PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76914
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Będzie ok ale ma ktoś jakieś info na temat wątków, które zostaną poruszone w dwójce? Jakiś zwiastun? Nowe postacie? Spojlery?

Bo jak na razie cisza a serial już za miesiąc ma premierę 2go sezonu.

ocenił(a) serial na 9
aneant89

http://the100.wikia.com/wiki/Season_Two - po angielsku ale niestety polskiej strony nie ma:)

http://www.spoilertv.com/2014/09/the-100-season-2-4-minute-sneak-peek.html :)

mam nadzieję ze pomogłam:)

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Dzięki! Czyje będzie to dziecko!!! Nie mogę się już doczekać!!!

Tak w ogóle obejrzałam sobie odcinek, kiedy Finn wyznał miłość Clarke po tym jak uciekli od Żniwiarzy i porównałam sobie ich z Lincolnem i Octavią i choć między Linvią nie padły słowa "kocham cię" to są oni bardziej wiarygodni i czuć między nimi uczucia, emocje niż między Finnem a Clarke! Poza tym Lincoln to taki dobry człowiek! XD

ocenił(a) serial na 9
aneant89

Dziecko napewno nie bd Lincolna i Octavii , bo to gdzieś też pisali:D ja uwielbiam Lincolna i Octavię razem ale i tak najbardziej kocham Bellarke <3 i nie rozumiem czemu twórcy wgl wepchali związek Finna i Clarka :( moim zdaniem to wgl nie ma chemii między nimi:D

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Związek Clarke i Finna jest beznadziejnie nudny i w moim mniemaniu niepotrzebny. Z Bellem by lepiej pasowali do siebie i liczę, że dane im będzie się spotkać w tym sezonie, bo każde gdzie indziej walczy o życie. Co do Linvii to są moją ulubioną parą, wiele osób hejtje ich bo uważają, że Linc od początku chciał zrobić z Octavii swoją seksualną niewolnicę, co jak widać nie jest prawdą, czuje do niej coś poważnego i oby tak dalej!! <3 Bellarke i Linvia górą!! xD

ocenił(a) serial na 9
aneant89

Lincoln i Octavia mieli zajebistą scenę jak on jej to antidotum pokazał w 7 odcinku , te spojrzenia <3 właśnie czytałam ze dużo osób tak mówiło o nich , że niby on chcial z niej niewolnicę zrobić ale ja wiedziałam od początku ze romansik się kroi :D uwielbiam takie historie , ratowanie życia , dwoje ludzi z różnych światów.. .. ale się rozmarzyłam :D to samo Bellarke - Bell - bad boy , nie lubi Clarke i vice versa zresztą a potem od niechęci , do przyjazni i do miłości ( mam nadzieję ) ;D a nie wiem czy tylko ja odnoszę takie wrażenie , że Abby i Kane też mają chemie i coś z tego może być :D

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Szukam Abby wśród rozbitków a to przecież matka Clarke! No też tak uważam, że coś tam między nimi się rodzi. Kane był taki zły na początku i chyba mimo wszystko wolałam go wtedy! Ale zobaczymy jak to wszystko się rozwinie. Bell jest moim ulubionym bohaterem. Ma w sobie to coś! xD

ocenił(a) serial na 9
aneant89

Bell najlepszy a Finn najgorszy. Tak mnie on denerwuje.... ale to pewnie dlatego ze Clarke go kocha a ja chce zeby z Bellem była :D strasznie się cieszę , że Bellamy żyje , chociaż bałam się że jednak go twórcy uśmiercą ale pewnie serial straciłby oglądalność bo ja np nie ukrywam , że oglądam serial głównie przez Bellamiego <3

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Finna mogliby uśmiercić nie obraziłabym się! xD Bell jest głównym bohaterem i dowódcą, więc musi żyć!! też się bałam, że go uśmiercą!!

ocenił(a) serial na 9
aneant89

też bym się nie obraziła :D a zastanawia mnie co z Raven , bo na pewno ma być w drugim sezonie , ale nie wiadomo czy ją Ci w maskach wzięli z tego statku :D

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Ta to jest zastanawiające. Jej stan był krytyczny. Może Górale jej pomogą, wiadomo dysponują zupełnie innym zapleczem medycznym. Ciekawe. W ogóle mają teraz tyle miejsca do popisu, mogą rozwinąć fabułę na tyle sposobów, że ho ho!

A czytałaś książkę? Bo ja się zastanawiam czy po nią nie sięgnąć.

ocenił(a) serial na 9
aneant89

nie czytałam ale mam w planach :) mają strasznie dużo pola do popisu choćby z racji tego , że dużo wątków zostawili tak jakby nie dokończonych bo mało póki co wiemy o Ziemianinach , o tych Góralach prawie w ogole ale i tak liczyłam , że bd jakieś 22 odcinki a tu tylko 16 no ale dobre i to:)

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Tylko 16? Łeeee..... Ja też mam w planach, ale zebrać się nie mogę...

ocenił(a) serial na 9
aneant89

ja tam liczę na 3 sezon:)

ocenił(a) serial na 7
karolsztynek

Jak fabuła będzie niegłupia w dwójce to czemu nie? No chyba, że serial będzie dogorywał, to już inna sprawa xd

karolsztynek

'' In the second novel "Day 21", Bellamy and Clarke do confess their love for each other. ''

W 2 części książki tak jest, więc może zrobią coś z tym w serialu. Zwłaszcza, że plan 2 sezonu odwiedzała sama autorka, a twórcy i aktorzy więdzą jaki jest ogólny szał na Bellarke wśród fanów, więc może...
A tak ogólnie to nawet jeśli nie dostaniemy Bellarke w tym sezonie, to myślę że ekipa zdając sobie sprawę z tego jaki ten ship jest popularny będą nam dawać jakieś sugestywne sceny między nimi, że niby coś jest na rzeczy, ale jednak nie - żeby zatrzymać widzów przed telewizorami ;)
No i w wywiadzie Jason, kiedy został spytany o Clarke i Finna odpowiedział '' ta, raczej nie pójdziemy tą drogą'' i że zdaje sobie sprawę że to działo się zbyt szybko więc zawsze można mieć nadzieję.

ocenił(a) serial na 9
nutria_00

oo nawet nie wiedzialam , że już drugą część wydali :D ale jeśli chodzi o Bellarke to zauważyłam , że twórcy w wywiadach nie dają jasnych odpowiedzi , tylko właściwie tych odpowiedzi unikają albo zwykle mówią coś typu: może coś będzie a może nie , także nadzieję można mieć. Zresztą jak np ta scena w 8 odcinku gdzie Bell uczył strzelać Clarke to zdecydowanie była scena podchodząca pod romans :D

karolsztynek

Wydawałoby się, że nawet CW ich shippuje skoro w tych malusieńkich uryweczkach z sezonu 1 i troszkę 2 którymi zostaliśmy uraczeni jest w większości Bellarke razem, więc myslę ze coś z tym zrobią, w końcu ta stacja raczej będzie próbowała zadowolić fanów ;)

ocenił(a) serial na 9
nutria_00

Też zauwazyłam , że właśnie głównie Bellarke było w tym zwiastunie i to mi poniekąd nadzieję dało na coś więcej , tylko mam nadzieję , że Clarke i reszta uciekną od tych Górali i jakoś się tak spotkają z Bellem , chociaż podejrzewam , że zaskoczą nas i będzie coś niespodziewanego:)

ocenił(a) serial na 7
nutria_00

OOO! To już coś.

Nie będą podtrzymywać związku Finna i Clarke? O by to była prawda już wolę, żeby byli sami. Oddzielnie. Najlepiej po przeciwnych stronach kuli ziemskiej! xD

aneant89

Zgadzam się :D

ocenił(a) serial na 6
aneant89

Podejrzanie ciekawy zwiastun :D

http://www.youtube.com/watch?v=fjwNNPTz7Gs

ocenił(a) serial na 7
kamil665544

łatwo jej poszło zbicie zbrojonego okienka, szczególnie zważywszy na jego niewielka powierzchnie...

ocenił(a) serial na 6
Herushingu

Jest główną bohaterką więc nawet jakby nie było tam okna to ona i tak by nim wyszła ;)

Herushingu

W ogóle jakoś za łatwo to wszystko poszło, włącznie z nastraszeniem tej laski takim małym kawałkiem szkła. Troszkę sztucznie dla mnie to wyglądało, ale może to tylko ja tak mam :P

ocenił(a) serial na 6
aneant89

nowe promo pierwszego odcinka http://www.youtube.com/watch?v=6zF4VAbxvC0

ocenił(a) serial na 7
moira88

Hmmmm..... Mało ciekawe, ale trochę mnie zaintrygował, muszę przyznać... Przywódca z MW, może w końcu się coś wyjaśni..

ocenił(a) serial na 7
aneant89

Bellamy poza pierwszym odcinkiem jest przypisany do pozostałych tak samo Finn , Raven tez jest obecna

hkocham Bellarke , nawet jeżeli to tylko frendship na razie

uwielbiam scene gdzie wszyscy sie bawia na uNITY DAY a on ciupie jabłko sie sie uśmiecha i mówi Clarke by sie napiła

ANULKA870

Nie ma Bella w 1 odcinku? :(

ocenił(a) serial na 7
nutria_00

na IMDb pisze ze Bell pojawi sie tylko w czołówce, zostanie wymieniony
podejrzewam ze pierwszy odcinek to bedzie o Clarke biegającej w bialym ubranku

ANULKA870

czy macie jakieś info czy Bell przeżyje i czy będzie w 2 sezonie oglądam zwiastuny i póki co tylko Clarke i jej matkę pokazują

ocenił(a) serial na 7
kat8

WG imdb bedzie we wszystkich poza pierwszym odcinkiem

ANULKA870

dzięki za info oglądam serial tylko ze względu na niego :)

kat8

Over the course of the first season, fans have gravitated toward the pairing of Bellamy and Clarke. Did that surprise you at all?

I just recently found out what 'shipping is. (Laughs.) I have been inundated with messages on Twitter and Instagram and Facebook and Tumblr about Clarke and Bellamy. It's like a huge thing. It is a movement and it is hilarious because it is the only 'shipping that I'm aware of that's based on small glances and smiles at each other. There's no kissing or anything. And it wasn't something that we expected. During the first season, we weren't anticipating the chemistry to be so powerful, but it was, [and] now fans will say "I will stop watching if you guys don't get together." It's really interesting. It's cool though, because Bob Morley is one of my best friends and we do work well together, so I say why not. But we'll see if the writers decide to do that or not.

Have you found that the writers are heading toward that?

For me, it feels like it would be a really cool thing to happen. As a fan of television in general and the way that things progress, it seems like a natural progression. They're so different, but together they're amazing. I wouldn't be mad if they got together but the thing about our show is it doesn't focus on the romance. It really focuses on survival. Whether or not they can factor a little bit of romance in there, I don't know.

Znalazłam coś takiego. Nawet Eliza ich shippuje, i skoro są takie 'groźby' od fanów jest może nadzieja! :D

nutria_00

I jeszcze coś takiego od Jasona: https://pbs.twimg.com/media/B0V4A46CIAABpvA.jpg HMMMM :D

nutria_00

dzięki za odp niestety mój angielski jest kiepski

kat8

W takim razie zawsze pozostaje translator, haha :D

nutria_00

próbowałam ale to co wyszło było jak bredzenie pijanej gimnazjalistki nie obrażając nikogo :)

kat8

Wiem, wiem jak działa translator :P
Mniej więcej Eliza w wywiadzie powiedziała, że wszyscy w ekipie byli zdziwieni tym jak ludzie zareagowalii na Bellarke, nie spodziewali się tego, twitter, tumblr czy instagram jest pełny tego shippu i przez to właśnie dowiedziała się czym jest ''shippowanie''. Mówi też, że Bob Morley grający Bella jest jednym z jej najlepszych przyjaciół i byłaby zadowolona jeśliby do czegoś twórcy doprowadzili między nimi :) Ah i wspominała o groźbach fanów, że jeśli ich nie połączą to przestają to oglądać :P
Natomiast Jason w sprawie Bellarke mówi to, że relacja Clarke i Finna przybierze interesujący obrót w tym sezonie i powiedział to w taki sposób, że wydaje mi się iż ich 'wielka'' miłość się skończy. Relacja Bellarke będzie się za to rozwijać raczej w pozytywny i interesujący sposób, niekoniecznie czysto romantyczny, aczkolwiek nie powiedział, że NIE, ale dodał że będą potrzebować i szanować siebie nawzajem na zaskakujące sposoby - tak można to mniej więcej streścić :P

nutria_00

dzieki wielki dzięki :) Bellarke przeczuwałam od dawna szkoda Clarke pasuje do Finna :)