PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745545}
6,8 24 tys. ocen
6,8 10 1 23956
5,4 13 krytyków
The Defenders
powrót do forum serialu The Defenders

Obejrzałem Jessice Jones oraz Daredevila. Muszę obejrzeć Iron Fist oraz Luke'a Cage, żebym mógł zrozumieć The Defenders? Widzę po ocenach, że to raczej będą męczarnie niż rozrywka...

ocenił(a) serial na 8
Kamior

Luke Cage nie jest taki zły szczególnie fajna jest muzyka wiec możesz się na to skusić ale iron fist to taka padlina, że aż śmierdzi na kilometr, męczyłem się chyba z miesiąc zanim to skończyłem.

ocenił(a) serial na 4
Kamior

IF zdecydowanie Cage'a tez raczej

Kamior

IF trzeba zobaczyć, żeby zrozumieć The Defenders. Luke Cage na upartego można odpuścić, ale warto zobaczyć, żeby przy okazji posłuchać dobrej muzyki.
Co do jakości IF to moje zastrzeżenia kieruję głównie do dziecinnych dialogów i czasami sztucznej choreografii. Ale The Defenders rekompensują wszystko :D

Kamior

Musisz. Szczególnie Iron Fista.

Kamior

Cholera to mnie nie pocieszyliście. W takim razie trzeba się zabierać za oba. Dzięki za pomoc!

Kamior

Ciesz się, że przed Tobą jeszcze tyle oglądania. Bo mnie już pozostało tylko czekać na Punishera :(

ocenił(a) serial na 6
Kamior

Nie oglądałem luke'a cage i nic nie straciłem, jego wątki w jessice jones są wystarczające. Fabuła skupia się głównie wokół iron fist'a i daredevil'a

ocenił(a) serial na 9
Kamior

Ja obejrzałam tylko e1 Luke'a i da się obejrzeć bez. Ale Iron Fist i Daredevil to podstawa, żeby ogarnąć Defendersów. Wg mnie Jj i Luke'a można odpuścić na upartego.

Kamior

No Luke'a można odpuścić, szczególnie, że słaby, widać, że robiony pod konkretny target (czarni amerykanie). Iron Fist moim zdaniem nie był taki zły, gorszy niż DD i JJ, ale mi się oglądało całkiem przyjemnie.

nozoziom

W sensie Luke'a można odpuścić bo fabularnie nie ma tam ważnych powiązań z historią z The Defenders, a Iron Fist i Daredevil mają bardzo dużo. A jakość tak tylko wspomniałem ;)