Od dawien dawna nie widziałem tak emocjonującego i rewelacyjnie zrealizowanego serialu. Mistrzostwo które powinien zobaczyć każdy. Tu zagrało wszystko. Fenomenalne kreacje aktorskie. Rewelacyjna scenografia i przywiązanie do realiów epoki. Wspaniałe i klimatyczne zdjęcia. To serial który może śmiało konkurować z "Czarnobylem" pod kątem realizacji. Serial AMC to największe zaskoczenie 2020 roku.
Mógłby konkurować i miał szansę być mistrzowski, gdyby nie kretyński wątek potworka.
Zrobili z tego serial dla dzieciaczków, a mogła być fascynująca historia mroźnej wyprawy.
Szkoda.
Bardzo możliwe, The Thing z 1982 oglądałem za dzieciaka, a teraz za stary już jestem na takie głupoty.
Drakula to też powieść dla dzieciaczków? Iliada, Hamlet? Kordian? Dziady? :D Albo filmy jak Ravenous, Babadook? :D Może po prostu oglądaj filmy przyrodnicze? Widać sztuka Cię przerasta...
sztuka xD czego to jeszcze osły nie wymyślą na swoje usprawiedliwienie, żeby nadal podniecać się bajeczkami xD
To nie rekonstrukcja wyprawy - a mimowolnie wspaniale wykonana - ale EKRANIZACJA POWIEŚCI.
Kimicic i Zagłoba nie byli takimi kretyńskimi wstawkami jak ten potworek rodem z bajeczek dla dzieci.