PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=716671}
6,4 262  oceny
6,4 10 1 262
Terra Formars
powrót do forum serialu Terra Formars

Ale czemu?

ocenił(a) serial na 6

Nie bardzo rozumiem dlaczego nie ekranizują mangi od początku tylko od razu biorą się za drugą marsjańską ekspedycję. Kolejna rzecz która mi się nie podoba to ocenzurowanie, które bije na głowę wszystkie jakie do tej pory uświadczyłem. W niektórych scenach pierwszego odcinka ekran był prawie cały zaciemniony :/

gagarin77

Zacząłem czytać mange właśnie po 1 odcinku i też się zdziwiłem. I ta cenzura. Serio?

ocenił(a) serial na 6
Czarny_Piotrus2013

Najzabawniejsze jest to że w mandze druga ekspedycja dopiero co rozwija skrzydła. Nie wiem jak oni zamierzają skończyć anime w takim układzie.

gagarin77

Po tym co przeczytałem rozdziałów po polsku na jakiejś stronie to na 1 odcinek poszło sporo, + już wylot. Może dodadzą to później bo 1 to wiadomo fast ich zmiotło, choć przy 2 też szybko ich rozwalili. Rawów nie czytałem więc nie wiem jak szybko 3 ekspedycja czyli ta teraz spotka robale. Ogólnie sporo podobieństw do Ataku Tytanów. Czekam na więcej po ciekawi mnie tajemnica tej planety Rahab.

ocenił(a) serial na 6
Czarny_Piotrus2013

Tego pierwszego kontaktu nie liczyłem :) Pisząc ekspedycja miałem na myśli te, które już były przeciwko karaluchom.

Równolegle jest wydawana razem z mangą "seria" OVA - w cudzysłowie bo są / będą tylko 2 odcinki łącznie. Przedstawiają one wydarzenia poprzedzające serial TV. Wszystko masakrycznie po łebkach.

gagarin77

Przeciw karaluchom to Bugs 2, a potem już ta 3 ekspedycja, a 2 przeciw robalom?

Ogólne ci z Bugs 2 ładnie dostali, chociaż kapitan był niezły. Troszkę szybo to idzie moim zdaniem, a już anime to przeginka skoo zaczęli od tej 2 ekspedycji + zawarli sporo w rzeczy już w 1 odcinku. Szkoda.

ocenił(a) serial na 6
Czarny_Piotrus2013

1 - wyprawa kolonizacyjna - Bugs 1 (rok 2577) - prequel
2 - pierwsza ekspedycja przeciwko karaluchom - Bugs 2 (rok 2599) - manga Vol. 1 = OVA
3 - druga ekspedycja przeciwko karaluchom - Annex 1 (rok 2620) - manga Vol. 2+ = serial

gagarin77

W sumie to ciekawe, bo to podczas bugs 2 wyjaśniali ten cały projekt ludzi owadów. Eh no czemu tak to nie wiem i chyba nie zgadnę.

gagarin77

I znowu cenzura :/
Ale to pojawienie się robali niezwykłe.

ocenił(a) serial na 9
Czarny_Piotrus2013

Myślę, że w odpowiednich momentach będą przeplatać obecną fabułę z wydarzeniami związanymi z BUGS #1 i #2. A cenzura przeszkadza, owszem, jednak ciągle mam nadzieję, że za pół roku, za rok, albo przy wyjściu wydania dvd/blue-ray jej się pozbędą i będziemy mogli cieszyć się wersją bez czarnych pasków i kropek...:P

RafikiDS

Wątpie bo OVA to 1

ocenił(a) serial na 6
Czarny_Piotrus2013

Właśnie pojawiła się wersja nieocenzurowana. Na ten moment są odcinki 1 - 3.

gagarin77

I git bo ta cenzura dobijała :D