PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=689083}

The 100

2014 - 2020
7,5 77 tys. ocen
7,5 10 1 76912
7,5 4 krytyków
The 100
powrót do forum serialu The 100

czy warto

ocenił(a) serial na 8

O czym to jest i czy warto obejrzeć?

ocenił(a) serial na 9
Agness_92

100 młodocianych przestępców zostaje wysłanych z Arki(statku w przestrzeni kosmicznej zbudowanego z kilku mniejszych stacji po kataklizmie na ziemi) na Ziemię, gdyż na arce brakuje powietrza. Mają oni za zadanie sprawdzić czy Ziemia nadaje się do zamieszkania. Okazuje się, że na ziemi ktoś przeżył i... już więcej nie powiem :) Serial bardzo wciąga, a obecnie nawet zabrałem się za książkę! Gorąco polecam :)

ocenił(a) serial na 8
DawidQ22

jak skończę z sesją to może się zabiorę :) dzięki :)

ocenił(a) serial na 6
Agness_92

Drugi sezon zdecydowanie lepszy niż pierwszy! W razie gdybyś zwątpił przy oglądaniu pierwszego, nie poddawaj się :D

asddfg

Zgodzę się, ale ma luki gdyby nie to byłby dość ciekawy serial. Czasami manewruje na granicy i sam nie wiem do kogo jest skierowany młodzieży czy bardziej dojrzałego widza.

ocenił(a) serial na 6
Ybor

Luki, nielogiczne momenty, niedociągnięte wątki. Ale zawsze jest nadzieja, że jakoś to rozwiną :D

asddfg

Ja mam niesmak po pierwszym sezonie który traktowałem jako film dla młodzieży, drugi sezon trochę mocniejszy ma dobre zadatki ale scenarzysta albo reżyser totalnie spierdziela akcje wsadzając między wiersze nonsensowne wątki.
Niby trzyma się całość kupy a tu nagle wyskakują sceny, które z fajnej akcji dalej robią z tego serialu papkę dla młodzieży. Dzieciaki dorastają w serialu na fajne postacie po czym znowu stają w głupawych sytuacjach nijak nie pasujących do całego napięcia.
Serial daje radę a było tak blisko do niezłego Sci-fi.

ocenił(a) serial na 6
Ybor

Na szczęście usunęli Finna, a razem z nim najgłupszy wątek miłosny ever. Jeden bezsensowny wątek mniej.

ocenił(a) serial na 8
asddfg

zgadzam sie z Tobą ale szkoda ze spaliłes komuś motyw kto jeszcze ne doszedl do tego momentu. serial fajny choc mega duzo w nim absurdów jak sie przymnie na nie oko to calkiem fajny. serial skierowany raczej do osob "under20". pozdrawiam. Mimo iz jestem after 20 to mi sie podoba poniewaz lubie postapokaliptyczny obraz ziemi. troche meczące sa watki milosne i typowe dla USA przezycia wewnetrzne bohaterów które ciagną sie jak flaki...
7/10 wg mnie no moze -8.

ocenił(a) serial na 6
Magik88_filmweb

Cholera, jak pisałam to nie przejęłam się spoilerowaniem...
Dzięki za upomnienie :)

Agness_92

Wzbraniałem się 1,5 roku. 100 nastolatków The CW - myślałem, musi być z tego nie złe gówno :D
A teraz szczerze polecam. Nieoczekiwane zwroty akcji, masa tajemnic, trup ściele się gęsto.
WARTO!

ocenił(a) serial na 10
Agness_92

A ja osobiscie bardzo polecam. Ogladam wiele seriali i nie uwazam, zeby ten byl jednym z gorszych. Wlasciwie stalam sie jego fanka ;) Watkow milosnych wcale nie ma az tak duzo, sceny sa fajnie grane, rezyser pokazuje walki wewnetrzne bohaterow a propos decyzji, ktore musza podjac. Mnie mega wciagnelo.

ocenił(a) serial na 9
Agness_92

Również gorąco polecam. Świetnie osadzony świat wydarzeń i coś co uwielbiam trzymająca w napięciu, powoli rozwijająca się fabuła która daje 1 odpowiedź ale kolejne 3 pytania - także pobudza do myślenia i łączenia faktów. * Jak komuś do gustu przypadł serial The Lost to przy tym tytule będzie również mocno zadowolony.

Agness_92

Napiszę tak, the 100 przypomina mi produkcje dla niewybrednych nastolatków. Za to zdecydowanie polecam LOST ze względu na podobne klimaty, irracjonalność, survival, tajemniczość oraz specyficzną grozę. W LOST większość rzeczy ma swoje znaczenie, niekiedy ociera się o symbolikę. Jeszcze raz gorąco polecam LOST jest to najlepszy przygodowy serial z s-f.