PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=556415}

The Event: Zdarzenie

The Event
2010 - 2011
7,1 3,9 tys. ocen
7,1 10 1 3900
5,0 2 krytyków
The Event: Zdarzenie
powrót do forum serialu The Event: Zdarzenie

..

ocenił(a) serial na 7

Bardzo podoba mi się pomysł podziału akcji ... tzw jest szczypta political fiction kiedy śledzimy działania prezydenta Martineza i jego ludzi , które mają bezpośredni wpływ na pozostałych bohaterów ... A następnie prosto z białego domu przenosimy się do uciekającego Walkera .. Jest w tym coś bardzo fajnego , coś co przykuwa do ekranu telewizora ..tak jakby dwa seriale w jednym połączone ze sobą fabularnie ;) Pozdrawiam ..

ocenił(a) serial na 7
plaZmus92

Dodam jeszcze , że według mnie jest to jeden z lepszych seriali jaki oglądałem .. wydaje mi się , że jest troszkę lepszy od House MD .. ale może mam takie wrażenie ponieważ The Event jest jeszcze ,,świeży''?! naprawdę polecam ..

plaZmus92

nie no koleś prosze Cie.... ten serial jest słaby, w każdym odcinku jest wiele błędów....w ostatnim odcinku to samo.. Sean biega sobie z raną postrzałową , stacił duzo krwi.. nastepnego dnia walczy w polu kukurydzy... nie trzeba oglądac odcinka 2 razy a już wyłapie się wiele błędów po pierwszym razie !!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 7
Krzysiek filmaniak

Widzisz błędów temu serialowi nie narzucam ... ponieważ jest to serial sci-fi ... ;D

Krzysiek filmaniak

No to co że są błędy przecież to tylko serial rozrywkowy o tematyce s-f a nie podręcznik czy narzędzie edukacyjne to ma być czysta rozrywka,a nie pomoc naukowa,chcesz realizmu oglądaj przyrodnicze tam nie ma głupich błędów logicznych.Zresztą jakby się tak drobiazgowo przyglądać to większość seriali i filmów ma różnego rodzaju błędy,ale ludzie oglądając je się bawią a nie dzielą każdy włos na czworo.

ocenił(a) serial na 4
plaZmus92

Serial jest słaby. Podział akcji to jedynie dorabianie kupy wątków, które pewnie kupy się trzymać nie będą. Po tych kilku odcinkach widać, że jest tu bzdur wystarczająco na kilka sezonów. Rażące błędy, nijacy bohaterowie.

Super tajny zły agent dostaje delikatne zadanie złapania dziewczyny i "posprzątanie za sobą" po czym urządza strzelaninę na stacji benzynowej.

Wielkie zebranie kosmitów/przybyszów z przyszłoci/czy kim tam oni są i nikt z wywiadu o niczym nie wie, sophia z thomasem tak sobie łażą po waszyngtonie i nic. Jest też kwestia tajnego hasła smsowego które nagle dostała spora grupa ludzi a dobrze wiadomo że korespondencja w USA przechodzi przez różne oprogramowanie wychwytujące jakieś kluczowe słowa czy inne rzeczy ktróre może uznać za zagrożenie dla bezpieczeństwa.

Dwóch ludzi ot tak dostaje się do żony wiceprezydenta (zapewne juz po zamachu na samego wice co powinno być wystarczającym powodem by nikogo do niej nie dopuszczać) i zastrasza ją, przez co sam wice pewnie nic nie powie...

Kwestia starej małej dziewczynki, którą jakoś nikt się nie zainteresował (media, policja, a może właśnie WYWIAD?!)

Ogólnie wydaje się, jakby CIA w tym serialu kompletnie się do niczego nadawało. Tak po prostu sobie są, a całe śledztwo prowadzi prezydent osobiście przesłuchując wszystkich podejrzanych :d.

Tak więc jeden odcinek, cztery rażące błędy w logice. Oczywiście akcja nie rusza do przodu bo po co. I też jaki jest sens porównywać serial tego typu do House'a? Przecież to są dwie kompletnie inne produkcje.

ocenił(a) serial na 7
majes0

Faktycznie głupie porównanie ..

ocenił(a) serial na 7
majes0

Moja wścibskość pozwoliła mi zajrzeć na twój profil ... Jeżeli tak rażą cię błędy w fabule itp. to czemu wystawiłeś wysoką ocenę serialowi ,,the walking dead '' ? ;)

majes0

Zgadzam się co do samej postaci prezydenta, która znajduje czas żeby przesłuchiwać świadków. Jest mnóstwo niedociągnięć w serialu, irytuje mnie ta nieskuteczność czarnych charakterów, są momenty gdzie sam bym sprawy wziął w swoje ręce i nie było by problemu. Zgadzam się że serial jest mieszanką wielu znanych pozycji. Ma parę ciekawych pomysłów, choćby portale, jednak twórcy nie potrafią ich wykorzystać. Nie jestem pozytywnie nastawiony do tego serialu, o wiele bardziej mi się podoba V. Mówienie o The EvEnT i przytaczanie jednocześnie House'a jest naprawdę zabawne.

ocenił(a) serial na 7
plaZmus92

I niby ten serial to następca 24 godzin... Nawet najgorszy sezon Jacka Buera jest dużo lepszy niż te 9 odcinków..

Z początku nie było tak źle, ale brakuję tataj zwrotów akcji i żadna postać jakoś nie przykuwa uwagi.. I jeśli to jest jeden z najlepszych seriali jakie oglądałeś to polecam 24 godziny, tam o wiele więcej się dzieje...

plaZmus92

Dałem temu serialowi szansę. Obejrzałem wszystkie dotychczasowe odcinki i zwyczajnie jestem ciekaw rozwoju dalszych wydarzeń.
Sam serial ani mnie nie porwał, ani jakoś przesadnie nie wciągnął, nie mniej owych 40 minut tygodniowo nie uważam za kompletne marnowanie czasu - tym bardziej, że od zakończenia LOST żadnych innych seriali nie oglądam - o filmach już nawet nie wspominając.
Co do "The Event" to jeśli będziemy mieli do czynienia z innymi wymiarami etc. to jestem ciekawy jak zostanie to przedstawione.
O ile nie mam rozeznania co obecnie innego leci aktualnie na wizji, tak po tytułach sądzę, że "The Event" nie tyle że się wybija, gdyż to rzecz gustu, nie mniej w jakimś sensie nie pozwala się on, aż tak zaszufladkować z innymi - jakkolwiek ktoś stwierdzi, że temat oklepany itp.
No w każdym razie zobaczymy jak będzie i czy przypadkiem nie zdejmą go z produkcji.

fantastico

Serial jak serial, ani wybitny ani słaby, typowy zapychacz wolnego czasu, jak ktoś ma cierpliwość to obejrzy a potem zapomni. Co innego "24" czy np. "Dexter" - oczekiwanie na każdy odcinek tych seriali to prawdziwe święto, koncert emocji.

ocenił(a) serial na 7
killer83_2

24 godzin nie trawie , ale Dexter jest świetny ;D

plaZmus92

Zgadzam się z Tobą :) Bardzo mi się podoba ten serial. Uwielbiam jego tajemniczość ^^ I to prawda akcja jest poszatkowana, ale to tylko wzmaga moje zainteresowanie :) Przypomina mi Lost. Chociaż akurat Lost ogladałam tylko 1 sezon, bo póżniej jakoś przestał mi się podobać ;( Mam nadzieję, że z The Event tak nie będzie :)
No nie wiem czy lepszy od House'a, w każdym razie wolę House ^^