyscy o tym wiemy, choć nie chcemy przyjąć tego w pełni do świadomości!
Dlatego musimy się skonsolidować, podjąć wszelkie działania, aby serial był kontynuowany! Nie możemy stanąć bezczynnie wobec orkanu beznamiętnych kalkulacji zysków i strat, które wytwórnia Fox posłała przeciwko nam, aby zniszczyć nasze marzenia! Nie pozwólmy, aby ogień naszych dusz i naszych serc został zgaszony! Nie pozwólmy, aby dumna i silna koncepcja serialu stała się pyłem atomowego holokaustu wznieconego bezduszną biurokracją decydentów!
Czy chcecie, aby w waszych uszach nie rozbrzmiał już nigdy złowieszczy zgrzyt jednostek bojowych Skynetu? Czy chcecie, aby wasza skóra nigdy więcej nie ścierpła w obawie przed skradającym się terminatorem? Czy chcecie, aby wasze oczy nigdy więcej nie ujrzały przecudnego oblicza Summer Glau?
Odpowiedź brzmi: NIET!!
Do broni, mówię zatem! Do broni, Bracia i Siostry! Natychmiast chwyćmy karabiny! Niech wasze pięści zacisną się na kolbach strzelb! Niech rozlegnie się złowieszczy klekot rozstawianych erkaemów...!
Wszak nie będziemy walczyć fizycznie! Naszą walką będzie determinacja! Naszą bronią będzie słowo! Słowo, Towarzysze!
Apeluję więc, Bracia i Siostry! NIECHAJ KAŻDY, KTO ZNA JAKĄKOLWIEK STRONĘ INTERNETOWĄ ZAWIERAJĄCĄ PETYCJĘ LUB ANKIETĘ, KTÓRA MOŻE WPŁYNĄĆ NA POWSTANIE SEZONU TRZECIEGO KRONIK SARY CONNOR, NIECHAJ ZAMIEŚCI JĄ W TYM TEMACIE!! Każde słowo się liczy! Każde słowo to pocisk oddany w kierunku tych, którzy zniszczyć chcą nasze pragnienia! Niechaj Nasze głosy wzniosą się ponad huk nadciągającej burzy i zniweczą zakusy naszych pozbawionych serc nieprzyjaciół!
Pamiętaj, Bracie i Siostro! TO ODE MNIE I OD CIEBIE ZALEŻY realizacja marzeń ludu!!

Generalnie w tym temacie chodziło mi o to, żeby zebrać do kupy każdą ankietę i petycję popierającą Kroniki w jednym miejscu, aby każdy mógł bez przeszkód oddać swój głos. Mam nadzieję, że macie, Towarzysze, coś w zanadrzu.

Na dobry początek znalazłem takie owo cuś: http://blog.tviv.org/2009/03/12/ivy-awards-readers-choice-official-nominees-ball ots/

Jakiś czas temu w innym temacie ktoś proponował też następującą stronę:
http://www.petitiononline.com/scc2009/petition-sign.html?

ocenił(a) serial na 9
velve

Coraz lepiej :)
+ 10 głosów

ocenił(a) serial na 10
velve

Dzisiaj poświęciłem trochę czasu na głosowanie, ale wciąż jeszcze wyniki nie są satysfakcjonujące...
Summer MUSI TO WYGRAĆ !

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

21 głosów.. Ta strona mi kiepsko wchodzi:/

użytkownik usunięty
psq

Mnie też kiepsko wchodzi - może to wina IE6? W każdym razie właśnie trochę nabiłem głosów - to już w sumie moich 6 + 3 commenty. :P

ocenił(a) serial na 9

31,9%, słabo , słabo. W takim tempie to do zimy nie zdążymy. Wy tam na głównym forum też działacie, czy nie bardzo?

ocenił(a) serial na 9
velve

Widzę, że sam do siebie piszę. 12.06 o 15.00 na Cinemax jest "Wtajemniczenie Sary" z Summer. Powtórka 13.06 również o 15.00 na Cinemax 2.

ocenił(a) serial na 9
velve

Wymęczone 32%, Elizabeth Mitchell równo 40%.

ocenił(a) serial na 9
velve

36.1% :P od rana głosuje ;)

11.06 Godz 7:00 Summer Glau 34, 7% Elizabeth Mitchell 38,8%. Z 19% Summer na początku to nieźle. Do wieczora powinna wyjść na prowadzenie. Co do głównego forum prawdopodobnie się uczy, niektórzy mają sesje. Albo (prowokacyjnie) jak to ktoś już napisał wcześniej powoli forum będzie umierać. Przegrane bitwy, brak pomysłów, co dalej jak to bywa w narodzie skutecznie zniechęcają do dalszego działania. Można rzec: Skynet, ( czyli FOX i WB ) wygrywają. Czyż nie?

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Bez takiego psymizmu proszę ! Forum nie umiera, walka trwa nadal ! Takie sprawy po prostu wymagają czasu.

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Dokładnie tak , forum tworzą użytkownicy , dopóki tu jesteśmy forum nie umrze :)

Dziś w nocy akcja na forum WB :) tym razem jednak nastawie sobie budzik chyba na 4 a nie będę czekał ;>

ocenił(a) serial na 9
Mq112358

36,2% do 37,9%. Nieźle, nieźle brakuje już tylko 1,7%. Widzę, że noc nie poszła na marne. A co do głównej myśli sprzed paru postów, to myślę, że trzeba wypracować nowe pomysły na działanie. Jedne pomysły z kategorii "co robić dalej aby powstała 3 seria" i inne "działania na wypadek, gdyby trójka jednak nie powstała". Pozwolę sobie tylko rzucić taki luźny pomysł - może zaprosimy Summer Glau po Polski? Wymaga to trochę zachodu, pomysłów, zaangażowania, ale chyba jest realne. Summer nie jest jeszcze gwiazdą pierwszej wielkości, więc i czas i kasa nie są aż tak ważne. Potrzebni są sponsorzy i trzeba podłączyć się pod jakąś organizację. Może pod następny zjazd Polcomu? Do tego jakaś telewizja - AXN? Gazety? Mogą być nawet te kolorowe, aby tylko coś dorzuciły. Takie luźne myśli mam tylko, może ktoś podchwyci.

ocenił(a) serial na 9
velve

Polconu, sorry za literówkę.

ocenił(a) serial na 9
velve

Nie bardzo widzę przyjazd Summer do Pl , znając realia jest to mało prawdopodobne :(

36,3 % :)
Jest nadzieja na zwycięstwo ;)
http://img196.imageshack.us/img196/2346/ankieta.jpg
;>

ocenił(a) serial na 9
Mq112358

Wydaje mi się, że wszystko jest do załatwienia, zależy tylko od zaangażowania. Ale ok, to może zacznijmy od czegoś prostszego. Czy jest na forum ktoś, kto może zaprojektować t-shirt polskiego ruchu oporu?

ocenił(a) serial na 9
velve

Już kiedyś o tym myślałem , tylko że niestety ręki do tego nie mam :|

ocenił(a) serial na 10
velve

Też niestety nie podjąłbym się takiego zadania :( Ale pomysł jest bardzo fajny.
W Terminator Salvation znakiem rozpoznawczym Ruchu Oporu była czerwona opaska na rękawie. Po obejrzeniu tego filmu pomyślalem, że dobrze byłoby i u nas mieć jakiś znak rozpoznawczy.

Jesli miałby być to t-shirt to jak najbardziej jestem za. Niedawno widziałem na E-bay t-shirty z motywami z "Kronik" Może warto pomysleć o czymś takim ?

ocenił(a) serial na 10
velve

W ostatnim magazynie MOVIE napisali bardzo ciepło o naszym serialu, na stronach sponsorowanych przez AXN. Artykuł był pisany jeszcze przed decyzją Foxa.
Zamierzam napisać list albo maila do tej gazety i opowiedzieć o staraniach fanów na całym świecie o przywrócenie tego serialu. Może oni coś mogą zadziałać ?
Co sądzicie o tym pomyśle ?

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Zdziałać to raczej wątpliwe żeby coś mogli w sprawie serialu ale jakikolwiek rozgłos o Kronikach może tylko pomóc , wiec pewnie że tak , pisz :D Im więcej osób usłyszy że są prowadzone jakieś starania o 3 sezon tym lepiej , zawsze jakiś procent z nich dołączy do ruchu oporu ;>

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Można prosić o więcej szczgółów dzisiejszej akcji. Gdzie wchodzimy i co robimy ? Może jakis link ?

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

http://au.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b127882_tater_tops_2009_which_ star_will_you.html

brakuje już tylko 1,5%.

velve

Teraz brakuje 1% ok 30 głosów do remisu :))

użytkownik usunięty
cybermirror

Kurczę, to ja jeszcze pogłosuję troszkę :)).

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

http://www.thewb.com/boards/forumdisplay.php?f=43 cotygodniowe spotkanie na forum WB w nocy z czwartku na piątek , u Nas to 4 w nocy :|

Ekonomia, ekonomia, i jeszcze raz ekonomia. WB musi widzieć $$ $$ aby coś myśleć o 3 sezonie. Prawda jest brutalna. I tu myślę trzeba by było się skupić. Niektórzy z Was znają perfekcyjnie angielski mogliby się dowiedzieć u źródła (WB)czy jest jakakolwiek szansa na 3 sezon. Czy są to względy ekonomiczne czy jakieś inne? Wiedzielibyśmy, na czym stoimy i gdzie skupić swoje działania. Wiem powiecie, że jak kasa to nic nie poradzimy. A mnie się wydaje, że na tym polu są też możliwości. Ad luźnych przemyśleń: po pierwsze niedawno na rosyjskim forum ktoś rzucił pomysł, aby WB utworzył specjalne konto, aby fani mogli się zrzucić na 3 sezon. Coś w stylu a dam jeden czy dwa dolary dla sprawy i wykombinowali, że zbierając od fanów z całego świata może się uzbierać kasa na kilka czy kilkanaście odcinków. Po drugie jest możliwość tak jak to robią dystrybutorzy filmów przedsprzedaży DVD tak jak to jest teraz z 2 sezonem. Np.: płacę 40$ i za pół roku mam 3 sezon. Trzeba tylko znać zamiary WB. Po trzecie: są sponsorzy i z własnego podwórka wiem, że to jest realne. Wybadałem sprawę u mojego szefa, który lekką rączką wydaje pół miliona miesięcznie na reklamę w telewizji. I jako zleceniodawca do emisji może zaznaczyć, że jego reklama ma iść w trakcie kolejnych odcinków TSCC. Faktem jest, że trzeba by było wywołać jakieś zainteresowanie w mediach. Wiemy, że 1 sezon na jedynce miał oglądalność w granicach 3mln. Firmy płacą ciężką kasę na reklamę, która potem idzie w czasie programu o oglądalności 200tys i mniej. Myślę, że jak się ich z lekka uświadomi to też pójdą na taki układ. To są moje luźne przemyślenia w kierunku 3 sezonu. Trzeba by było nad tym podyskutować na forum ba jak na razie to nie widzę innej drogi. Maile, petycje, nocne czuwanie są na pewno dobre, ale nie przynoszą jak widać efektu. A tu trzeba działać zanim niemoc i zniechęcenie doprowadzi do rozejścia się fanów na całym świecie. Kuć żelazo póki gorące. Co szanowne forum na to?

ocenił(a) serial na 9
cybermirror

Ja uważam że masz absolutną racje :)
Jedyny przejaw zainteresowania Kronikami przez WB to tylko ostatnio w Twiterze , pytanie za co fani tak kochają serial , niby nic ale zawsze to lepsze niż definitywne stwierdzenie że nigdy nie zobaczy co dalej . Jedyną szansą jest pokazanie że profity z tego mogą być , liczby najlepiej niestety przekonują :)
Co do kucia żelaza póki gorące to też prawda niestety , już widać że część fanów dała sobie spokój :|

Mq112358

Najlepszą petycją dla WB będzie bardzo dobra sprzedaż płyt DVD jak się ukażą. Więc trzeba już odkładać w śwince po parę złotych, żeby na jesień się uzbierał, a wtedy od razu w dniu premiery lecieć do sklepu u kupować :)

użytkownik usunięty
Bartek2

No właszka. Niby pierwszy sezon już jest na DVD, ale czy wiadomo, kiedy pojawi się drugi? Kupiłbym płytkę już teraz, ale moje pieprzone 90 zeta stypendium na niewiele starcza :/. Obym dostał na przyszły rok - kupię ją, jak tylko wyjdę z rektoratu z portfelem pełnym szmalcu :DD.

We wrześniu pojawi się w Ameryce. Podobno niedługo po tym ma się pojawić też w Polsce również na jesień. Sporo dodatkowego materiału będzie na płytach Peesem obliczył, że będzie tego ok. 4 godzin więc prawie jak 4 nowe odcinki :D

użytkownik usunięty
Bartek2

No, to faktycznie może uda mi się zdobyć kaskę do tego czasu :)).

Prawdziwy FAN na pewno kupi DVD. Ja bym i kupił Blu-reya tylko, że Galapagos ma Polaków w „głębokim poważaniu”. Na mojego maila z pytaniem odpowiedzieli, że u nas za mało jest jeszcze technologia rozwinięta a dla 50 zapaleńców nie opłaca się im tłoczyć. Dlatego trzeba dowiedzieć się, co ma zamiar zrobić WB. Z FireFly też miało być cudownie po sprzedaży DVD, co prawda zrobili Serenity . Zawsze coś. Tylko to są amerykanie, ja im do końca nie wierzę. Dadzą takiemu McG nakręcić kinowe zakończenie serialu i będziemy mieć w roli Cameron - Cichopek ( żartuję oczywiście). Nawiasem mówiąc ciekawe jak Kasia by zagrała terminatora, tanecznie? Warner Bros musi się wypowiedzieć czy ma to wszystko w d….? Czy jest jakaś nadzieja?

cybermirror

Tak na szybko to Summer brakuje 0,4% do remisu :)

użytkownik usunięty
cybermirror

Mamy remisik, pomóżta ludzie!! :D:D:D:D:D:D

Już Summer prowadzi. Trzeba tylko podkręcić wynik aby fanom Liz nie przyszły jakieś głupoty do głowy.

ocenił(a) serial na 10

Mam przyjemność poinformować, że nasza Tin Miss wyszła na prowadzenie.
Teraz trzeba tylko pilnować wyniku :)

ocenił(a) serial na 9

Ja od 10 nic innego nie robie prawie tylko głosuje :P

Summer prowadzi już !!!!! ;D

ocenił(a) serial na 9
Mq112358

Ale synchro :P

Mq112358

Motywacja przenosi góry. Ja też od rana głosuję. Juz mnie ręka boli od myszki.Ale myślę że, warto.:)

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Motyacja i wiara. Zobaczycie, że wywalczymy ten trzeci sezon !

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Mam nadzieje że Twoje słowa się sprawdzą :D

użytkownik usunięty
cybermirror

Wygrywamy, wygrywamy, he he he he!! ;DDD

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Spoko, na pewno kupię DVD (nawet kosztem odmówienia sobie tego czy owego) jak tylko wyjdzie.
Pierwszy sezon kupowałem rano w dniu premiery, nawet jeszcze nie zdążyli wypakować na półki i musieli szukać na zapleczu :)

Czy byłby ktoś biegle władający angielskim tak uprzejmy i napisał jakiegoś gotowca na dzisiejszą noc z zapytaniem do Warner Bros o ich zamiary? Powkleja się w parę postów. Może coś odpowiedzą.

użytkownik usunięty
cybermirror

Kurde, napisałbym to, ale już i tak mam w plecy kupę kucia na zbliżający się egzamin z fizjologii... A co miałoby się znaleźć w tym zapytaniu?

Myślę o jakimkolwiek segnale ze strony WB w temacie kronik. Czy jest jakaś szansa na kontynuację. Jakiś tekst aby reszta forum podchwyciła temat. Napewno też by chcieli wiedzieć.

ocenił(a) serial na 9
cybermirror

Bezpośrednio to najlepeij zapytać przez maila lub przez poniższy formularz, na forum nie ma co się spodziewać odpowiedzi :)
http://www.warnerbros.com/main/help/customer_service.html
oraz adresy mailowe
Scott.Rowe@Warnerbros.com
info@thehalcyoncompany.com
Bruce.Rosenblum@Warnerbros.com
Peter.Roth@Warnerbros.com

Niestety gotowców nie napisze , za słaby jestem w piśmie , może ktoś się podejmie :)

Mq112358

Mail by był dobry, musiałby być od większej grupy bo idywidualnie to mogą go zwyczajnie olać.

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Jest jeszcze jedna kwestia. W którym temacie wypowiadamy się dziś w nocy ?

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

W tym co w poprzednich akcjach :)
link
http://www.thewb.com/boards/showthread.php?t=506

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Proszę bardzo, kilka gotowców:

Please save TSCC! It's perfect show and it should be continued !

We're here tonight to ask you to consider picking up TSCC for a new season. Please do this!

T:TSCC is the best series I have ever watched. Please bring it back ! T:TSCC Filmweb Polish Resistance

Whoever makes TSCC SEASON 3 will be sitting on a mountain of gold. We need Cameron !