PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745545}
6,8 24 tys. ocen
6,8 10 1 23956
5,4 13 krytyków
The Defenders
powrót do forum serialu The Defenders

Najgorszy Villain w historii marvela - Alexandra - przed swoją przedwczesną śmiercią nie zaprezentowała nic czym zasługiwała by na jakikolwiek szacunek. Mówi się że villain z Thor the dark world był słaby np - tamten pan miał przynajmniej wygląd - wyglądał złowieszczo i tego mu się nie odmówi poza tym że klepał formułki a tutaj ? Żenada , dno i 100 metrłów mułu. Reszta liderów hand też zostaje zdegradowana do chłopców do bicia w jedej chwili przez Elektrę. Która to koniec końców podczas końcowej walki z Daredevilem zaczyna się z nim lizać skoro i tak mają zginąć za chwilę. No po prostu jakaś komedia. Ja myślałem że Loki ze swoimi kosmitami w avengers był randomowy ale to co się wyprawia tutaj to jakas porazka. Jeśli Alexadra jest przeciwnikiem dla którego jednączą się Defendersi to ktoś tam popełnił straszny błąd. Ten sezon nie ma jakiegoś przewodniego złola który wsytarczyło by żeby był silny tak żeby sie tłuc z 4- rema jednoczesnie. Kogos takiego zabrakło i gdyby nie chemia między drużyną która wypada bardzo dobrze oraz wątki poboczne to ten serial leżał by i kwiczał. Bo tak jak mówie wątek głównego złego jest położony totalnie....

mordarg

A Lex Luthor z BvS czy Adwersarz z Suicide Squad?

ocenił(a) serial na 7
LordVader345

A co lex luthor i adwersarz z SS mają spólnego z marvelem ??

mordarg

...hm, no racja.

Also, brkauje tam większości złoczyńców z Iron Mana, oni tez byli kiepskim i złoczyńcami, i równie znienawidzonym i co Malekith.

LordVader345

Tyle, że w Iron Manie nadrabiał bohater. Villain był słaby, bo i tak naprawdę był mało istotny, był tylko usprawiedliwieniem,by bohater mógł działać i pokazać swój ciekawy charakter. W Defenders tego nie ma kompletnie. Przedstawia nam się niezwykle groźną organizację (taka miała być), której członkowie są do niczego i pokonuje ich bez problemu Elektra. Do tego poświęcono im naprawdę sporo czasu i wcale nie odczuwałem, by skupiono się przede wszystkim na relacjach między bohaterami.

_Zero_

Może to z powodu liczby odcinków? A może scenariusza?

I tak źle. Bo seriale zwykle nam dawali dobrych złoczyńców. Fisk, Killhrave, ten z LC jeszcze uszedł w tłoku (a w zasadzie ci).
A może ti dlatego, że Hand to słaba organizacja? Anyway, liczę że juz jej nie będzie. Przynajmniej nie w Punisherze i Daredevilu.

LordVader345

Ja to bym chciał by to Hand zniknęło na długo, bo straszliwie mnie zniechęcili do siebie. A jak zepsują serial Punishera to chyba naprawdę przestanę oglądać te seriale.

mordarg

No właśnie... Jak można wstawić postaciom dialogi, które sugerują, że Hand jest tak groźną organizacją, że wpływała na historię świata, a później przedstawić ich w taki sposób. Tak naprawdę cała Hand wraz z Alexandrą to banda ludzi niegroźnych nieudaczników. Jak mam niby uwierzyć, że oni wpływali na cały świat. Sama Alexandra nie jest ani groźna ani intrygująca, po prostu nijaka.

Niech oni dadzą już spokój z Hand, bo jak na razie w ani jednym serialu nie przedstawili tej organizacji w interesujący sposób. Doprowadzili do tego, że jak tylko słyszę Hand to nie mam ochoty oglądać dalej.

A co do chemii między bohaterami też niestety mam bardzo dużo uwag. Są sceny gdy jest genialna i myślałem sobie, że to wreszcie est to na co czekałem. Po czym zaczynają się zachowywać jak zwykli żołnierze, którzy muszą wypełnić jakąś misję. A Danny Rand jest koszmarny przez cały sezon.