Jak wasze wrażenia po pierwszym sezonie?
Ja jestem po obejrzeniu 1 odcinka.
Nie sądziłam, że tak się to skończy. Spodziewałam się raczej czegoś w stylu The Expanse, nowoczesnego serialu, którego akcja dzieje się głównie w kosmosie, na Marsie. Po pierwszym odcinku mam mieszane uczucia, ale daje jeszcze szansę i skomentuje po obejrzeniu całego sezonu.
To dramat bardziej niż scifi. Trochę polityki, sporo ciężkich uczuć. Ogólnie dobre aktorstwo i ciekawy temat. Muzyka i efekty na plus. Chciałbym żeby w drugim sezonie pokazali więcej, ale nie spodziewam się raczej kontynuacji jakiej bym chciał.
Jestem po 2 odcinkach - i jestem zachwycona!!
TROCHĘ SPOILERÓW!!!
Pierwszy lot na Marsa i los całej misji - BARDZO mnie to zaskoczyło! Bo spodziewałam się zupełnie czegoś innego tj. akcji w kosmosie. A tu zostałam na Ziemi - w sposób tak brutalny i nagły, że trudno się było pozbierać po ciosie.
A 2 odcinek był BARDZO wzruszający. Zwłaszcza, gdy Tom rozmawiał z rodzicami tego astronauty i gdy ukazał im kosmos!
Ten serial to hymn i hołd dla odysei kosmicznych. To hołd złożony ludziom, którzy przekraczają granice, które wydają się niemożliwe do przekroczenia. To o zapale i o odwadze, ale jest też w tym zdrowy pragmatyzm, spojrzenie na to, że loty kosmiczne to też opłacalny biznes, wreszcie to zdanie o tym, że nasza Ziemia kiedyś umrze, a my razem z nią, jeśli nie odważymy się na gwiezdne wędrówki.
Jeśli serial utrzyma poziom z dwóch pierwszych odcinków - to czuję, że oglądam arcydzieło:)
Poza tym aktorzy są wspaniali!
No właśnie wszystko fajnie, tylko bardziej nastawilam się na akcje w kosmosie a tu jednak serial poszedł w inny kierunek ;)
ja akurat byłam przekonana, że tak się potoczy i po dwóch odcinkach jestem zadowolona, ale oczywiście tak jak pisałeś miałam nadzieje że będzie pokazanie to jak są na marsie
Cały sezon za mną, w skrócie właśnie w serialach tak rzeczywistych o to chodzi. To się dzieje praktycznie teraz (S01), a jeśli powstanie, a mam taką nadzieję S02, to dopiero jest s-f z niedalekiej przyszłości. Nie zdradzę spoilerów, bo warto oglądać. Moim zdaniem tak wygląda rozplanowanie tej emocjonującej, na dniach rzeczywistej podróży: S01 "Start", S02 "Podróż", S03 "Lądowanie", S04 "Pobyt", S05 "Powrót", co dale, to zależy od odkryć na Czerwonej planecie, 3mta się":))