PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=369170}

Terminator: Kroniki Sary Connor

Terminator: The Sarah Connor Chronicles
2008 - 2009
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12301
Terminator: Kroniki Sary Connor
powrót do forum serialu Terminator: Kroniki Sary Connor

Petycje!!!

użytkownik usunięty

Towarzysze! Bracia i Siostry!

Na firmamencie świata fanów Kronik Sary Connor zawisły czarne chmury! Chmury zwiastujące schyłek prac nad serialem! Chmury wieszczące przeciągłym hukiem gromów, iż dla Kronik Dzień Sądu już nadszedł! Zawodzenie zbliżającej się wichury rozwiewa nawet największe płomienne nadzieje na powstanie sezonu trzeciego! Wszyscy o tym wiemy, choć nie chcemy przyjąć tego w pełni do świadomości!
Dlatego musimy się skonsolidować, podjąć wszelkie działania, aby serial był kontynuowany! Nie możemy stanąć bezczynnie wobec orkanu beznamiętnych kalkulacji zysków i strat, które wytwórnia Fox posłała przeciwko nam, aby zniszczyć nasze marzenia! Nie pozwólmy, aby ogień naszych dusz i naszych serc został zgaszony! Nie pozwólmy, aby dumna i silna koncepcja serialu stała się pyłem atomowego holokaustu wznieconego bezduszną biurokracją decydentów!
Czy chcecie, aby w waszych uszach nie rozbrzmiał już nigdy złowieszczy zgrzyt jednostek bojowych Skynetu? Czy chcecie, aby wasza skóra nigdy więcej nie ścierpła w obawie przed skradającym się terminatorem? Czy chcecie, aby wasze oczy nigdy więcej nie ujrzały przecudnego oblicza Summer Glau?
Odpowiedź brzmi: NIET!!
Do broni, mówię zatem! Do broni, Bracia i Siostry! Natychmiast chwyćmy karabiny! Niech wasze pięści zacisną się na kolbach strzelb! Niech rozlegnie się złowieszczy klekot rozstawianych erkaemów...!
Wszak nie będziemy walczyć fizycznie! Naszą walką będzie determinacja! Naszą bronią będzie słowo! Słowo, Towarzysze!
Apeluję więc, Bracia i Siostry! NIECHAJ KAŻDY, KTO ZNA JAKĄKOLWIEK STRONĘ INTERNETOWĄ ZAWIERAJĄCĄ PETYCJĘ LUB ANKIETĘ, KTÓRA MOŻE WPŁYNĄĆ NA POWSTANIE SEZONU TRZECIEGO KRONIK SARY CONNOR, NIECHAJ ZAMIEŚCI JĄ W TYM TEMACIE!! Każde słowo się liczy! Każde słowo to pocisk oddany w kierunku tych, którzy zniszczyć chcą nasze pragnienia! Niechaj Nasze głosy wzniosą się ponad huk nadciągającej burzy i zniweczą zakusy naszych pozbawionych serc nieprzyjaciół!
Pamiętaj, Bracie i Siostro! TO ODE MNIE I OD CIEBIE ZALEŻY realizacja marzeń ludu!!

Generalnie w tym temacie chodziło mi o to, żeby zebrać do kupy każdą ankietę i petycję popierającą Kroniki w jednym miejscu, aby każdy mógł bez przeszkód oddać swój głos. Mam nadzieję, że macie, Towarzysze, coś w zanadrzu.

Na dobry początek znalazłem takie owo cuś: http://blog.tviv.org/2009/03/12/ivy-awards-readers-choice-official-nominees-ball ots/

Jakiś czas temu w innym temacie ktoś proponował też następującą stronę:
http://www.petitiononline.com/scc2009/petition-sign.html?

ocenił(a) serial na 8
Bartek2

Warto próbować wszystkiego jest petycja to co ją szkodzi wysłać.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Całkowicie się z Tobą zgadzam, że głównym celem jest WB. Ale co szkodzi wysłać maila do SciFi :)

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

SiFi ma kase tylko nie jest pewna co do Kronik... Jak informował nawet Filmweb stacja ma zamiar wyprodukować film na podstawie Alicji z Krainy Czarów, w którym ma być sporo efektów specjalnych, więc jakoś na to znajdą kasę? Myślę, że da się z nich jeszcze coś wycisnąć :)

ocenił(a) serial na 9
Kik0

Pozatym dali info że na tą chwile nie są w stanie nic zrobić ;) Może przy odpowiednich okolicznościach byłoby to możliwe ;)

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

PARANOJA! FOX nominował do TeenChoiceAwards serial Terminator: The Sarah Connor Chronicles (tylko) w 3 kategoriach (swoją drogą po co w ogóle nominował skoro uznał ten serial za niepotrzebny?). Serial nominację dostał do najlepszego serialu akcji, szkoda że już o dramacie nie pomyśleli... Nominowani zostali także Thomas Dekker i Summer Glau. Konkurs jest trochę niesprawiedliwy, bo głosować można codziennie... czyli wygra ten kto ma najwytrwalszych fanów, a wiadomo chyba kto ma :) ;p. Jest bardzo dużo kategorii, dlatego chyba nie ma sensu codziennie oddawać głosy w każdej ankiecie, a skupić się jedynie na tych gdzie są Kroniki :).

http://www.facebook.com/posted.php?id=9138431437&share_id=87827928278&comments=1 #s87827928278

Głosować możecie tutaj:
http://teenchoiceawards.com/webdev/index.php
(trzeba się zarejestrować, co trwa 30 sekund :)

P.S. Ja tu Dollhouse nie widzę w żadnej kategorii ;P

----
I taka mała ciekawostka. Na stronie tej notki na FaceBooku o tym konkursie ktoś zostawił taki komentarz:
"Tori Bhavna Suri o 22:48, 15 czerwca
Sci Fi is picking it up for next year!"

W dodatku nie da się wejść na profil tej osoby... to tak jakby ktoś puścił farbę z siedziby SciFi ;D
Albo to po prostu ściema... ;]

ocenił(a) serial na 10
Kik0

Jakoś obiło się bez echa, głosujcie! xD

ocenił(a) serial na 10
Kik0

Zagłosowałem, choć musiałem skłamać przy rejestracji odnośnie wieku... :P :D

Kik0

Głosuję, głosuję. Everyday!

ocenił(a) serial na 10

Update do naszych cotygodniowych akcji na forach WB i Sci Fi:

"ALL TSCC RESISTANCE FIGHTERS ALL OVER THE WORLD,

EFFECTIVE AS OF TODAY (06-16-09) ALL TSCC INTERNET RESISTANCE RALLIES on THURSDAYS AND FRIDAYS ARE CANCELLED. EFFECTIVE AS OF SATURDAY JUNE 20, 2009:

On the below listed days we will have WEEKLY TSCC RESISTANCE RALLIES. You are all free to come and go as you please and post anything you like. Stay as long as you can or stop by and make a quick post of support for TSCC Season 3.

1) THEWB.COM WEDNESDAYS will be the day for General Raiden's PANCAKE RESISTANCE RALLIES. (We will use this day to Bombard THEWB.COM with Posts. EATING pan cakes on those days are appreciated but not required).

2) SyFy SATURDAYS will be our days to meet up on SciFi.COM. Groups of TSCC RESISTANCE can meet up all day long or at specific times and decide on if they want to Bombard SciFi.COM with posts or take it slow and try to reply to more posts.

3) SARAH CONNOR SUNDAYS will be our days to get caught up on both threads and Forums and discuss all the latest TSCC News, Missions, Plans, Polls, Petitions, Requests for Help, appreciate everyone's Art Work, etc. We will use BOTH threads on Sundays in case any group of TSCC RESISTANCE FIGHTERS are having conflicting TSCC RESISTANCE RALLIES due to times, etc.

Check with: General RGT100 for U.K. times.General Fantom or General COOLak of RUSSIAN RESISTANCE for their times, Admiral Hostile of POLISH RESISTANCE for their times, SAVETSCC.COM for UNITED STATES and CANADA TIMES, General Krellek of DENMARK Resistance for His Time, General Raiden for Viewing Parties, Check with Newkirk(b2tbone), General Alexis, General Horus(wandererhorus), General t-999 or General Adz4000 for Help. We will post updates and reminders as needed.

ED1971PA (Col. Hogan) (Ed)

No Fate"

Czyli od dzisiaj, jak to było zapowiadane, zmieniają się dni bombardowań tych forów. Naloty na WB będą odbywały się w środy, Sci Fi zasypujemy postami w soboty, a w niedziela jest dniem luźnej dyskusji na obu forach. Tym razem nie ma określonej godziny dla wszystkich, musimy sami zdecydować, o której polski Resistance ma się włączyć do akcji ;)

NO FATE

ocenił(a) serial na 9
Hostile

Ok , już na Wb jednego dziś napisałem ;)

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Ja również.

Tak na marginesie: podoba mi się stwierdzenie w informacji z forum WB, że "uzgodniono z Admirałem Hostile z Polskigo Ruchu Oporu" :)

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Ach, Eda trochę poniosło z tym admirałem... ;P ;)

Zapomniałem podać linki do forów, oto one:

http://www.thewb.com/boards/showthread.php?t=506 - watek na Forum Warner Bros.

http://forums.scifi.com/index.php?showtopic=2332484 - wątek na Forum Sci Fi.

ocenił(a) serial na 9
Hostile

Gdzie tam poniosło Szefie :P
Nie mogę rozgryźć jak się wstawia avatary na forum WB :|

ocenił(a) serial na 10

Niezależnie od ogólnoświatowych akcji myślę, że moglibyśmy zwiększyć trochę aktywność na naszym własnym podwórku. Może uda nam się pozyskać nowych fanów Kronik.
W końcu KAŻDY fan serialu jest na wagę złota, KAŻDY głos w ankiecie i KAŻDA kupiona płyta DVD ma znaczenie i zwiększa szanse na 3 sezon.

Dlatego proponuję i poddaję pod dyskusję który pomysł jest bardziej sensowny a który trochę mniej ;)

1. Zacząć zorganizowaną akcję pisania maili i (lub) listów do TVP, TVN i Polsatu z pytaniami o emisję drugiego sezonu Kronik. Jakby nie patrzeć są to stacje o największym zasięgu (z pewnością większym niż AXN), co zwiększa szansę dotarcia do tych, którzy jeszcze nie wiedzą jaką cudowną istotą jest Cameron/Summer Glau.

2. Ci z nas, którzy są klientami wszelkiego rodzaju sklepów internetowych mogą wpisać pozytywne recenzje dla pierwszego sezonu Kronik. To z pewnością nie zaszkodzi.

3. Zgodnie z zapowiedzią sprzed kilku dni napisałem maila do miesięcznika Movie, który w majowym wydaniu zamieścił recenzję naszego serialu. Póki co zostałem – delikatnie mówiąc – zlekceważony. Taki jest los pojedynczych maili... Może gdyby dostali więcej maili z Ruchu Oporu podjęliby jakieś działanie, czyli napisaliby coś o naszej walce o trzeci sezon. W końcu im większy rozgłos, tym lepiej ! Na wszelki wypadek podaję adres mailowy do tej gazety: movie@moviemagazine.pl

To taka garść pomysłów.
Jeśli to przeczytaliście, jesteście Ruchem Oporu :)

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Genialny pomysł ;) Drugi sezon na TVP1 z pewnością spowoduje większe zainteresowanie Kronikami w Polsce... ;) Jestem za tymi akcjami mailowymi, trzeba to tylko dobrze zorganizować :)

ocenił(a) serial na 10
Hostile

Dziękuję za pochwałę Admirale ;)

Właśnie wysłałem maile do TVP,TVN i Polsatu z pytaniem o emisję Kronik.

Proponuję aby każdy wysłał do nich maile ale nie wszysy na raz. Myślę, że akcja będzie skuteczniejsza, jesli będą dostawać pojedyńcze maile np. przez miesiąc niż gdybyśmy wszyscy wysłali jednego dnia.

Adresy mailowe stacji:

TVP: widzowie@tvp.pl

TVN: widzowie@tvn.pl

W przypdaku Polsatu trzeba wysłać maila bezpośrednio ze strony.

No fate !

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Dobra, w takim razie ja wyślę coś jutro ;)

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Ok :) to ja jutro prozsyłam maile :P

ocenił(a) serial na 9
Mq112358

może jednak pojutrze ;>

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Hehehe, niemal w tym samym momencie jedna myśl nam przyszła do głowy... :D

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Maile wysłane:)

ocenił(a) serial na 8
jacekjan

Spoko pomysł jakiś jest nie zaszkodzi wysłać.

ocenił(a) serial na 10

Jakaś nowa akcja szykuje się dzisiaj w nocy (około pierwszej):

"THEWB.COM PreOrder a Unmade Season 3 & European Rally On WB Forums Thurs7-8PM

THURSDAY JUNE 18, 2009 7-8 PM U.S. EASTERN TIME on THEWB.COM RALLYING POINT THREAD

This Rally Will Go Ahead Tonight

I Will Post A New Thread With The Day And Times When I know What time all The Other Rallies Are Going To be Doing

So European Resistance Keep A look Out For A New Thread And Look In EDs Weekly Resistance Rally Thread For Updates Aswell

AND DON'T FORGET TO EMAIL WB,WB SHOP AND THE HALCYON COMPANY ON THIS THREAD http://www.thewb.com/boards/showthread.php?t=544
Here the emails aswell

Scott.Rowe@Warnerbros.com

Bruce.Rosenblum@Warnerbros.com

Peter.Roth@Warnerbros.com

info@thehalcyoncompany.com

https://www.wbshop.com/on/demandware...Page-ContactUs

Also Titter WB

Also European Rally Point on Eds Thread Between 7-8PM THURS on
http://www.thewb.com/boards/showthread.php?t=506PreOrder a Unmade Season 3 & European Rally On WB Forums Thurs7-8PM

(This was posted by General RGT100, I did not know his RALLIES were weekly and did not mean to interfere with them or cancel other RESISTANCE FIGHTERS' RALLIES, like I said, after Saturday everything should start running a lot smoother, please forgive me in the mean time. Anybody reading this Please Help Pass The Word.)"

Nie wiem jeszcze za bardzo, o co w niej będzie chodzić i gdzie się będzie dokładnie odbywać, bo nie jest to dość jasno określone, a ja dostałem tylko enigmatycznego maila, ale spróbuję się na tej akcji stawić i zorientować, co i jak ;)

ocenił(a) serial na 9
Hostile

Do pierwszej nie daleko więc też zaczekam :))

Mq112358

http://au.eonline.com/uberblog/watch_with_kristin/b127882_tater_tops_2009_which_ star_will_you.html

Summer gwałtownie traci przewagę !!!

ocenił(a) serial na 10
mk_zxczxc

Fani Lost przypuścili jakiś zmasowany atak musimy go odeprzeć

Pamiętajcie, ażeby nadal, codziennie, głosować na:

http://www.teenchoiceawards.com/

We wszystkim co związane z Kronikami Sary Connor ;) a niema tego zbyt wiele.

ocenił(a) serial na 10
Bartek2

Można też głosować na Terminator: Ocalenie i jego aktorów :) Zawsze to więcej szumu o Terminatorze ;)

ocenił(a) serial na 9
Kik0

Dostałem maila od TVN.. Niestety

"Dziękujemy za maila oraz zainteresowanie naszą stacją.
Informujemy, że w najbliższym czasie nie mamy w planach
emisji serialu "Kroniki Sary Connor".
Prośbę Pana skierowaliśmy do Działu Programowego.

Pozdrawiamy,
Dział Współpracy z Widzami TVN"

ocenił(a) serial na 10
psq

Nie wierzę, żeby nagle jakaś inna "szeroko dostępna" stacja telewizyjna zaczęła puszczać Kroniki, bo albo musiałaby to zrobić od pierwszego sezonu, albo puścić fabułę od drugiego sezonu co byłoby także głupim rozwiązaniem. Nie spotkałem się jeszcze z tym, aby jakiś serial z Polsatu nagle zaczął lecieć na TVN czy coś w tym stylu. Jedyne co mi się wydaje najbardziej prawdopodobne to to, że TVP puści drugi sezon Kronik, bo pierwszy już wyemitowało. Może zrobi to na jesień?

Kik0

Teraz jest OK

* 7.5% Hilarie Burton, One Tree Hill
* 50.1% Summer Glau, Terminator: The Sarah Connor Chronicles
* 6.0% Wentworth Miller, Prison Break
* 33.8% Elizabeth Mitchell, Lost
* 2.5% Nicollette Sheridan, Desperate Housewives

ocenił(a) serial na 10
Kik0

I tak ładnie z ich strony, że w ogóle odpowiedzieli. Ja nie dostałem jak na razie żadnej odpowiedzi na wysłane maile.

Zgadzam się, że najbardziej prawdopodobna jest emisja Kronik w TVP, ale im więcej piszemy maili tym lepiej dla naszej Sprawy.

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Oczywiście że tak :)
Miło że odpowiedzieli :)
Jacekjan śliczny avatar !!! :P

ocenił(a) serial na 10
Mq112358

Cieszę się, że avatar się podoba, ale zapytam retorycznie: czy jakikolwiek avatar z Summer mógłby nie być śliczny ? ;)))

ocenił(a) serial na 10

TSCC must back ! ^^
Keep fighting ! We must win this
war !

IlovePancakes

No fate but what we make ;)

Witam. Kolejna ankieta. Tubey Awards. (Link zapodała Alyna z Bartka strony Summer-Glau.cba.) Wydaje się, że dość ważna. Nie jestem dość dobry z angielskiego a Google tłumaczy dość mechanicznie. Z tego, co zrozumiałem można głosować za serialem, aktorami jak i przeciw. Może ktoś bardziej obeznany w języku przedstawi dodatkowe szczegóły. Głosowanie trwa chyba tydzień a po usunięciu z kompa Cookies można głosować do woli.

http://www.televisionwithoutpity.com/tubeys/nominees.php

ocenił(a) serial na 9
cybermirror

Best Returning Show - Oczywiście TSCC :D 2 seznon musi wygrać ;D

Worst New Show - Dollhouse , bo tak haha ;P

Mq112358

Zemsta jest słodka, Worst New Show - Dollhouse. :)))

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Hmmm, ciekawe... :) W "Best Returning Show" TSCC jest, a w "Worst Returning Show" nie... :D Czyli Kroniki muszą być świetne i innego wyjścia nie ma... :D

ocenił(a) serial na 10
cybermirror

Zagłosowane. Szkoda tylko, że nie widać wyników (a w każdym razie ja ich nie znalazłem)

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

i odpowiedź z POLSATU

"Witam,

Emisje seriali na antenie Telewizji Polsat są uzależnione od licencji na te produkcje, które jednak pozostają tajemnicą handlową firmy i dlatego nie mogę udzielić Panu jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, czy będziemy emitować serial "Terminator: kroniki Sary Connor".
Na dzień dzisiejszy, nie jest on uwzględniony w naszych najbliższych planach emisyjnych.

Do Działu Kontaktów z Widzami trafia dużo listów z ciekawymi propozycjami programowymi i chcąc pomóc naszym widzom, przekazuję wszystkie Państwa głosy do Działu Handlowego i Działu Planowania Programowego.
Proszę śledzić naszą ramówkę w prasie telewizyjnej, gdzie odpowiednio wcześniej przekazujemy nasze propozycje programowe.

Pozdrawiam
Ewelina Smolińska "

ocenił(a) serial na 10
psq

Dostałem dzisiaj identyczną odpowiedź.
Za jakiś czas znowu bedzie trzeba wysłać mile z zapytaniem. Ważne aby podtrzymywać zainteresowanie tym tematem.

Wiecie, ja naprawdę wierzę, że trzeci sezon powstanie, choć zdaję sobie sprawę, że przed nami jeszcze długa walka...

jacekjan

Wysyłajcie z innych kont e-mailowych

I starajcie się pisać trochę inaczej,żeby nie było,że ciągle wysyłacie.Tylko,że niby kto inny !

ocenił(a) serial na 9
Zdzisia_J

Dzisiaj ja powysyłałem maile :)
Szkoda że na tyle maili wysłanych do WB nie dostałem żadnej odpowiedzi ;)

Mq112358

Chamy...

Do gara z nimi !

http://stuff.swir.us/2008/03/28/dziecko-w-garnku.jpg

ocenił(a) serial na 9
Zdzisia_J

wysyłam codziennie, mam chyba już ze 100 kont mailowych hehehe, już nie ogarniam na jakich serwerach :) Zawsze te same odp. dostaje, więc albo mają szablon albo jakaś sciema :)

ocenił(a) serial na 10

Uwaga, nowa akcja !

Na forum WB pojawił się link do tej strony: http://www.imdb.com/title/tt0851851/

Serial potrzebuje naszych głosów i pozytywnych opinii (niestety po angielsku)

Aby zagłosować trzeba najpierw zarejestrować się tutaj: https://secure.imdb.com/register-imdb/?why=personalize

Każdy głos i opinia się liczą !!!

Niezależnie od tego, dzisiaj jest cotygodniowa akcja na forum WB.
No fate !

ocenił(a) serial na 10
jacekjan

Coś jest nie tak z linkiem więc wklejam go jeszcze raz:
https://secure.imdb.com/register-imdb/?why=personalize

ocenił(a) serial na 9
jacekjan

Zagłosowane :)

Przypominam , akcja na WB forum trwa ;D