PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=846290}

The Chosen. Wybrani

The Chosen
2017 -
8,9 3,3 tys. ocen
8,9 10 1 3269
The Chosen. Wybrani
powrót do forum serialu The Chosen. Wybrani

Opinia ateisty

ocenił(a) serial na 10

Od tego trzeba zacząć, że sam z siebie pewnie nigdy bym nie obejrzał tego serialu, produkcie biblijne kojarzą mi się z nudą i propagandą chrześcijańską, ale do obejrzenia "The Chosen" namówiła mnie żona, która jest wierząca, a, że w zwyczaju mam dawanie każdemu serialowi szansy w postaci 3-4 odcinków (zależnie od długości), tak obejrzałem i zaciekawił mnie od pierwszego odcinka. Nie traktuję tego serialu jak opowieści historycznej, tylko jako fikcyjną opowieść i w tym serialu wszystko jest genialne, od fabuły, po postacie, aktorstwo scenerie i realia tamtych czasów. Facet który zagrał Jezusa jest genialny, to ile emocji, empatii i szczerości pokazuje w swojej grze jest zachwycające, wiele scen jest bardzo wzruszających, a pomimo, że to serial biblijny nie jest wcale nudny, a wręcz niejednokrotnie potrafi rozbawić. I to jest właśnie piękne w tym serialu, że jest łatwo przyswajalny, i w ogóle nie czuć że ogląda się serial biblijny. Czapki z głów dla twórców, z niecierpliwością czekam na kolejny sezon, całe szczęście ma się pojawić już w tym roku. A tak na marginesie dodam, że choć serial oceniam na 10, to nie czuję się nawrócony i nie sprawił że zacząłem wierzyć, dla mnie pozostaje po prostu świetnym serialem :).