Zacząłem oglądać i już denerwuje mnie blondynka Clarke. Wszechwiedząca, ciepluchna postać - odrzuca. Drugie co mi się nasuwa to jak ta ryba(?) zaatakowała głupiutką brunetkę. 'Tarmosiła' ją kilka minut w tej wodzie, a na nodze miała tylko lekką ranę. Mam nadzieję, że im dalej tym będzie lepiej, bo ogólnie serial wydaje się dobry.
Spojler
Drugi i trzeci odcinek za mną. Pojedyncze fragmenty jak poszukiwania Jaspera niezłe, ale tak to wydaje mi się, że to melodramacik/romans. No i dalej irytuje słodka Clarke. Teraz przyjmuje rolę matki, oczywiście jak poszła wraz z Finnem po jedzenie to udało im się, a ten już trzeci typek dostał w twarz. No cóż, takie przewidywalne.
Pierwszy sezon to taki typowy przeciętniak akcja zaczyna się dopiero w końcówce. Drugi to już zupełnie co innego. Warto "przemęczyć" pierwsze odcinki.
Ok ok, dzięki za odpowiedź. Obejrzałem 4 odcinki. Zaczyna iść w dobrym kierunku, cieszyłem się, że ta dziewczynka się rzuciła, gdyż psuła zupełnie obraz serialu (litość nad dzieckiem itd.).
Drugi sezon to już miazga! Bohaterowie robią wszystko aby ocalić swoich i nie patyczkują się w ,,ciężkich wyborach". Polecam gorąco!
spojler
po 7 odcinkach - jest znacznie lepiej niż na początku. Postacie prezentują się coraz ciekawiej no i dochodzą nowe, więcej tajemniczości. Zaczynam być zadowolony :D
Clarke niestety nie przypadła mi do gustu i jako aktorka i jako postać. Irytuje mnie nadal, no i oczywiście musi n każdym kroku wzdychać do Finna i patrzyć na Raven z dzikim wzrokiem jak ta się do niego przytula. Nie potrafi się choć w małym stopniu naturalnie zachować. Kolejny wielki minus to za pozwolenie na znęcanie się nad nowym bohaterem, który uratował Octavię. Polubiłem Octavię, zmieniła się w stosunku do pierwszych odcinków kiedy to postrzegałem ją jako głupią dziewczynkę, która pewnie zginie przy lepszej okazji. Sceny z arki zaczynają się wreszcie podobać, zrobiło się ciekawiej. Mniej błędów i głupich scen, jeśli akcja się rozwinie, to będzie już cacy :D
po 9 odcinku (spojler)
Zaczęło się dziać coś więcej nareszcie. Niestety znowu pełno wątków typowych dla romansideł. Wielka ucieczka Clarke z Finnem i nie zostają nawet trafieni. A właśnie Finn ucieka i idzie mu to bezproblemowo mimo iż otarł się o śmierć i dwie sceny wcześniej narzekał na ból. Niestety znowu trochę błędów się pojawiło, jednak akcja i na arce i na Ziemi na plus zdecydowanie. Spotkanie z ziemianami w końcu nastąpiło, choć troszkę więcej po nim oczekiwałem. Na minus rzecz jasna Clarke, która nieustraszona nadal zrobiła się wredna dodatkowo. Na plus Linocln, Octavia, Finn za te dwa odcinki.
10 odcinek spojler
Broń biologiczna ciekawym elementem. Fajnie, że powrócił Murhpy, szkoda, że jego szanse na przeżycie są bliskie zeru. Oczywiście padła już postać mniej istotna(Derek) no bo gdzie tam Clarke ;)) Minus w tym odcinku za scenę kiedy Finn łapie Clarke. Oj nie można dotykać ale rycerz musi złapać księżniczkę... Czy ja oglądam komedię romantyczną? Szkoda Raven.
11 odcinek spojler
No no, Clarke osiąga kolejne minusy. Nie dość że strasznie irytująca, to jeszcze zabija z zimną krwią jakby to było jej zajęciem codziennym. Oczywiście nie wierzę w zabicie Finna, bo nie może być tak dramatycznie w serialu, który przypomina komedię romantyczną. Plus za akcję, bo tylko ona ratuje dobrą opinię o tym serialu. Czekam na więcej.
Finn rzeczywiście umarł i nie powróci z tego co wiadomo, ponoć dostał gdzieś inną rolę, dlatego tak zmienili jego losy. Może lepiej obejrzyj cały sezon zanim skomentujesz? Serial nie jest 'typowym romansidłem' i scenarzyści nigdy nie chcieli aby taki był, wątki miłosne są wątkami pobocznymi.
Finn nie umarł, uratował go Lincoln, chyba, że coś spojlerujesz.... Pisze jak chce, jak się nie podoba, to nie komentuj. Wątki miłosne w 1 sezonie wyrastają na piedestał.
Co do Finna- pomyliły mi się sezony. Co do wszystkiego innego zdanie podtrzymuję. Opisujesz każdy odcinek jakby nikt inny nie oglądał serialu i nie wiedział co się dzieje...
Opisuje, po to jest forum, zaznaczyłem, że spojler, więc o co Ci chodzi? Po co tu piszesz w takim razie? Dzięki za mega spojler z Finnem, logika..
Po 1 sezonie. Końcówka niezła uratowała sezon. 6/10 [spojler]
Niezły, choć liczyłem na coś więcej. Akcji było trochę dopiero w ostatniej części sezonu. Ciekawe zakończenie. Za dużo wątków romantycznych, mam nadzieję, że w drugim sezonie będzie tego mniej, a także liczę, że ckliwa Clarke pójdzie w dal..