PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76987
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Jak w temacie. Zmęczyłem dwa odcinki. Zmęczyłem to dobre słowo. Na pierwszy rzut oka pomysł wydawał
się dobry- wygnańcy we wrogim ekosystemie walczący o przetrwanie. Własnie walki o przetrwanie mi tu
zabrakło. Było za to dużo wzdychania, nieszczęśliwa miłość i jeszcze trochę ble,ble,ble... Zabrać im
malowniczy, dziki pejzaż i co zostanie. No właśnie "Pamiętnik". Dodam jeszcze jedno. Sto lat to za mało aby
tak zmienić ekosystem a czas połowicznego rozpadu Plutonu 239 wynosi 80 mln lat. Używa się go do
produkcji bomb atomowych.

ocenił(a) serial na 6
ryhu13

Jeden target serialu to głównie ludzie między 16 a 25 lat, wiec romans jest obowiązkowy. Tak samo jaki "fajni" chłopcy oraz "fajne" dziewczyny.
Dwa połowiczny rozpad izotopu 239 nie wynosi miliony ale około 87 lat, zresztą nigdy nie słyszałem o rozpadzie po milionach tym bardziej 80 możesz podać źródło?
Trzy jakbyś wiedział to oni zostali zrzuceni w neutralną strefę, tylko mają "martwą" strefę w drodze do jakiegoś składu.
Nie chcę do końca bronic serialu, bo ma nie dorzeczności ale źle się nie ogląda.

rafib1975

Moja pomyłka. To Pluton 244 ma czas połowicznego rozpadu 80 mln lat. Ten izotop jest najtrwalszy. Wyszukałem też izotop 239 którego połowiczny rozpad trwa 24100 lat. Wiedza powszechna tylko trzeba poszukać. W wiki jest to opisane trochę chaotycznie ale jest tam z boku taka fajna tabelka "Najbardziej stabilne izotopy".

ocenił(a) serial na 6
rafib1975

Jak tylko tak wtrącę że nigdzie nie mamy powiedziane nic o tej eksplozji i czy w ogóle była eksplozja.. Być może to tylko taka zmyła i potem się okaże że wcale nie było żadnego wybuchu albo był "fejkowy" bo jakaś grupa ludzi chciała osiągnąć jakieś cele do czego wymagali pustej planety... Nigdy nie oceniaj dnia przed zachodem słońca.. ja z oceną wstrzymuje się do końca sezonu. Gdy będzie już jakaś całość., kto wie co nam szykują na finał.

ryhu13

Dla nie rozkręciło się od odcinka trzeciego, no ale ja jestem kobietą, więc jakoś przymykam oko na obecną cukierkowatość. A co do rozpadu zgadzam się z rafib1975.