Chyba najlepszy odcinek sezonu. Pięknie wplata fundamenty historii arki w mitologię ludzi ziemi. Gdy Już wydaje mi się ze nic mnie w tym serialu nie zaskoczy dostajemy taki zwrot akcji. Trochę ubolewam nad śmiercią lexy, ale odpowiednio rozegrana może wyjść produkcji na dobre. Tym bardziej cieszy brak Pike'a i całkowite skupienie się na sytuacji w stolicy. A co Wy myślicie? Po co ten "czip" przechodzi z jednego Commandera do następnego, jakie są konsekwencje jego "instalacji"? Bez wątpienia jest to to czego szuka Jaha - byłoby zatem niezwykle zabawnie gdyby duch lexy wybrał Clarke na następnego Commandera (ale uważam to za mało prawdopodobne). A co Wy myślicie?
Tylko tak mówisz koleżanko, bo jako kobieta podchodzisz do tego zbyt emocjonalnie, ale znając naturę kobiety szybko przeniesiesz swoją sympatie na inna osobę z ekipy i będziesz oglądać serial z taką samą przyjemnością, wnet zapominając o Lexie :P
3x7 odcinek to zdecydowanie najlepszy odcinek tego serialu. Wreszcie jakiś scenariusz.
Jedyny odcinek, który mnie zaskoczył w tym serialu.
Wiemy kto stworzył Sztuczną inteligencję.
Wiedzieliśmy, że to Allie 1 zniszczyła ziemię chcąc zmniejszyć populacje - teraz pokazane
Allie 2 jest poprawioną SI i chce ocalić ludzkość
Allie 1 chce prawdopodobnie zniszczyć Allie 2
Śmierć Lexy
Zwrot akcji, że komandor ma zawsze w sobie Allie 2 i robi wszystko, by ocalić ludzkość