The Boondocks (2005-2014)
The Boondocks: Sezon 4 The Boondocks sezon 4, odcinek 10
odcinek The Boondocks (2005-2014)

The Boondocks | The New Black

8,1 7  ocen
8,1 10 1 7
The Boondocks
powrót do forum s4e10

Kurde, z odcinka na odcinek coraz lepiej. Jedynie słabo było w drugim, reszta naprawdę trzyma poziom. Nie spodziewałem się takiego zwrotu akcji. Miałem wrażenie, że nie przebiją dawnych historyjek, a tu proszę! Opłacało się tyle czekać. Nawet Sinkmeaner nie był taki sztampowy. Szkoda, że jeszcze tylko 10 odcinków i kuniec.
Co o tym sądzi reszta „czarnego” społeczeństwa filmwebu?

PS pamiętajcie, że n-word, i-word, b-word and f-word are forbidden!
PPS „Remember, Riley, If it's Gay, look the other Way!” - quote of the day,

ocenił(a) serial na 9
vegeta391

Zgadzam się, ostatni odcinek znakomity. Świetny diss na całą wielką poprawność polityczną i zakłamaną tolerancję. Do tego gościnnie Deebo, kolejny tribute dla Friday'a. Generalnie czwarty sezon ciekawszy niż trzeci, oby tak dalej.

baron666

To mi się od samego początku podobało w Boondocksach. „To”, czyli „prawdziwość absurdu”. Tak poprowadzone historie, że przemycają w sobie chorą rzeczywistość, i, można by powiedzieć, niejako podejmują z nią dialog. Czytałeś komiks, na podstawie którego powstał serial? Bo ja w sumie nie, a podobno jeszcze lepszy.

ocenił(a) serial na 9
vegeta391

Nie czytałem, ale chyba się zabiorę. Czuję, że między komiksem a ekranizacją może być sporo różnic. Serial trafił w mój gust jak mało co w ostatnim czasie, więc chętnie poznam jak to się wszystko zaczęło. Warto zauważyć, że komiks zaczął ukazywać się w 99', więc ogarniał nieco inne realia - bez iphonów, facebooka i podobnych pierdół. ;)

ocenił(a) serial na 9
vegeta391

Ale kurczę czuć brak McGrudera w tym sezonie. Niby podjęto kilka ciekawych tematów jak we Freedomland czy The New Black plus pojazd po celebrytach (zabrakło mi w tym sezonie Thugnificenta, bo go uwielbiam i "czarnej" muzy), ale zdecydowanie zbyt dużo czasu poświęcono szalonym przygodom dziadka (ten odcinek o Kardashii Kardashian można było sobie spokojnie darować) i nadużyto Wujka Ruckusa. Jednak, po takim oczekiwaniu jestem nieco zawiedziona tym sezonem. Przez ten czas w zawieszeniu narobiło się sporo tematów, które mogli obskoczyć no ale - McGruder nie pasował stacji, która chyba woli zmienić The Boondocks w coś Family Guy'owo podobnego. Szkoda, bo jednak wolę jak Boondocksi są zupełnie innym serialem. Podobno ma być sezon 5. Zobaczymy co tam pokażą.

Kasiek_haz

O piątym sezonie nie słyszałem, ale jeśli to pewne źródło, to skaczę z radości. Zarzekali się niby, że czwórka, robiona na prośbę fanów, ma być ostatnia. Zobaczymy.
Jak dla mnie to o Kardashii nie było złe. Osobiście nie zauważyłem braku twórcy (McGrudera), ale to chyba dobrze, Odcinek z ajfonem sprawił, że uśmiech zagościł na mej twarzy na dłuższą chwilę. Zresztą wszystkie inne też były b. dobre, a „grandpa hoe” rozwalił system! Uncle Ruckus zawsze na plus. Każda jego kwestia jest przeboska i im go więcej, tym zdecydowanie lepiej. Czy Thugnificent nie został czasem kurierem? Jedynie brakuje mi, dość mocno, młodego Wunclera i Rummy'ego (L. Jackson FTW). Co do Familu Guya, American Dada i reszty kupowatych kreskówek Adult Swima, to, na szczęście, Boondocksy nie prezentują jeszcze tak niskiego poczucia humoru farmera z Arizony, jak wymienione, a przynajmniej nie w stu procentach. Liczę, że do końca zachowają poziom.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Kasiek_haz

Rzeczywiście aż tak tego nie analizowałem. Jeśli wypunktować to tak, jak ty to robisz, to możesz mieć słuszność. Niemniej jak dla mnie, jest dobrze.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem