PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=801842}

The Boys

2019 -
8,2 76 tys. ocen
8,2 10 1 76402
7,9 36 krytyków
The Boys
powrót do forum serialu The Boys

Czy tylko ja myślę, że ten serial, przynajmniej przez niektórych aktorów, jest przeszarżowany? Za bardzo wkręca we wszystko seks i za dużo sypie koor\/\/ami? Tak strasznie stara się być na serio, ze popada nieco w autoparodię. Jakoś wydaje mi się, że można to było zrobić inieco bardziej bez obrzucania widza błotem? Bardziej na luzie. A i kasting... no kurka, może tylko Starlight jest wybrana w sedno (właściwie, bo to urocza aktorka) i może ten Homeblablander też. Reszta jakby nieco siermięży ten serial. Wydają się być jak nie stąd. Widać, że grają a nie... są... Na razie fabułą jest ciekawa, ale i ona odznacza się stereotypami... wojsko i superbohaterowie? Superbohaterowie źli? Narkotyk superbohaterski (o jeszcze jak masakrycznie skaszanionej nazwie)? Koniecznie czarny osiłek w ekipie (oczywiście poprawny i stereotypowy do bólu)? Że ten francuz jest oryginalny? Wydaje się być strasznie na siłę. Murikańce robią serial... hej, wrzucimy w to francuza... ale będzie oryginalnie... no wiecie, zza wielkiej wody. Wiecie, europa... to prawie koniec świata...

Crazy_Ivan

Odpowiem ci teraz na wszystkie twoje pytania, oraz nie użyje słów wulgarnych pomimo, iż to co piszesz człowieka myślącego postawiło by w stan gotowości do walki na śmierć i życie. Zakładam, że daleko ci do ukończenia wieku który założony jest jako limit do obejrzenia serialu, lub zwyczajnie nie jest to serial dla ciebie i lepiej bawiłbyś się oglądając prostą komedie jak świat według kiepskich. Oczywiście należy na początku wspomnieć, że pierwowzorem serialu jest komiks, który trochę różni się od serialu ale francuz jakby nie patrzeć jest oryginaly-jako postać z oryginalnej wersji. Nikt nie mówił, że ten postać jest na serio on właśnie jest po części parodią typowego motywu superbohaterów. Fakt dużej ilości przekleństw to kwestia pokazania widzowi z kim ma odczynienia, inaczej zachowuje się miły przyjazny sprzedawca a inaczej były agent CIA którego pracą jest zabijanie, oddaje to ponury klimat jakim otoczone są historie każdego z "chłopaków". Karl Urban jest tutaj genialny natomiast to już niezwykle indywidualna kwestia. Fabuła to bardziej motyw polowania na siódemkę a nie superbohaterowie w wojsku którzy są tylko dodatkiem do ZEMSTY każdego z ekipy.Jeśli chodzi o twoje pytanie czemu Ojczyznosław nie ratuje samolotu, to nie dlatego ze jest głupi tylko dlatego, że mu się nie chce i nie ma wokół niego kamer. Widać, że brak tutaj zrozumienia motywu oraz sensu tego serialu, czasem nie warto sobie zaprzątać głowy ambitnymi produkcjami i potem pisać na forum jaki to serial jest zły. Proszę nie odpowiadaj mi tylko wyciągnij wnioski. {jeśli nie rozumiesz o co chodzi usuń konto :) }

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

Oczywiście najpierw trzeba obrazić rozmówcę. To podstawa każdej dyskusji. Prawda? I ten Twój wysiłek aby nie użyć wulgaryzmów. Och... jak byś przeklnął byłbyś przynajmniej... jakiś. Tak to jesteś nudny.

Nie oceniam serialu przez pryzmat komiksu. I mam do tego pełne prawo.

Tak, każdy "fak" w tym serialu jest bardzo nienaturalny a każdy aktor wygląda jakby nie był... stamtąd. Szarże Urbana niestety wypadają bardzo nienaturalnie i są mega wymuszone. Jakby wszyscy bohaterowie byli poza tamtym światem. Utrudnia to bardzo zawieszenie niewiary.

Widać jak bardzo oglądasz serial ze zrozumieniem. Akcja ratowania samolotu miała być, pod publiczkę, ale wtedy jak... zostanie zakończona sukcesem. Superbohaterowie akcję położyli, więc zwiali. Gdyby nieco pomyśleli a nie byli tępi... akcja by się powiodła. Cóż, tutaj tępi są scenarzyści, którzy też swoimi poczynaniami nie ułatwiają zawieszenia niewiary. Jak mówiłeś, to komiks więc może tam też tak było... ale who cares? (pozwolisz, że zamłodzieżowię - bo wyglądasz mi na max LO).

Nie podałeś żadnych argumentów. Przykro czyta się Twoją wypowiedź. Serial słaby... pomimo silenia się na fajność.

Crazy_Ivan

Napisałem żebyś nie odpowiadał, wstęp nic nie wnosi, pomijam.
2 akapit- oceniasz pomysł na serial robiony na podstawie komiksu, więc wzmianka o braku oryginalności postaci wyjętej z komiksu jest śmieszna. Akapit 3 opisujesz to za co miedzy innymi ludzie lubią ten serial, czyli właśnie dobrze wpasowane przekleństwa które odwzorowują surowy klimat i ukazują zepsucie jakie ogarnia bohaterów co podkreślam 2 raz może teraz przeczytasz, "cunt" Urbana jest na tyle charakterystyczne i dobrze zagrane, że przedarło się do mainstreamu.

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

Napisałeś, żebym nie odpowiadał? No i? :D myślisz, że z podkulonym ogonem schowam się pod łóżko bo jakiś gimbusek napisał bym nie odpowiadał? Hahahaha :D

Widzisz, żyjemy jeszcze na świecie, gdzie można wyrazić swoją opinię. Nie oceniam serialu przez komiks :) więc uważam, że Francuz jest mało oryginalny. Przez to myślę też, że w komiksie ocenił bym go identycznie.

Widzisz, klimat serialu jest niespójny. Stara się być naturalny a wychodzi naturalistyczny. Gra aktorska przesadzona a świat przedstawiony zbyt brudny by stwarzał pozory wiarygodnego. Zapamiętaj drogi Padawanie. Każda skrajność jest zła.

Do mainstreamu? Gdzie? Pokaż. Ech jak dzisiejsze gimbusiarstwo uwielbia pojęcie mainstream :D tak uwielbia jak hipsterzy nie znoszą :D

Crazy_Ivan

4 kwestia jest prosta Ojczyznosław jest zwyczajnie złym człowiekiem a wątek samolotu ma rozwiniecie w kwestii jego ego oraz kontraktu militarnego, widzę sezon 2 przespany, szkoda.

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

Założeniem było uratować. Zaeebali sprawę więc Ojczyznozeeb ratował się jak mógł :D

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

jak tam "kozaku" :D jesteś? :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

On nie chce po prostu tracić czasu na ciebie. Nie którym ludziom można mówić że śnieg jest biały o oni nadal mówią
swoje i ty jesteś jednym z nich.

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Kolejny serialowy expert? :) zapraszam do dyskusji :) więc uważasz, że ratowanie samolotu przez Ojczyznodebila to nie debilizm najwyższych lotów? :D

Nie chce tracić czasu? Czy zabezpiecza swój tyłek przed odpowiedzią, która by mogła obnażyć jego "krytykę"? :D

PS, jeszcze jeden debilizm :D jak wsadzili w doopę ten materiał wybuchowy temu niewidzialnemu :D skoro skóra tak wytrzymała :D to nie powinna dalej zachować swojego kształtu a nie zostać rozerwana na strzępy? :D O ileż by to było bardziej efektowne, widocznie nie starczyło budżetu :D :D no cóż, dałem radę tylko trzy odcinki :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Ok już ci odpowiadam. 1. Homelander nie mógł podnieść samolotu bo poprostu w tym świecie to było nie możliwe. I mówił że jak poleci za szybko to sie przebije lub samolot zacznie koziołkować. Co za tym idzie też nie mógł by go kierować lub go pchać. Tu nie ma tak jak w bajkach marvela czy dc że wszystko jest takie łatwe. Dlatwgo najwyraźniej ty nie możesz tego pojąć. A poza tym nazywasz to aktem debilizmu. A czy on potem tego żałował? Nie wszystko musie to bardzo opłaciło. Podburzył ludzi na swoją korzyść to jest raczej akt inteligencji.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

2. Skóra translusenta była niezniszczalna ale w środku miał bebechy tak? Gdy zdetonowali bobme to bomba miała tam tak mało miejsca, że go aż rozwaliła. Jak by zdetonowali bombe na zewnątrz to nic by to nie dało ale w środku to zuoełnie coś innego.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

Ok obaliłem z wielką łatwością twoje dwa argumenty, daj mi kolejne ;)

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Z łatwością? Obaliłeś? Homedebilander mógł samolot popchać. NIC mu w tym nie przeszkadzało :) nawet debilizm świata przedstawionego. Mowisz, że gdyby leciał za szybko przebił by się przez samolot? To mógł lecieć wolniej :)

Co do skóry Przezroczystodebila. Rozumiem, że ten sam materiał przedstawia różne właściwości fizyczne z dwóch swoich stron? Wybacz, debilizm czystej wody :D Skoro była niezniszczalna :D winna była się raczej... nie rozwalić, nawet pomimo braku miejsca w środku. Może rozciągnąć? :D napompować jak balon... na pewno nie rozerwać.

Następnych nie będzie :) wytrzymałem tylko kilka odcinków. MEGA męczący serial.

PS. Jesteś z Polski? Bo składnię zdań masz tragiczną.

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Co do obrócenia sytuacji na swoją korzyść przez Homedebilandera. Cóż, zeebał to zbierał co się dało by ratować sytuację. Tak czy siak naciąganie :)

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Xd dobra obejrzyj serial jak będziesz starszy to może coś zrozumiesz. Tobie wszystko wytłumaczyłem a ty nadal swoje. I przestań w kółko pisać słowo debilizm, chyba że nie znasz inncyh słów. Więc idź tam obejrz sobie bajki marvela a ja ide oglądać prawdziwe filmy i seriale :)

Mateusz_329

Chłop obejrzał 3 odcinki i udaje znawce tematu, miałem odpowiedzieć wczoraj ale nie dodał się komentarz. Internet daje możliwość każdemu wyrazić swoją opinie, jednak czasem są tak głupie że przykro się patrzy. Nie warto marnować czasu na ziomka skoro nie rozumie jak mu się tłumaczy jak dziecku 5 letniemu.

ocenił(a) serial na 10
Maciej_Klimczak_kret

W końcu ktoś sie trafił kto zna ten temat :)

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Zna temat :D na prawdę trzeba się wysilać aby zgłębić ten temat :D chłopaki :D ja wiem, że dzisiejszej młodzieży wystarczy rzucić kilka razy fak i fabułę naszpikować odniesieniami do sexu ale proszę Was... :D snafcy przez duże XD się znaleźli :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

I jeszcze jedno. Piszesz do tamtego gościa, że pewnie każde jego przeklęństwo brzmi nienaturalnie tak jak w serialu.A co ty myslisz, że ludzie przeklinają z jakimś akcentem pięknym czy co. W jakim ty świecie żyjesz. Ja chyba nigdy nie szłyszałem przekleństw które według ciebie były by naturalne.

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

Ziomek? Tragiczna gramatyka? Snafcy? Chłopaki, kiepskie gimnazjum was uczy :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Masz zero pojęcia o temacie, obejrzałeś 2 - 3 odcinki i już. A że coś ci sie już nie podoba to mówisz że to jest debilne. Tym słowem mógłbym opisać twoja logike i argumenty.

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Prawdziwe? :D hahahaha :D kilka razy fak i trochę beznadziejności sexualnych i gimbaza widzę szaleje :D

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Jak będziesz starszy to coś zrozumiesz :D hahahaha :D nie szczimia :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Jak skończysz podstawówke to tu przyjdź z jakimiś argumentami dzieciaczku

ocenił(a) serial na 3
Maciej_Klimczak_kret

I jeszcze taka uwaga :D piszesz, że nie użyjesz słów wulgarnych :D zakładam, że NIE umiesz ich używać a każda koorwa z twoich ust jest równie nienaturalna i dziecinna jak faki w serialu :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Hahahaba

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

Gościu ty wogóle nie znasz tematu. Mówisz że nas najabddziej w tym serialu podniecają faki, seks itd

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

Gówno prawda minajbardziej w tym serialu podobają sie efekty, postacie i gra aktorska ale oczywiś ie wiesz lepiej

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Za to ty pewnie nie prxeklinasz bo ci mamusia zabrania

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Wiem że pewnie taki chłopczyk jak ty widzi wizualnie że jest przemoc, seks i wulgarność i ju żmusie nie podoba bo jak to takie coś dawać w serialu. Ale czasem warto zagłębić sie w przesłanie serialu a nie tylko patrzeć na "okładke"

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

A cały czas powtarzasz jak ten serial jest durny i nie ma logiki serio chłopie, serio? Gdyby iść za twoją logiką, to żaden film superbohaterski ŻADEN nie mógłby powstać, gwiezdne wojny tymbardziej, i nawet takie filmy jak forrest gump, czy mroczny rycerz tez by uwazano że są debilne.

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Masz zero pojęcia o temacie, obejrzałeś 2 - 3 odcinki i już. A że coś ci sie już nie podoba to mówisz że to jest debilne. Tym słowem mógłbym opisać twoja logike i argumenty.

ocenił(a) serial na 10
Mateusz_329

Wróce jak podrośniesz ;) 1

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Rozpisałeś się i nic to do rozmowy nie wniosło :D wiem, ze licealiści czy gimnazjaliści lubią kreować się na snafcuf tematu. To ich dowartościowuje. Ale tak szczerze :D nawet gdybyś miał te ileśdziesiąt lat :D powiedz szczerze :D czy ten serial jest aż tak skomplikowany by trzeba było się mianować znawcą tematu? Czy jest tak skomplikowany, ze trzeba oglądać każdy odcinek z najwyższą uwagą by móc należeć do grona snafcuf i zorientowaćsię o co chodzi? Czy gdyby brakło tych nieszczęsnych faków i nawiązań do sexu nadal byłby tak ekscytujący? Zapewne powiesz, że tak... to na cholerę tyle tam tego? Zagranego nieaturalinie i bez polotu? Sztywno? Nie wnoszącego prawie nic do fabuły? Ciekawe :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Powiem ci jak najprościej żebyś zrozumiał, tak jestem znawcą tematy bo obejrzałem całe dwa sezony a rt dwa odcinki więc nie możesz sie wypowiadać. I gdyby nie było przekleństw czy seksu nadal byłby dobrym serialem bo została by świetna gra aktorska całkiem dobre efekty i ciekawa fabuła

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Dobra ja już hościu kończe cały czas głupoty gadasz. Znawca sie znalazł założe sie że nie masz pojęcia nic o filmografii. I wyzywasz mnie od gimbazy a sam do podstawówki chodzisz.

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Wiesz dobrze że nie masz ani jednego argumentu który poparł by twoje zdanie a i tak sie zapierasz, to chyba sie nazywa hipokryta

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Jak się ocenia film, ocenia się go na podstawie subiektywnych odczuć. To, że mi się nie podoba to moja opinia, którą mam prawo wyrazić :) a znawca :) opinię mogę wyrazić :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

z tym sie akurat zgadzam w 100%

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

Z czym? :D

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

to że każdy ma prawo mieć własna opinie na kazdy temat.

ocenił(a) serial na 3
Mateusz_329

miło :) miłego :) pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
Crazy_Ivan

Zdrówka ; )

ocenił(a) serial na 10
Maciej_Klimczak_kret

Dziękuję że dałeś radę wyjaśnić to temu czemuś bo ja nie dał bym rady bez wulgaryzmów...

ocenił(a) serial na 3
Egevec

Hahahaha :D

ocenił(a) serial na 8
Crazy_Ivan

W XXI wieku nie istnieje coś takigo jak "za dużo seksu w filmie/serialu". Spamiują tym bez opamiętania ponieważ to się sprzedaje. Dzisiejsza widownia najwidoczniej jara się jak zobaczy parę cycków na ekranie.

ocenił(a) serial na 3
EMERSION

Dokładnie. Bez subtelności prosto w ryj bez opamiętania. Zero myślenia i miejsca na wyobraźnię... Ech... a gimbaza się jara...

ocenił(a) serial na 8
Crazy_Ivan

Gimbaza ale raczej jako stan umysłu dorosłych osób z zachodu.
Typowy objaw późnego kapitalizmu.

ocenił(a) serial na 3
EMERSION

:D pozdrawiam :)