Same sprzeczności ! i jak już ktoś wspomniał - 0 LOGIKI !!! Mało tego, wysyłają na Ziemie 100 ludzi (kryminalistów) w "tosterze" z muzeum, który trzyma się chyba na taśmie samoprzylepnej ale oczywiście każdy z tej setki ma na nadgarstku super-nano-pro urządzenie, które monitoruje FULL SPECTRUM funkcji życiowych i owe dane są przesyłane na Arke i analizowane... ale spece z Arki nie wiedzą jakim cudem sygnały te zanikają i jak mogą nawiązać łączność z rozbitkami... hahaha no serial godny pana Uwe Bolla ! po 3 odcinkach stwierdzam, ze nie warto tracić czasu na ten badziew !
Oceniłeś Battleship: Bitwa o Ziemię na 10 pomimo tego że w filmie jest masa absurdów. Mi się serial podoba, a zapowiada się jeszcze lepiej. Trzeba tylko jakoś przeboleć te błędy.
człowieku xD za same efekty + obsade w tym BATTLESHIP dal bym mu nawet ocene 11 ! i jakos nie zauwazylem, zeby w tym filmie były takie IDIOTYZMY jeden za drugim jak w tym beznadziejnym serialu ! Super STACJA - ARKA zlozona z 12 innych stacji ! ludziki z urzadzeniami na nadgarstkach, ktore monitoruja WSZELKIE funkcje zyciowe i ktore wysylaja w nano sekunde owe dane na ta całą stacje ale oczywiscie specjalisci ze stacji nie maja ZADNEGO urzadzenia do pomiaru promieniowania na Ziemi i nie moga sie komunikowac z tą setka ludzi xD (podkreslam, ze stacja zlozona z 12 innych stacji powinna byc NAFASZEROWANA nano technologią i sprzetami pomiarowymi !) i ktos napisal "atmosfera nie byla zakryta popiolem i radioaktywnymi smieciami ktore by uniemozliwialy tekie pomiary" + "taki sprzet w "zegarku" a 0 licznika Geigera ? xD
Kolejny motyw - dziewczyna wskakuje do wody a tam jakis 6 metrowy wężo-węgorz, ktory ja dopada i przeciaga przez cała rzeczke jak lalke ale oczywiscie laseczka wychodzi tylko z malutkim zadrapaniem na udzie (efekt keczupowy "PRO")
motyw z LIANĄ - pewnie byla zaczepiona o chmurke idealnie na srodku tej rzeki ! ze gosc odstawia TARZANA i podaje liane bez problemu i wysilku do kolegi...
Nadlatująca dzidka ! gosc dostal sie na drugi brzeg... a od strony jego kolegow nadlatuje dzidka i wbija mu sie w klatke :D poczym haslo "na drugiej stronie stworzenia te pilnuja swoich granic" no LOGICZNE !!! ze pilnują ich bedac poza tymi granicami xD
Ekipa widzac kolege przebitego wlocznia zaczyna biegnac ile sil w nogach... nagle gosc zakrzyczał i co ? i tak jak uciekali tak nagle SZYBKI powrot do miejsca wypadku ! Tez logicznie NIEZIEMSKO !
A teraz mistrzu wymien mi takie DEBILIZMY w battleship xD
dzieki za uwage xD
ziomek yebnij sie w głowe... doszukujesz sie jakichś szczegółów ktore wgl nie wpływają na feeling ogladania.. montaż , dialogi , fabuła, zwroty akcji, wszystko jest na dosc wysokim poziomie. Tak samo dobór aktorów. jeśli po 3 odcinkach oceniasz cały serial jako niewarty ogladania to w mojej opini chuya sie znasz na tym wszystkim
pioona .
ale efekty specjalne to nie znaczy ze dobry film czy serial ja przedchwilką skonczyłem s01 i czekam na 2 ocena 8
a jesli lubisz PRZEBOLEWAC takie debilizmy xD to jak mozesz czepiac sie tego ze ocenilem BATTLESHIP na 10 ? xD wiedzac, ze byl 100krotnie lepszy od tego niewypału ? xD
Czepiam się dlatego bo Battleship też ma masę sprzeczności a jednak ci się podoba więc dlaczego komuś innemu ma się nie podobać ten serial ?
http://www.filmweb.pl/film/Battleship%3A+Bitwa+o+Ziemi%C4%99-2012-540909/discuss ion/Lista+bzdur+%28niepe%C5%82na+-+mo%C5%BCna+uzupe%C5%82nia%C4%87%29,2013323
Chyba sam jesteś debilem. Masakra! Przecież to jest serial! Wymyślony przez człowieka więc ta dyskusja jest bezsensu w ogóle. Ludzki umysł nie jest doskonały prawda? Scenarzyści nie mogli przewidzieć wszystkiego a już na pewno nie tego, ze ktoś się będzie dopatrywał takich głupstw w najmniejszych szczegółach. Tu nie ma co przebolewać tylko trzeba ruszyć wyobraźnią i sobie wytłumaczyć na swój sposób niektóre rzeczy. Np. jak to, że nie mogą się zorientować co się dzieje na ziemi. Może nie mają dość materiałów do tego. Bo nie wiadomo jak oni tam wytwarzają te sprzęty. A co się tyczy tego muzealnego statku, którym setka leci na Ziemię: dlaczego mieliby poświęcać co mają najlepsze dla przestępców, którzy i tak mają zostać zabici po ukończeniu 18 r.ż.? Też nie macie idealnych umysłów skoro taka prosta rzecz Wam nie przyszła do głowy więc czemu się czepiacie jakichkolwiek scenariuszy Wymyślonych przez ludzi takich jak Wy? Serial jest świetny !!! 10/10 !!!!!!!!
No oczywiście na bardziej inteligentną odpowiedź Cię nie stać. Z takimi tekstami to w ogóle obciach pisać na forum. Miłego dnia.
Mi od razu rzuca się fakt że ludzie którzy są od nas rozwinięci o wiele bardziej nie potrafią durnego promieniowania zmierzyć .Dronów nie mają czy jak ???. Sprawa wysyłki dzieciaków jako szczurów doświadczalnych nie jest taka niedorzeczna .Oni nie liczyli zbytnio na ziemię więc ta misja nie miała odpowiedniego wsparcia. Choć najbardziej denerwuje mnie mix romansów .Zawsze oglądalność skoczy jak się ładny chłopiec kręci wkoło dwóch dziewczyn i na odwrót . Kwestie ran bohaterów .Dzida w klatę płuco przebite i nic . Mimo wielu niedociągnięć i tak dobrze mi się ogląda.
Dopiero niedawno zacząłem oglądać ten serial ale fabuła mnie wciągnęła. Rozumiem że uważacie go za nielogiczny po pierwszych 3 odcinkach ale gdybyście obejrzeli kilka więcej to dowiedzielibyście się że skażenie nuklearne nastąpiło dość szybko i właściwie ludzkość nie była na to w pełni gotowa. Z tego powodu nie zabrali wystarczających ilości materiału i specjalistów. Ponadto stopień rozwoju Arki na której żyje tylko 2300 osób ( z czego większość stanowią zwyczajni robotnicy a nie naukowcy) jest i tak na bardzo dobrym poziomie. Nanotechnologie są tam niemożliwe do rozwinięcia bo jest to sama chemia, chemia to pierwiastki a pierwiastki znajdują się na Ziemi do której oni nie mają dostępu.
Serial jest na podstawie książki. Książkę jak najbardziej polecam. Serial nie do końca spełnił moje oczekiwania, ale nie jest zły. Nie ma co wielce narzekać. Trochę bym pozmieniała ;)
Moim zdaniem kryminaliści to zbyt wielkie słowo weźmy na przykład Octavie lub Clark, co one złego zrobiły i większość tych dzieci pewnie też za głupoty zostały zamknięte. Co do reszty wypowiedzi zgadzam się z tobą, ale przynajmniej można się pośmiać z ich głupoty.
Z nudów obejrzałem naraz 11 odcinków i muszę powiedzieć, że na początku spodobał mi się pomysł, na to że ludzie na ziemi wyginęli po wojnie nuklearnej. Że przeżyło tylko malutkie grono latające na stacji kosmicznej nad ziemią, które oczekuje na poprawę warunków na planecie, by na nią powrócić. Ale na tym skończyły się plusy tego serialu. Ponieważ jest on niewiarygodnie głupi. Po prostu nie znam słowa, żeby opisać jak bardzo. Masa absurdów, cały czas, jeden za drugim w każdym odcinku. Masa głupich sytuacji. Również cały czas. W pewnym momencie myślałem, że oglądam pamiętniki wampirów. Masakra. Na dodatek gra głównych bohaterów, momentami tak strasznie mnie irytowała, że miałem ochotę wyłączyć ten serial i w sumie żałuję, że tego nie zrobiłem. Moim zdaniem ocena tego serialu jest zawyżona o połowę. Powinien mieć ocenę 3, ponieważ jest on najzwyczajniej w świecie bardzo słaby. Zanim to napisałem chciałem podać przykłady tej totalnej głupoty, ale po zastanowieniu się, w tym serialu jest tego tak dużo, że w sumie mija się to z celem bo prawie każda scena to przykład totalnego nieporozumienia. Dlatego odradzam oglądanie tej szmiry każdemu (może poza miłośnikami durnych i szalenie przewidywalnych romansideł dla nastolatek), i niech nikogo nie zmyli, że akcja serialu osadzona jest w post apokaliptycznym świecie po wojnie jądrowej, którego zresztą tam nie ma bo serial kręcą chyba w jakimś parku :) .
Podsumowując ekipa filmowa całkowicie zmarnowała potencjał jaki drzemał w samym zamyśle na ten serial, i tego żałuję. No ale cóż, możliwe że oni chcieli coś takiego zrobić i po prosu wzorowali się na serialach typu pamiętniki wampirów, bo skoro są ludzie którzy takie coś oglądają to muszą się znaleźć tacy co będą im taką kichę produkować.
Pozdrawiam
Ja tam pierd.... was :P, najważniejsze , że się dobrze bawię na nim i każdy odcinek dalej, bardziej wciąga :P
Serial jest bardzo glupi, ale ocena 1/10 to ocena skrajna. Sa gorsze seriale, np. Terra Nova przebila w glupocie wszystko co ostatnio ogladalem.
a ja powiem tak Batlleship to straszny gniot a co do serialu rewelki nie robi i jest pełen błędów / ale da rade oglądać!!
Dlaczego ludzie nie rozumieja slowa "Fantasy, since fiction" ?
@Do autora Pokaz mi serial w ktorym nie ma "bledow", a ja ci wskaze po 5 w kazdym.
Ale ten serial nie ma konwencji groteski, nie jest parodią ani baśnią. Zwykle dodaje się jakieś elementy (apokalipsę, rozwój technologiczny, magię, kosmitów etc.) i dobudowuje się resztę świata by był spójny z elementami fantastycznymi. A tu nie jest spójny.
Chciałam powiedzieć, że serial powstał na podstawie książki. Czyli wynika z tego, że to autor zawinił tymi niedociągnięciami. Jednak nie masz się czego czepiać no bo chyba w każdej produkcji są jakieś błędy. Według mnie każdy ma swoje gusta i jeżeli mu się to nie podoba to nie powinien aż tak bardzo krytykować produkcji tylko częściowo zachować to dla siebie ;) ja natomiast uwielbiam ten serial i jeżeli jakiegoś nienawidzę (tak jak ty the 100) to nie pisze tego aby wszyscy słuchali moich wyżaleń w internecie...
I tak jak "Skullers" zgadzam się że, jeżeli znajdziesz jakiś serial bez błędów to powodzenia bo NA PEWNO są w nim jakieś błędy :)
Ja np. uważam, że nie ma się co czepiać serialu jeśli błędy nie rażą i jest ich nie za dużo. Gdy musisz się zastanowić nad filmem by wyłapać niespójności to są to zwykłe błędy jakie muszą się zdarzyć. Problem jest gdy co trzecia scena krzyczy "nie chciało nam się doszlifowywać scenariusza więc posklejaliśmy pomysły taśmą". To wcale nie jest kosmiczne wymaganie, by autorzy napisali serial spójny wewnętrznie. Wydają kasę na sprzęt, aktorów, odróbkę komputerową, a nie można powiedzieć scenarzyście: "ten pomysł jest do dupy: albo ta stacja jest naszpikowana elektroniką, albo to skansen"?
Serial żenada niestety !!! fajnie się zapowiadał ale już pierwszy odcinek sprawił że mina mi zrzedła. Dialogi i niektóre sceny są chyba pisane przez dziesięciolatka, a cała fabuła przepełniona jest irytującymi banałami. Już o fakcie że wszystkie postaci wyglądają jak z mody na sukces to nie wspomnę.