PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76912
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Zdjęcia promocyjne już są: http://www.spoilertv.com/2015/03/the-100-episode-216-blood-must-have_5.html

tequila_s

http://www.spoilertv.co.uk/images/cache/The%20100/Season%202/Promotional%20Episo de%20Photos/Episode%202.16%20-%20Blood%20Must%20Have%20Blood%20Part%20Two/HU216B _0331b_FULL.jpg Clarke jaki badass :D

tequila_s

Clarke teraz to już jest wkur.... :D także współczuje Cage'owi, ma koleś przerąbane

Kismet_

Cage'owi nie ma co współczuć...gorzej żeby Clarke nie musiała też powybijać niewinnych by uwolnić swoich, w takim stanie kto wie do czego zdolna bedzie

NotoriousBG

te moje współczucie powinno być wzięte cudzysłowie :P

Kismet_

jak i moje;P

NotoriousBG

Miarka się przebrała jak widać. Do tego ta zdrada Lexy. Oby tylko nie dostała ''syndromu Finna'' a będzie dobrze :D

tequila_s

Teraz tak pomyślałam, że patrząc na promo może będzie tak, że Clarke weźmie za zakładnika Dante i będzie chciała go wymienić za ludzi z arki

Kismet_

jakoś nie chce mi się wierzyć by Cage nawet to rozważał

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

Ciekawe. Wnioskując z trailera i tych fotek wygląda na to, że cały finał będzie w Mount Weather, a sytuacja Lexy oraz relacja ziemianie-arka wyjaśni się najwcześniej w 3 sezonie. No i może Lexa przeżyję, bo przy takim obrocie spraw już nie ma kiedy zginąć.

Chociaż skoro nic nie pokazują to coś może być na rzeczy i znowu scenarzyści kombinują coś okrutnego :D

EyeMaze

A może powrót Lexy będzie w końcowej scenie odcinka i dostaniemy w końcu naszą krwawą revenge fight ''blood must have blood'' do której się przez tyle czasu przygotowywali :D

tequila_s

scenarzyści ida w zaparte jak nigdy więc może, może...ale w sumie lepiej żeby nie wracała bo to znaczy, że przeżyje;D
a i jak tak wyłapywali tych Arkowców -Abby itp,to nie zauważyli samotnie stojącej Clarke przed ich drzwiami??????? Może rzeczywiście częścią układu było, że Clarke ma być bezpieczna...

NotoriousBG

Może nie widzieli, bo Clarke poszła tunelami za Octavią? Tak ze zdjęć promocyjnych by pasowało trochę.
Jeśli nie wróci, to nie będę rozpaczać, bo to da nam możliwość ich spotkania w 3 sezonie ;) A tego jestem bardzo ciekawa jak Clarke by się w takiej sytuacji zachowała..

tequila_s

no tak od razu nie poszła..a mają chyba podgląd przy drzwiach z tego co pokazywali wcześniej i trudno byłoby chyba przeoczyć samotnie stojącą Clarke:P
a jeśli spotkają się dopiero w 3s to biorąc pod uwagę to co wypisują scenarzyści pewnie przybiją piątkę i będą znowu najlepszymi psiapsiółeczkami co byłoby kretynizmem czystym

ocenił(a) serial na 7
NotoriousBG

Myślę, że te Cage mówiąc o grupce, którą mają lada chwila załatwić nie mówił o tych przed bramą tylko o obozie gdzie są Abby i Kane. Clarke została pewnie w tyle i nie zdążyła wrócić na czas, tym samym ratując sobie tyłek.
I co do cudownej odmiany Lexy już teraz to wątpię, scenarzyści sprawiają wrażenie dosyć konsekwentnych i ogarniętych w drugim sezonie. Jeśli nadal ma być opcja Clexy nie wiem jak teraz chcą je znów zwrócić ku sobie, Lexa naprawdę musiałaby zrobić coś wielkiego żeby Clarke na nią spojrzała. Więc może w 3 sezonie coś tam wymyślą :)

ocenił(a) serial na 3
EyeMaze

Też myślę, że albo Lexa się w ogóle nie pojawi, albo specjalnie jej nie pokazują w promo. ^^

tequila_s

Cóż, nie wiadomo czy pojawi się Lexa, ale mam coś ciekawego dla Bellarkowców, ponieważ nie byłabym sobą gdybym tego nie wstawiła ;) haha, widać, że scenarzyści mają już dosyć ;)
https://40.media.tumblr.com/b6e2bbb25ad575d437d65cb4da9eb7b3/tumblr_nkuia7LAcX1u 5rdico1_540.jpg

nutria_00

ehh nieważne, nie wchodzi tak czy siak :P

nutria_00

http://oi58.tinypic.com/332bijd.jpg znalazłam inny link jeśli ktoś jest jest ciekawy ;)

nutria_00

ten moment poza spotkaniem to Bell "dziękujący " Clarke za to iż zostawiła jego siostrę w Tondc i uciekła z Lexą:D

nutria_00

biedna zdenerwowana Shawna
http://shawnambenson.tumblr.com/post/112986108542/the-writers-kim-to-be-exact-ba sically-said-its
niech jeszcze fani Clexy podenerwują Kim to w 3 sezonie Clarke nawet pseudo-romantycznej chwili nie zazna:P
a po tym jak już w końcu wyeliminują Lexe, Bella i Wicka (w przyszłym odcinku - bo Raven za mało jeszcze wycierpiała) to dla Clarke zostanie już tylko moja ukochana, umęczona Raven właśnie:P a co(Jason pisze ciągle że płeć nie ma znaczenia w tamtych czasach, to czemu nie) :D

NotoriousBG

Cóż, jeśli mieliby uśmiercać postacie to Bellamyego zostawiliby na końcu, ponieważ jest to najpopularniejsza postać z tego serialu, i jestem pewna, że oglądalność spadłaby wtedy nawet więcej niż o połowę, zważywszy na to, że jak już mówiłam, Bellamy jest najbardziej lubiany, a jakieś 90% fandomu shippuje Bellarke. I nie mówię tego dlatego, że sama to robię, ale przysięgam, że tak jest ;) http://www.hypable.com/the-100-season-2-finale-death/ zresztą jeśli chcesz to przeczytaj sobie tutaj ;)
ooo czyli ten tumblr to jest Shawny? Dzięki, nie wiedziałam ;)
A fani już przesadzają, rozumiem, że takie czasy i to jest CW i w ogóle teraz shippuje się praktycznie wszędzie i wszystko, ale czasem czytam te tweety do Jasona i innych i po prostu nie mogę uwierzyć :P
Mi się prawie wszystko podoba (z wyjątkiem Clexy) i jestem w miarę zadowolona, jak rozwijają fabułę i bohaterów, aczkolwiek w ostatnich odcinkach zdarzają się zgrzyty :D

nutria_00

Pewnie że zostawia go do końca pewnie i ja tam Bella lubię, ale Bellarke jak już wspominałem to niekoniecznie.
Ciekawe czy rzeczywiście trup będzie ścielił się gęsto jak to tweetują. Mam nadzieję ze Arkowców i 48 przerzedzą .
W sumie to" trzymam kciuki" za Wicka, Jaspera(nie posiada żadnych zdolności w sumie potrzebnych i go nie lubię), Millera i jego ojca orazi Abby - jak już ma kroczyć ciemną ścieżką Clarke to czemu by nie;D - mam nadzieję że przy okazji rozwali całą górę tylko czy CW ma środki na takie fajerwerki jak jednej sceny walki nie mogli pokazać.
I jak tak dalej pójdzie to w 3 sezonie biedna Raven będzie na wózku jeździć;(...

NotoriousBG

Cóż, ja za nikogo nie ''trzymam kciuków'', jak to ująłeś, ale widzę, że nie mają zbytnio pomysłu na Kane'a. W ostatnich odcinkach nic praktycznie nie robi. Za to bardzo lubię Wicka, Millera i Jaspera, więc absolutnie nie chcę żeby mi któregoś z nich uśmiercali! :P
Łączę się z Tobą w bólu co do Raven, mimo wszystkich jej odchyłów w tym sezonie to wciąż moja ulubiona bohaterka :(

nutria_00

https://twitter.com/JRothenbergTV/status/574942053081092097

Okej, mój fangirlizm się aktywował i oficjalnie się jaram przyszłym odcinkiem :D

nutria_00

no widzisz ja lubię Maye, Harper i Montiego:D
wiec preferuje by jak już ktoś miał zginąć to twoja trójka:P
no ostatecznie moge oddać Mayę jak dorzucisz Jaspera

Jason to trrrooolll... jak cała ich banda, Kim też pisała chyba żeby fani Clexy koniecznie oglądali live 2x15...jak się skończyło to widzieliśmy
nie zdziwię się jeśli podobną scenę zobaczymy z Bellem jak pod koniec O powie mu co Clarke zrobiła

NotoriousBG

Fani przesadzają już i to ostro. Nic dziwnego, że twórcy tracą cierpliwość. Ja na ich miejscu, to i jak na złość jeszcze więcej bym fake spoilerów rzuciła za to :P

nutria_00

Eeee ja myślę, że oni właśnie tak naprawdę nie mają dość :P ja mam wrażenie, że oni specjalnie podsycają dyskusję i udzielają się tak często na portalach społecznościowych żeby "ludzie gadali" :D tu coś napisze Kim, tam Jason napisze coś niejednoznacznego a ludzie mają o czym dyskutować potem :D koniec końców oni i tak robią tylko to co uważają, że będzie dobre dla serialu i historii którą opowiadają, widać że mają jakąś konkretną wizję i żaden fan jej nie zmieni :D

Zirytowany to był taki np Bob, bo on nie ma wpływu na historię samą w sobie a ludzie go męczą, i widać że mu się cierpliwość czasem kończy :P

Kismet_

No ale właśnie widzisz jak nie ma wpływu na historię to mogą go męczyć ale po co machać bykowi czerwoną flagą przecz oczami?
Ja rozumiem jakieś konstruktywne pytania, ale obraźliwe, męczące płaczliwe wiadomości/tweety to co najwyżej będą miały odwrotny skutek dla historii postaci(no chyba że jako część fabuły coś musi się wydarzyć)

NotoriousBG

Te jak to ująłeś obraźliwe, męczące i płaczliwe są kompletnie bezsensu i nic nie wnoszą, nie wiem po co w ogóle ludzie takie coś tworzą i wysyłają, już do kogokolwiek czy to aktor czy to scenarzysta.

tequila_s

The 100 - Episode 2.16 - Blood Must Have Blood Pt. 2 (Season Finale) - Short Sneak Peek
http://www.youtube.com/watch?annotation_id=54f663f5-0000-2a29-84c9-001a113f5038& amp;feature=iv&src_vid=_OSKlWqRSB4&v=D4U2LOycTZw

Jeśli im się plan powiedzie, to mam nadzieję, że Cage przy tym będzie tak cierpiał, jak cierpieli Groundersi i Arczanie. Jakieś tortury byłyby mile widziane :D Mam jednak wrażenie, że im ucieknie i nie będą mieli swojej zemsty.

tequila_s

nie wiem kto tam wpadł na pomysł by ożywić go po przebiciu włócznia...na równi z Mojżeszem moja "ulubiona" postać;D z tego drugiego można się chociaż pośmiać.
Jeśli zostanie bohaterem w finale w jakiś sposób to zepsują mi odcinek na który tak czekam;((mam nadzieję że jakaś włócznia gdzieś tam się zapodziała przypadkiem;P)

NotoriousBG

Przesadzasz... z Mojżeszem w tej chwili nikt nie może się równać :D Bohaterem wciąż pozostanie Bellamy. Razem z Clarke dadzą czadu.

SPOILER:
http://saladbrains.tumblr.com/post/112973461011/100-accurate-spoilers-for-the-10 0-finale
:D:D:D

tequila_s

No zachwiali by fundamentami serialu gdyby ktoś z tej dwójki nie został bohaterem,
a i tak oczami wyobraźni widzę te scenę jak udaje im się tunelem przed eksplozją uciec...aż tu nagle Jasper potyka się tuż przed wyjściem z tunelu i nadziewa się na zostawioną przy ścianie włócznie:p

użytkownik usunięty
tequila_s

Swoją zemstę ma mieć Lincoln. Przypuszczam, że to on policzy się z Cagem za "zrobienie" go Żniwiarzem.

zgadzam się

Myślisz, że Lexa ot tak go puści, by wrócił pomóc Arczanom? Powinna go już w tamtym odcinku zostawić jako wsparcie dla Clarke, a nie siłą z sobą zabierać. Jeśli już, to najpierw Lincoln będzie musiał w jakiś sposób się uwolnić. A na pewno będzie pilnowany przez Groundersów. Zobaczymy jak to będzie. Jeszcze tylko 2 dni ;)

użytkownik usunięty
tequila_s

Wydaje mi się, że Lexa nie będzie ciągnęła Lincolna ze sobą do Polis. Zostawi go gdzieś po drodze i Lincoln skorzysta z okazji i się wymknie. Ale jak piszesz to się zobaczy już niedługo.

tequila_s

Nie wierzę, że Jasperowi uda się dorwać Cage'a. Prędzej bym obstawiała Clarke z Bellamym.

tequila_s

myślicie że teraz 'bohatersko' uśmiercą Kana'e? mam nadzieje że nie ale wyraźnie nie mają na niego pomysłu.

marrrrrrcel

Kane o mały włos nie zginął po wystrzeleniu pocisku w TonDC, to wydaje mi się, że może być bezpieczny tym razem..

tequila_s

Niekoniecznie. Ostatnio nie miał nic do roboty w serialu. Raz próbowali go uśmiercić, ale Abby go uratowała, to teraz tak dla odmiany na ratunek może być za późno.

minona291

Zostaw Kane'a w spokoju. Abby niech ginie :D

tequila_s

Mam przeczucie, że Abby jest bezpieczna :p

tequila_s

SPOILER Z FINAŁU:
http://twitter.com/The100_KSiteTV/status/574306801434423296

Jak myślicie? Kto z kim będzie się całował? Kto zginie, bo ta tragedia, to na pewno nic innego?
a) Carke&Lexa albo Vick&Raven, Jasper z Mayą. No chyba że Murphy z Jahą :D
b) zginie Dante, Kane- choć tu wolałabym by to była Abby, ale to będzie za dużo dramy dla Clark jak na jeden sezon. Raven będzie miała przechlapane, ale myślę, że przeżyje.

tequila_s

'' First teaser: Since I don't talk about these two often: both @devbostick and @RichardSHarmon have great, show stealing moments #The100Finale
— Layne (@laynemorgan) March 8, 2015

#The100Finale teaser number two: someone's tears almost made me cry. (Hint: I never cry). #the100
— Layne (@laynemorgan) March 8, 2015

#The100Finale teaser3:Someone has a hero moment that made me laugh out loud -the sort of thing only #The100 could have gotten me to laugh at
— Layne (@laynemorgan) March 8, 2015 ''

ocenił(a) serial na 7
tequila_s

1.Szczerze mówiąc to po cichu liczyłem, że nie będzie w tym odcinku nic z CoL, szkoda cennego czasu :P
2.Obstawiam Clarke po śmierci mamusi albo coś związanego z rodzeństwem Blake'ów? W sumie nie obraziłbym się jakby na przykład Octavia zginęła.
3. Hero moment? Chciałbym żeby to było o Lexie, ale na 99% Monty albo Jasper....

A co do pocałunku to byle nie Clarke i Bellamy. A Jasper i Maya...w ogóle kogoś to interesuję? :D

tequila_s

Spoiler nr 4 - Clarke w ciąży z Emersonem - Eliza Taylor ‏@MisElizaJane @JRothenbergTV @TobesLevins Love that we're changing the finale this late in the game. #Clemerson #Pregnancy? #The100Finale

hahahaha

Kismet_

Niezłe jaja sobie robią :D

Kismet_

http://robbinsmd.tumblr.com/post/113156647377/the-100-cast-trying-to-get-clarke- lexa-pregnant :D