PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76914
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

Skończyłem akurat 1 sezon, a więc mogę się szykować na drugi. ;) Jedna rzecz mnie bardzo
ciekawi w serialu, mianowicie to że na Arce nie ma w ogóle starszych ludzi... ? Jedyna znana postać
"starsza" to matka Kane, choć i ona na jakoś bardzo starą nie wygląda. Czyżby długość życia na
Arce mogła być sporo krótsza? Bo opcje eutanazjii chyba w tak małym społeczeństwie nie ma co
rozpatrywać.

ocenił(a) serial na 6
tomecki994

na arce nie pokazywali tez noworodków ale nie znaczy ze ich tam nie było, w sumie szkoda ze pożegnaliśmy arke bo tak mało o niej wiemy.

ocenił(a) serial na 9
Bene

A narodziny Octavii?

ocenił(a) serial na 6
tomecki994

która była dzieckiem "na lewo" mogli mieć jakieś domy starców ale z praktycznego punktu widzenia to prędzej obstawiałabym eutanazje w jakimś umownym wieku, skoro zabijali za jakiekolwiek przewinienie to raczej nie mieli by z tym problemów, tlenu coraz mniej po co taka 90 letnia babcia ma go absorbować.

ocenił(a) serial na 9
Bene

Właśnie o to mi chodzi, dlatego też jestem ciekaw. Szkoda że to nie zostało objaśnione.
Octavia była "lewo" no ale jednak była więc noworodkowie musieli być, ludzie sie nie biorą z powietrza. ;)

ocenił(a) serial na 6
Bene

biorąc pod uwagę, że nie mieli problemu z "ubojem" 300 swoich, eutanazja starszych osób wydaje się dość realna