PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=666613}

The Fosters

2013 - 2018
7,7 4,8 tys. ocen
7,7 10 1 4816
The Fosters
powrót do forum serialu The Fosters

Brandon...

ocenił(a) serial na 8

Według mnie jest strasznie nieznośny. Ta akcja z Dani, tak może i nie powinna z nim się przespać, ale pomimo wszystko
Brandon na to przystał i jeszcze miał czelność ją sprzedać na policję, za to, że zachciało mu się ruchać.

RinOkum

"zachciało mu się ruchać" HAHAHA ile masz lat?
Przecież on nie chciał jej podawać na policję, ale Stef nalegała i w końcu dołączył się do tego Mike. Nie wiem, jak działa prawo w Polsce w takich przypadkach, ale w USA istnieje coś takiego jak statutory rape, które wyraźnie mówi, że osoba niepełnoletnia nie może wyrazić zgody na seks z osobą pełnoletnią (nawet, jeśli powie "tak, chcę", to po prostu nie liczy się to jako zgoda, bo dana osoba jest niepełnoletnia). Między Brandonem a Dani jest z 20 lat różnicy, a to prawo działa nawet wtedy, gdy ktoś jest tylko 1 rok starszy od drugiej osoby i jedna przekroczyła pełnoletność, a druga nie. Przecież Stef jest policjantką, więc normalne, że musiała to zgłosić.
Według mnie też jest to drobna przesada, ale my patrzymy z perspektywy Polaków, a że Amerykanie są narodem cudownie oddanym swojemu krajowi, toteż łamanie prawa natychmiast musi zostać zgłoszone.

ocenił(a) serial na 8
Dzivek

Ja rozumiem, że on jest niepełnoletni, ale miał swój rozum pomimo wszystko, Dani nie powinna tego robić no, ale wyszło jak wyszło. "Nie chciał jej podawać na policję" więc powiedział o tym matce - policjantce... Może u nich to jest traktowane jako jakieś wielkie przestępstwo, nie wiem, bynajmniej w Polsce takich akcji nie ma, że ktoś zgłasza na policję starszą kobietę z którą uprawiał seks, ja po prostu powiedziałem co ja o tym sądzę:)

RinOkum

Pamiętaj, że Brandon najpierw o wszystkim powiedział Lenie i to ona podjęła dalsze kroki. On sam nie chciał o niczym wspominać, ale był 'zjarany' (nie wiem, jak to nazwać, skoro nie palił, a jadł) i zżerała go wina, więc po prostu mu się wymsknęło. Nie bronię go i jego postępowania, przypominam tylko, jak naprawdę wszystko zostało przedstawione.

ocenił(a) serial na 8
Dzivek

Dlaczego wszyscy traktują "niepełnoletnich" jak bez rozumnych idiotów,którzy nie wiedzą czego chcą? On wiedział co robił i to na pewno nie był gwałt,bo nie widziałam sceny,w której ktoś był do czegoś zmuszany. A dodatkowo on nie ma 13/12 lat tylko 16 prawie 17,po prostu face plam. Jakby umiał utrzymać ptaszka,to Dani nie poszła by do paki.

ocenił(a) serial na 8
ManiaMularska_123

Zgadzam się, że to przesada, ale zdanie "Jakby umiał utrzymać ptaszka,to Dani nie poszła by do paki" jest zwyczajnie śmieszne, do tanga trzeba dwojga, dobrze wiedziała jakie jest prawo w jej kraju.

RinOkum

Widzę, że temat został założony dawno temu, ale ostatnio dopiero zaczęłam moją przygodę z The Fosters i jestem własnie po odcinku 2x07, w którym wychodzi na jaw, że Dani i Brandon przespali się i Dani idzie za to do paki. Tak mnie to zdenerwowało, że az musiałam zajrzeć na forum, czy ktoś poruszył ten temat, bo to wszystko to jakies nieporozumienie. Wiem, wiem USA i te ich prawo i oddanie, ale kurde chłopak poruch**** kobieta pewnie nie miała z tego dużej przyjemności i jeszcze poszla za to do wiezienia ! śmiech na sali. Wiadomo ona nie powinna się poddać tej chwili, ale zrobiła to i obydwoje popełnili błąd, właśnie oboje.
Zresztą w każdym państwie znajdą się jakieś absurdy prawne...