PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76914
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100
ocenił(a) serial na 5
fellas

Mam 30 i przed chwilą właśnie naskrobałem moją opinię, żeby nie powtarzać daje link do niej:
https://www.filmweb.pl/serial/The+100-2014-689083/discussion/Wi%C4%99cej+nie+dam +rady,3166017

Bart_9090

no to widze ze kiepsko. masz cos godnego polecenia w tych klimatach?

ocenił(a) serial na 6
fellas

Ten serial można rozpatrywać dwojako. Jedno to historia, fabuła, pomysły oraz efekty a drugie to wybory nastolatków no i nastolatkowie w roli rządzących.
Musisz sam obejrzeć i zadecydować. Ogólnie w każdym sezonie dzieje się coś mocnego i jest to po prostu ciekawe. Szczególnie dla fanów sci-fi i sci-fi w kosmosie, plus postapokaliptyczna wizja świata.
Jeżeli chodzi o decyzje i zachowania nastolatków, to ciężko się na to patrzy.
Ja do niego wracam jak nie głodny jestem sci-fi. Odpoczynek od głupoty też warto czasem zrobić.
Na plus zasługuje to, że teraz wychodzi 7 sezon i będzie on ostatnim, więc zamkną fabułę co rzadko się dzisiaj zdarza. Tylko mam nadzieję, że nie wkurzą widza zakończeniem.

urbi29

Dziekuje, ja tez bardzo lubie postapokaliptyczne klimaty. ogladam teraz Falling Skies i mimo ze nie sa to najwyzsze loty zaczynam wlasnie ostatni sezon. Lubie klimaty walki o przetrwanie

ocenił(a) serial na 6
fellas

Ogólnie pierwsze dwa sezony z tego co pamiętam są takie prymitywne, tzn są na ziemi, biegają po lesie, budują społeczeństwo oraz wchodzą w zatarg z prymitywnymi ludźmi/plemionami ocalałymi z apokalipsy.
Za to potem się rozkręca pod względem technologicznym. Tzn jest i dużo technologi, statki kosmiczne ;) Sztuczna inteligencja, portale i wiele ciekawych rzeczy. Naprawdę mam ambiwalentne odczucia co do fabuły. Z jednej strony jest zajebista, z drugiej deprymujące są decyzje głównych bohaterów, który bez cywilizacji są zawsze ogoleni i czyściuccy ;)
Decyzje bohaterów dotyczą zwykle rzucania losów świata dlatego, żeby pójść w samobójczą misję, żeby może uratować kolegę. Wg mnie masa seriali dzisiaj grzeszy takim podejściem.

Falling sky odpuściłem po komentarzach i kiepskiej ocenie na FW (ponizej 7 to już znaczy, że coś jest nie tak).
Wg mnie warto zerknąć na 100 i zobaczyć, czy nie będzie Cię to raziło. Pamiętam, że był moment, w którymś sezonie, że odpuściłem, bo już nie mogłem. Potem wróciłem po kilku miesiącach i dobrze mi się oglądało.
Także daj szansę, sam zadecyduj, a jak obejrzysz, to daj znać czy Ci się podobało.

urbi29

Falling Skies to serial familijny, ciągle się tata z synami ściskają i ratują. Dobre w niedzielę do kotleta albo jeśli robi się jednocześnie co innego.

ocenił(a) serial na 6
a__s

Dziękuję za informację. Czyli się trzymać będę z daleka od tej pozycji!