PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769361}

Terror

The Terror
2018
7,4 16 tys. ocen
7,4 10 1 15564
7,2 12 krytyków
Terror
powrót do forum serialu Terror

I jest tak jak tego oczekiwałem po książce. Powoli, z dobrym rozrysowaniem historii i postaci i klimatem, którego po serialu oczekiwałem i dobrym aktorstwem. Z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki i zakończenie, które wydaje mi się, że będzie inne niż u Simmonsa. Piszcie jak wam się spodobał pierwszy odcinek.

ocenił(a) serial na 9
sebastian_suliborski

Po trailerze serialu spodziewałem się sporo i po obejrzeniu 1 odcinka nie żałuję,że zacząłem serial. Koniec 1 odcinka i już zaczyna się główna przygoda związana z zamarznięciem statków. Klimat tej ciemności na arktyce jest mega. Czekam z niecierpliwością na kolejne odcinki.

sebastian_suliborski

Po dwóch odcinkach wygląda na to że serial będzie lepszy od książki. Lepiej poprowadzone wątki, lepiej napisane dialogi, mniej drażniących i męczących elementów (na przykład w książce trudne do zniesienia było to ciągłe przeginanie z temperaturami - ciągle mega mróz jak na biegunie południowym).

ocenił(a) serial na 8
francislionel

Jeśli chodzi o te temperatury, to nie zapominajmy, że w książce były w Farenheitach( pewnie źle zapisałem), co może nieco mylić, choć racja, że były nieco przesadzane. A przeginane w większym stopniu było jedynie to, że na biegunie niby było sporo burz i wyładowań, gdzie tak naprawdę burzowych dni jest kilkanaście rocznie. Mam nadzieję, że nie zmienią wątku Hickeya( i to 50/50, gdy kończyło się jedzenie), ale zmienią zakończenie, które nie pasuje do ostatnich odkryć i było zbyt przedłużone.

francislionel

Po obejrzeniu dwóch pierwszych odcinków nie jestem specjalnie zachwycony. Jestem w trakcie czytania powieści która muszę przyznać jest znakomita i nie podobają mi się niektóre rozbieżności fabularne.

ocenił(a) serial na 10
sebastian_suliborski

Książki nie czytałem, ale po obejrzeniu 1 odcinka śmiało mogę stwierdzić że to będzie hit, niepokój, strach, desperacja, klimat. Już bym chciał wszystkie odcinki obejrzeć ;-)

ocenił(a) serial na 8
mitrus80

Na pewnych stronach można już drugi znaleźć :)

ocenił(a) serial na 10
sebastian_suliborski

Pierwszy odcinek zdecydowanie zachęcił mnie do zapoznania się z książką. W zasadzie to prawie od razu po obejrzeniu odcinka zamówiłam książką i nie mogę się doczekać aż zacznę ją czytać :D Co do samego serialu to idealnie wpasowuje się w mój gust i coś mi się zdaje, że to będzie kawał dobrego kina :D Szkoda tylko, że ten serial nie ma lepszej promocji, bo dowiedziałam się o nim w sumie przez przypadek.

ocenił(a) serial na 8
ocenił(a) serial na 8
justa_1357

Sorry. Promocja pewnie byłaby lepsza, gdyby nie to, że ludzie przed premierą oglądają już na torrentach. Więc w Polsce - oficjalnie - wiele seriali ma wręcz zerową oglądalność i teoretycznie to się nie opłaca :(