Więcej? Nie ma sprawy. Ta ocena mimo, że nic nie znacząca jest okropnie zawyżona. Ten serial był dla mnie produkcją dosyć oczekiwaną ponieważ bardzo lubię tego typu klimat, s-f, przygoda, podróż w czasie no i dinozaury :) Niestety twórcy Terra Novy zrobili z tego parodię. Oczywiście nie oczekiwałem niczego szczególnie ambitnego ale poziom naiwności, gry aktorskiej czy efektów specjalnych które podejrzewam robiono przy pomocy Commodore 64 jest po prostu żenujący. Niech poparciem moich słów będzie fakt, iż po kilku odcinkach serial został zdjęty z "anteny" po bardzo kiepskich recenzjach i chłodnym przyjęciu przez widzów. Wielka szkoda bo spaprali potencjalnie genialną produkcje. Może znajdzie się ktoś kto podejdzie do tego profesjonalnie i od nowa nakręci serial w tej tematyce. Może to być nawet oparte mocno na samej Terra Novie byle by zrobiono to we właściwy dla gatunku sposób a nie jako familijny shit na niedzielne popołudnie.
Pozdrawiam
Dzięki, o to mi chodziło :3
Fakt, potencjał zmarnowany i pewnie oceniłbym ten film inaczej gdybym oglądał go w innym nastroju niż teraz, ale mimo wszystko potrzebowałem czegoś lekkiego :P
Ocena to kwestia sugestywna, fakt faktem 8 to przesada, może byłeś pijany nie wnikam hehe;) Tak na serio to nie jest tak, że uważam ten serial za totalny badziew bo jak na niedzielną familijną produkcję to może i zły nie jest żeby to obejrzeć i się odmóżdżyć ale jako serial aspirujący do s-f to absolutnie nie tędy droga ;)
Zgadzam się całkowicie, jednakże często mam problem z oceną ze względu na "kategorie"
Np Piratom z Karaibów jako filmowi 'przygodowemu' z czystym sumieniem dałem 10.
Jednak jeśli miałbym oceniać go jako "dzieło filmowe" myślę że dałbym 7
Jako "dziełu" TerraNovie dałbym 5-6, ale jako rozrywka sci-fi daje rade :P